20. 3. 2014

Jak to vidím já - Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky

Název: Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky
Původní název: Bulles de champagne et sucre à la
Autor: Nathalie Royová
Série: Pikantní život Charlotte Lavigneové
Díl v sérii: 2.díl
Počet stran: 328
Nakladatelství: Jota
Rok vydání v ČR: 2014



Anotace: Charlotte Lavigneová je zpět! Je jí třicet čtyři, stále pracuje jako produkční pořadu Absolutní Roxanne a ke svému obrovskému štěstí je zasnoubená s krásným Maximilienem, jehož hodlá následovat do Paříže. Charlotte má plné ruce práce s plánováním svatby a šílí z organizace této velké události, protože ji chce mít pochopitelně perfektní. Ale nic se neodehraje tak, jak si představovala. A po svatbě žili šťastně a měli mnoho dětí? Právě že vůbec ne! Nový Charlottin život není pohádka a naše hrdinka se bude muset hodně ovládat, aby manželství vydrželo. Podaří se jí to?

Druhý díl je plný nečekaných zvratů a obsahuje stejné ingredience jako díl první: přátelství, lásku, jídlo i mrzutosti. Protože i když je Charlotte vdaná a žije v Paříži, je to pořád ta stejná šarmantní mladá žena – je sice málokdy dokonalá, ale vždycky zábavná!


"Čím víc poznávám svého přítele Maximiliena Lhermitta, tím víc jsem do něj zamilovaná. Když se ráno probudím a uvidím vedle sebe jeho krásnou blonďatou hlavu, musím se nenápadně štípnout, abych se ujistila, že to není sen."

Obálka: Je všelijaká, ale přesně říkající, co se v příběhu skrývá, takže super.

Hlavní postava: Charlotte Lavigneová, úspěšná v kariéře, i osobním životě. Leckdo by ji mohl závidět, ona je přesto stále nespokojená. Musím podotknout, že její chování i myšlení mi přišlo dětinské, sebestřední a překračující meze zdravého rozumu. Přesto se přes všechny překážky, dokázala povznést se zdviženou hlavou.

Negativa: Příběh byl předvídatelný, ostatně, tak to v románech bývá. Časté používání slov cool a podobně, mi lezlo krkem. Chování samotné Charlotte, vám zaručeně poleze krkem, od samého začátku.
Pozor!!! Při čtení knihy se z vás stane alkoholik a budete mít neustále hlad...
Co mě mrzelo, že v knize jsou docela často skoky a to, i o několik týdnů. Dějí se různé věci a vy už špekulujete, jak se asi vyřeší a najednou hups, a ono je to vyřešené a ve zkratce vysvětlené.

Pozitiva: Líbí se mi časté jmenování jídel i vín, člověk se pak dozví, že v tomhle oboru má veliké mezery. Také musím pochválit přesné a do detailu popsané navštívená místa.

Děj: V druhém díle této série, se Charlotte nakonec vdává za Maxe alias králíčka. V prvních kapitolách Charlotte řeší svatbu a její trampoty, jelikož se v práci pro televizi, nechala uvrtat do "projektu" svatba live. Po svatbě společně s Maxem opouští svou práci, i přátelé a odlétá do města módy, Paříže. Bude ve městě, známém svou krásou spokojená? Můžeme se těšit na šťastné manželství? Jak se se vším samotná Charlotte popere?

Celkové shrnutí: Při čtení prvních stránek, jsem si hned řekla : Bože, ta ženská je příšerná. Postupem času, si na to ale zvyknete a sama spisovatelka, Charlotte trochu zkrotí. Kniha je to čtivá a než se nadějete, zjistíte, že je půl druhé ráno a vy místo jedné prozkoumávací kapitoly, máte přečteno přes sto stran.
Leckdo, tak jako já, by si řekl, že určité pasáže tam jsou zbytečné, přehnané a nereálné, ovšem když se ohlédnu zpět, bez takových částí, by příběh nebyl. Takže beru zpět! Co se mi ze začátku zdálo divné, teď zjišťuji, že to tam perfektně sedí.

Je to klasický román se zvraty, láskou i pochyby, ale je to psané tak čtivou a lehkou formou, že se nemusíte ani nutit číst dál a než se nadějete, jste u konce.

Líbí se mi, že ačkoliv je Charlotte hlavní postava, spisovatelka vás nutí přemýšlet i o postavách vedlejších. Ty jsem si převážně oblíbila a, i když bych ze tchýně jako má Charlotte zešílela, do příběhu se perfektně hodí a mě se tam líbí. Takových postav je tu více a určitě po přečtení zjistíte, že tam své místo mají. Třeba takový samotný Maximilien, to je pro mě osoba, kterou bych mohla přirovnat ke španělské vesnici... vůbec nevím, co si o něm myslet... a přesně to se mi líbí, že vás spisovatelka napíná a nechává povolenou uzdu vaší fantazii.

Půlka děje se odehrává ve městě Paříž a jelikož Francii miluji, dokázala jsem si živě představit, jak si s Charlotte dopřávám sklenici vína, někde na zahrádce kavárny. - A to víno jinak nepiji - tak moc, vás příběh vtáhne do sebe.
A přesto, že existují příběhy lepší, i těm úplně nejlepším se kolikrát nepovede to, co Nathalii Royové.
Ukončení je očekávající, přesto po dočtení jste překvapená a určitě do budoucna sáhnete po dalším dílu.


Obálka 2/5
Hodnocení 3/5



Za poskytnutí recenzního výtisku, velmi děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
Knihu si můžete zakoupit zde.


Zdroj: Obálka + anotace www.knihcentrum.cz
obrázky zde a zde.

1 komentář:

  1. kniha me strasne zaujala a tesila jsem se na ni ale hrdinka mi prisla prehnana a celkove jsem z prvnich dvou dilu byla zklamana tak jsem uz dalsi necetla , prislo mi to nerealne a cele na hlavu

    OdpovědětVymazat