17. 2. 2019

«Recenze» Alfa samec

Název: Alfa samec
Originální název: Egomaniac
Autor: Vi Keelandová
Počet stran: 288
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání v ČR: 2018

Anotace: Tu noc, kdy Emerie poprvé potkala Drewa, myslela si, že se vloupal do její nové kanceláře na Park Avenue. Než stihla zavolat 911, ukázalo se, že tenhle arogantní a pekelně pohledný chlapík je skutečným majitelem kanceláře a ona jen naletěla podvodníkovi. Drew nečekal, že se bude po návratu z dovolené dohadovat s touhle temperamentní mladou ženou. Taky nečekal, že ji nebude moct dostat z hlavy. Zvlášť potom, co dovolil, aby v jeho kanceláři zůstala, než si najde něco jiného. Jak se velmi rychle ukazuje, ti dva by nemohli být rozdílnější. Zatímco Emerie zachraňuje lidem manželství, Drew je namyšlený lamač srdcí. Zatímco ona je zamilovaná do jiného, on se neplánuje zamilovat nikdy. To jediné, co je spojuje, je prostor jedné kanceláře a odzbrojující přitažlivost, která sílí každým dnem…

Krásná obálka se sexy smyslným chlápkem, známá autorka a erotika jiskřící z každé molekuly tohoto románu. To vše a spousty dalšího, jest další z mnoha youngadultek v knižním světě. Zda má titul Alfa samec od autorky Vi Keelandové něco výjimečného a kvalitu hodné vzetí knihy do ruky ke čtení, se můžete dozvědět v recenzi, kterou jsem si pro vás připravila ruku v ruce s portálem databazeknih a nakladatelstvím Ikar.


Spisovatelka Vi Keelandová se může pyšnit „razítkem“ bestsellerová autorka a už jen to svědčí o faktu, že její tvorba je nejen úspěšná, ale i známá a všemi milována. Díky nakladatelství Ikar se může jedno z těchto úspěšných děl dostat do ruky i českým čtenářům a to rovnou v podobě oddechové pecky Alfa samec.



On, Drew, úspěšný rozvodový právník, ona, Emerie, absolventka párové psychologie. Shodou zvláštních okolností se seznamují v situaci, která by v normálním životě nebyla příjemná, ale to by nesměl být román a to rovno erotický. Ačkoliv si to zprvu nechtějí přiznat, oba se do sebe bezhlavě zamilují…. Jenomže na jedné straně stojí arogantní, bohatý elegán se zvykem střídat ženy, jak ponožky a na té druhé žena, která touží po jednom muži od dob, kdy si říkala ještě dívka. Zda nakonec dva rozdílní lidé spojí své životy dohromady a to nejen fyzicky, se dočtete v titulu Alfa Samec.


Postavy obou hlavních hrdinů jsou lehce předvídatelné, přesně tak i samotný děj příběhu, přesto vás dokáží nenásilně vtáhnout do děje. Drew i Emerie jsou sympatičtí jedinci a dohromady tvoří bezvadnou dvojku, která nezkazí žádnou legraci a proto především díky nim, se u knihy čtenář skvěle pobaví nad vtipnými dialogy a ještě vtipnějšími scénkami, které hlavní duo zažívá. Však také v originále se titul pyšní výstižným názvem Egomaniac.



Co se týče samotného obsahu, nelze očekávat žádné inteligentní čtení na úrovni. Knihu si čtenář musí brát do ruky s očekáváním sexu, motýlků v podbřišku a bezesných nocí s myšlenkou na jízdu, která se v běžném životě nestává. A tím, že jsem přesně věděla, co mohu od čtení úspěšného titulu ještě úspěšnější autorky očekávat, čtení jsem si náramně užila. Knihu dokáže čtenář zhltnout, jak čerstvou malinu a po samotném dočtení se zasněným úsměvem ve tváři chtít další sousto. Prožitek není narušen přebytečným popisováním okolí, ani špatným slovosedem. Zkrátka kniha, jak autorce v peru vzrostla… a to my ženy prahnoucí po milostné romantice potřebujeme a vyžadujeme.


Z těchto několika kladných důvodů titul Alfa samec mohu vřele doporučit a věřím, že nejedna čtenářka si tento lehce zapamatovatelný děj užije plnými doušky. Erotický román od autorky Vi Keelandové má jisto jistě své místo v youngadult světě a to rovnou na předních pozicích.


Doporučení 4/5
Obálka 2/5



Recenze psána pro portál databazeknih.cz



4 komentáře:

  1. Skvělá recenze :) Egomaniaka jsem četla u v angličtině a líbil se mi. Asi si ho zopakuji teď znovu, v překladu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš to na jeden večer, takže klidně doporučuji. :-) A děkuji. :-)

      Vymazat
  2. Mne sa táto kniha veľmi páčila :) Bola to síce oddychovka, ale dalo sa na nej aj zasmiať :) a postavy boli taktiež sympatické.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, to je pravda, však to taky píšu v recenzi. Docela příjemná pohodička. :-)

      Vymazat