4. 7. 2015

«Recenze» Zaskočený

Erotická komedie Zapletený, nebo-li milostný příběh očima muže, se ihned po vydání mezi čtenářkami těšila veliké oblibě. Proč by také ne, kterou z žen by nezajímal pohled do mysli opačného pohlaví, a to ještě podaný vtipnou formou. Navíc, která z žen by si také Drewa Evanse neoblíbila, že? Ale jak dopadne pokračování pod názvem Zaskočený, které je tentokrát podané z pohledu Drewovy drahé polovičky, Kate Brooksové?

Emma Chaseová - Zaskočený

Originální název: Twisted
Série: Zapletený
Díl v sérii: 2
Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 208
Rok vydání v Čr: 2015

Anotace: Na světě existují dva druhy lidí. Ti, kteří dvakrát měří, a ti, kteří rovnou řežou. Já jsem vždycky přeměřovala. Bývala jsem opatrná a ráda jsem si všechno nejdřív naplánovala. To se změnilo, když jsem potkala Drewa Evanse. Byl neodbytný. Byl si tolik jistý sám sebou - i mnou. Ovšem ne každá love story má šťastný konec. Mysleli jste si, že Drew a já odcváláme vstříc západu slunce? Vítejte v klubu. Teď se musím rozhodnout a jde o nejdůležitější volbu v mém životě. Drew už si vybral - vlastně se snažil rozhodnout za nás oba. Jenže to není můj styl, jak víte. Proto jsem se vrátila do Greenville. Sama. Tedy, ne tak docela... Došlo mi totiž, že zvyk je železná košile a že se někdy musíte vrátit na začátek, abyste mohli jít dál.



V prvním díle série Zapletený jste měli možnost, seznámit se se sebestředným investičním bankéřem Drewem Evansem. Ten střídal ženy ve své posteli stejně často, jako si měnil ponožky. Ne, vážně, jen málokdy se vyspal se stejnou ženou dvakrát, to byla velká výjimka, jež se stávala velmi zřídka.

Jenže pak potkal Kate Brooksovou, která se mu stala výzvou jak v práci, tak i v soukromí. A on tuto výzvu zdolal. Nebyl to jen tak ledajaký románek, oba byli doopravdy zamilovaní. Jenže díky jednomu malému nedorozumění, Kate s brekem odchází a Drew se ihned vrhá do náruče jiné. Znáte to, chyba v komunikaci, kdy si partneři neříkají vše. Překonají toto nedorozumění, anebo už jejich vztah nemá šanci? A jak Kate zvládne situaci, v níž se právě ocitla?

Mužský orgasmus je z devadesáti procent čistě fyzická záležitost. Bez ohledu na to, kde jim hlava stojí, je pro ně snadné dosáhnout ho. Ženy to mají těžší. Náš orgasmus většinou závisí na našem psychickém rozpoložení. Což znamená, že pokud nám ho, milí pánové, chcete přivodit, nesmíme při tom myslet na hromadu prádla ve vedlejší místnosti, ani na kupu papírů, která nás čeká na psacím stole.                            ~Zaskočený, str. 17~


Emma Chaseová je ve dne oddaná manželka a matka dvou dětí. V noci však hotový klávesnicový křižník! Odhodlaně proplouvá mořem pozdních hodin, aby vdechla život svým barvitým postavám a dodala jiskru i jejich nekonečnému handrkování. Úspěch romantické komedie Zapletený, který byl jejím debutem, považuje za splnění svých nejdivočejších snů.

Kniha Zapletený byla originální díky tomu, že jejím vypravěčem byl muž, jenž čtenářům nejen vyprávěl svůj příběh, ale i dodával různé rady a připomínky. Zaskočený je tentokrát z pohledu ženy, a i když tím kniha zcela své kouzlo neztrácí, přeci jen už není až tak originální. Bohužel i sexuálních scén ubylo. Ovšem i tak autorka zachovala vtipnou část a už jen kvůli ní stojí za to knihu číst.

Zápletka není nijak složitá, děj je celkem předvídatelný a vy jen čekáte, kdy to vše praskne a nedorozumění se vysvětlí. Myslíte si, že jinak to skončit prostě nemůže, nebo se snad mýlíte? Zaskočený je oddechovou četbou, v níž se neskrývají žádné hluboké myšlenky, ale nejvíce jde o pobavení. A to se Emmě Chaseové opravdu povedlo, nechápu, kam ona na ty hlášky chodí. Úplně nejlepší jsou ty od Kateiny kamarádky Dee, ty jsou prostě dokonalé.

Tady mám pro vás nějaká čísla: Ženatí muži se dožívají o sedm let vyššího věku než staří mládenci. Naopak vdané ženy umírají o osm let dřív než jejich nezadané vrstevnice. Šokuje vás to? Mě taky ne.           ~Zaskočený, str. 78~

Postavy jsou opět skvěle propracované. Drew je pořád stejný - je paličatý, a když se mu něco nelíbí, chová se jako malý uražený kluk. Kate oproti tomu musí rychle dospět a již během pár kapitol vám bude jasné, proč tentokrát dala autorka přednost Kateinu pohledu před tím Drewovým.

0všem smutnit nemusíte, na konci je aspoň epilog vyprávěný z pohledu Drewa, a tak o něj nepřijdete úplně. Kdo naopak projde proměnou, je Billy Warren. Nejde o proměnu jako takovou, ale o váš názor, který jste na něj doposud měli, a jenž určitě nebyl příliš lichotivý. Teď je Billy podán v úplně jiném světle a vy jistě svůj názor rychle přehodnotíte.


Erotický román Zaskočený je opět velmi čtivým dílem, knihu jste schopni přečíst již během pár hodin. Je to ideální letní četba a je jedno, zda ji budete číst na pláži nebo někde na zahradě. Ovšem u některých scén je lepší nemít publikum, vyhnete se tak zbytečným zvědavým pohledům, kdy se vaše okolí bude divit, proč se smíchy ohýbáte v pase.


Hodnocení   obálka 5/5    příběh 3/5


Katka


Recenze napsaná pro Webmagazin Rozhledna.


Zdroj
Anotace, obálka: kniha.cz
Obrázky: pinterest.com

2 komentáře:

  1. Zapletený ma bavil hlavne kvôli tomu, že rozprávačom bol Drew. Zaskočeného sa trochu bojím, lebo je to už iný pohľad. Ale určite si to prečítam, aby som si užila aspoň trochu Drewa :3
    Pekná recenzia. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem se bála, je to jiné, ale naštěstí si autorka zachovala svou vtipnost :-).. Děkuji :-)

      Vymazat