21. 3. 2014

Já a blog? Blog a já :-)




Už pár dní přemýšlím nad tím, že napíšu o svých pocitech z blogování. A také o tom, jaké následky na mě blogování zanechává. :-) 

S Májou jsme o blogu přemýšlely už dva roky, že si ho založíme a uvidíme, co z toho bude. Jenže znáte to, převládala stydlivost a pak i to, že je to vlastně práce navíc, takže pohodlnost a úplně nejvíc jsme se bály neznalosti práce s blogem. Přeci jen, když se podíváte na některé velké opravdu známé blogy, trochu vám klesne sebevědomí, že tohle nikdy nezvládnete. No kdo by dopředu čekal, že do toho dokážeme spadnout jak ryba do vody a blog bude mít relativní úspěch? Tím se samozřejmě nechci nějak vychloubat, ale každé shlédnutí blogu nebo komentář pod článkem/recenzí, beru jako náš osobní úspěch a raduji se z toho. Pokaždé když přibude nový čtenář, hned si to s Májou píšeme a společně jásáme. Tím jsem trochu odbočila. Takže dva roky jsme se k tomu snažily dokopat, až konečně nastal den, kdy Mája vše převzala do svých rukou, blog založila a mě už jen řekla „Máme blog, začni něco dělat“. Ne, to mi neřekla, ale bylo to dost podobné. Byla jsem z toho všeho tak nadšená, že už jsem přemýšlela o tom, co vůbec budu psát. Znáte ty začátky, nevíte, co si můžete dovolit, ale přitom máte tolik nápadů. Je fakt, že úplný začátek pro mě moc dobrý nebyl, nemám ráda změny a větší novinky ve svém životě. Chvíli mi trvalo, než jsem se otrkala, začala něco aspoň trochu pravidelně publikovat a zapojovat se do projektů, no jo jsem stydlín. Ovšem teď? Čtu knihu a každou chvíli se nad textem zamyslím - přemýšlím o recenzi, o úryvku, nebo mě z ničeho nic napadne téma pro článek a já si ho rychle zaznamenám do počítače nebo telefonu, abych ho nezapomněla. Tím nechci říct, že bych měla nějaké super články nebo recenze, protože pořád nás beru jako začátečníky. Ale po každé, když vidím, že se něco z toho líbí, opravdu to moc potěší. Tím bych vám všem chtěla moc poděkovat za to, že nás navštěvujete, čtete, komentujete a jakkoliv jinak reagujete. Blog se pro mě poslední dobou stal velkou závislostí a to hlavně díky vám, našim čtenářům. 



Myslím, že tohle mohu napsat za nás za obě - ještě jednou vám moc děkujeme a doufáme, že i do budoucna se všichni budete na náš blog moc rádi vracet. A my vás tu všechny moc rády opět uvidíme. :-)


Katka


Zdroj
Obrázky: digitallabz.com, habibi.estranky.cz

13 komentářů:

  1. Blogovanie je pre mňa hneď po čítaní tým najobľúbenejšou záľubou. Aj ja čítam knihy tak, že nad nimi rozmýšľam a hovorím si,že aha, toto a toto by som mohla spomenúť v recenzii :)
    Prejem vám, aby vás to i naďalej bavilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě vůbec netušila, že mě to všechno tak chytne, opravdu mě to překvapilo :-D.. jj to je přesně ono :-).. Děkujeme moc :-)

      Vymazat
  2. Blog hlavne strasne zmeni cteci navyky. :) Driv jsem moc necetla, ale ted uz si zivot bez cteni nedokazu predstavit. A ani bez blogu, prestoze ho ted kvuli priteli a maturite trochu dost zanedbavam. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě je blogování na úkor čtení, dřív jsem četla ještě víc, teď čtu méně a místo toho bloguji.. Já bych se potřebovala učit na přijímačky na VŠ, ale pořád si řikám, že je ještě čas :-D

      Vymazat
  3. Prajem vám úspešné blogovanie :) aj do budúcnosti
    Tiež sme sa s kamarátkou báli založiť blog, no potom sme si povedali,že nemáme čo stratiť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme :-).. Jj přesně tak, stačí jen překonat začáteční rozpaky a jde to samo :-)..

      Vymazat
  4. Já myslím, že vy jste jedni z těch mála blogů, které začali blogovat a hned se dostali do paměti a do popředí, takže jen tak dál, ať se Vám daří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkujeme moc, zní to krásně :-).. doufám, že se budeme líbit i nadále :-)

      Vymazat
    2. K tomuto se musím vyjádřit i já. Moooc děkujeme, já to krásné, takto si to část. Vážně si toho vážíme. :-)

      M.

      Vymazat
  5. Váš blog je skvělý! :) Já se ke knižnímu blogu odhodlávala přes dva roky (ještě vedu jeden blog a celkově se věnuji ještě jednomu koníčku naplno, takže...), ale nakopla jsem se až v lednu 2014. A jsem za to moc ráda. Přestože bloguji už několik let, nemyslím si, že by mé recenze byly nějaké úžasné. Ale snažím se zlepšovat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :-).. Ty toho taky máš dost :-).. Chápu tě, pořád dohledávám různé články o recenzování, protože spokojená tedy nejsem rozhodně, dřív jsem nepsala ani komentáře pod knihu z pohodlnosti, teď mě blog donutil, že musím :-D.. a chci se zlepšovat :-)

      Vymazat
  6. ráda se vracím ;) držím palečky ať to šlape i nadále a hlavně ať vás to baví jako do teď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme moc rády a děkujeme, tobě přejeme totéž, spousty spokojených čtenářů :-)

      Vymazat