7. 10. 2015

«Recenze» Ve víru rocku

Název: Ve víru rocku
Původní název: Ripped
Autor: Katy Evans
Série: Real
Díl v sérii: 5. díl
Počet stran: 340
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání v ČR: 2015

Anotace: Pandora, kamarádka Brooke a Melanie, se doteď domnívala, že se přes zradu svého přítele, rockového zpěváka MacKenna, už přenesla a její zlomené srdce se zahojilo. MacKenna se ale nyní vrací do města na největší koncert roku a Pandora se toho rozhodne využít, aby se mu pomstila. Když ji však v zákulisí chytnou, dostane na výběr: obvinění proti ní nebudou vznesena, pokud splní několik podmínek. Pandoře se ani jedna z nich nezamlouvá, už proto, že kvůli nim bude muset být se svým bývalým přítelem častěji, než by se jí zamlouvalo. Vzájemná blízkost však probudí vášeň, která mezi nimi kdysi vládla, a brzy je jasné, že bez ohledu na to, jak MacKennu nenávidí, stále k němu něco cítí. A nejhorší je, že on to ví také. Jenže neví úplně vše…

----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Když nakladatelství Baronet začalo vydávat sérii Real, strhla se lavina chtivých čtenářů. Slibné anotace a moderně krásné obálky slibovaly příběhy plné emocí a erotiky. Svému slibu dostály a jako dárek si čtenáři mohou užít v řadě již pátý díl s názvem Ve víru rocku.


Dvě ze tří kamarádek, kolem kterých se celá série točí, jsou již zadané a jejich příběhy do sebemenšího detailu známe. Jako poslední na řadě je Pandora. Tvrdohlavá, věčně v černém oděna a hlavně zapřísáhlá antiláskařka. Na lásku nevěří, a i když svým kamarádkám jejich téměř dokonalé životy závidí, sama ví, že jej nikdy mít nebude a právě proto nikdy neroní slzy a celkově emoce jsou něco, co dusí hluboko v sobě.

Ovšem to jen do té doby, než se v Seattlu, ve městě kde kdysi vše začalo, znovu objeví Mackenna. Chlapec, který vyrostl v muže a muž, který kdysi jako chlapec Pandoře zlomil srdce tak mocným způsobem, že z ní udělal zatvrzelou dívku, které není pomoci. Za zvláštní situace se pár opět setkává a zjišťuje, že city, které oba dusí hluboko v sobě, vyplouvají na povrch a jen tak zastrašit se nenechají. Jenomže každá správná Pandora má svou skříňku, a ta se právě začala pomaloučku otevírat...

Titul Ve víru rocku, stejně tak jako jeho předchůdci, se řadí do žánru New Adult. Nebudeme si nalhávat, že v takovýchto knihách nejde pouze o láskyplné emoce a sexuální scény, ze kterých červená nejedna čtenářka. Ovšem co lidé, jež neměli tu čest s touto sérií, nevědí, je fakt, že autorka Katy Evans si libuje i v tématech, která za srdce nejen zachytí, ale také ho i pořádně pomačkají. Příběh o Pandoře a Mackennovi není výjimkou a tudíž je všem jasné, že k oddechové četbě se nějaká ta šokující situace objeví a aniž by čtenář tak brzy chtěl, zjistí, že poslední stránku právě otočil.



Co se týče hlavních postav, ty autorka rozebere do poslední buňky v těle a čtenáři samozřejmě s ní. Zvláštní osobnosti nejsou v tomto případě také ojedinělostí. Setkat se je tedy možné s krásou, vtipem a inteligencí, ale také s rozmary, nezodpovědností a příběhy ze života, které se dějí každodenně kolem nás.


Styl psaní je odlehčený, jednoduchý a leckdo by mohl říci, že naivní. Ano, v každém titulu výše zmiňovaného žánru se s takovou formací setkáváme. Jenomže to je právě kouzlo New Adultek. Nic tedy nebrání si knihu vzít do ruky, pohodlně se usadit a při dočtení zjistit, že se záhadně rychle setmělo a uběhlo spousty času, jelikož necelých tři sta padesát stran díky jejich obsahu každý čtenář zhltne jak malinu na jeden zátah.

Příběh se točí nejen kolem hlavních aktérů společně, ale také dostávají prostor samostatně. Nepravidelné střídání kapitol je příjemné odlehčení a obavy o ztracení v ději jsou zde bezpředmětné. Jako vždy autorka nezapomněla ani na vedlejší postavy, které příjemně a většinou i úsměvně doplňují emoční smršť hlavní dvojice. Jak také bývá zvykem, v ději se objeví i Melanie se svým přítelem Graysonem, které čtenáři mohou znát s předchozího dílu V podsvětí, ale hlavně také Brooke a Remyho, kteří celou sérii otevřeli a dostali nejvíce prostoru celkem ve třech titulech

Ačkoliv titul Ve víru rocku je již pátým členem v rodině Realu, dokáže velmi mile překvapit a já sama za sebe mohu říci, že tento benjamínek je ze svých sourozenců nejpovedenější.

Doporučení 5/5
Obálka 5/5

Recenze psána pro nakladatelství Baronet.
Tento titul i předchozí ze série můžete objednávat zde.



3 komentáře:

  1. Autorka je neuveriteľne skvelá!!!! :3 Pekná recenzia naozaj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Take ji mam rada. Obcas je potreba takove knihy v knihovne mit a ja jsem za nej velmi rada. Moc dekuji za pochvalu. :-D

      Vymazat
  2. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Kolektivní rozum - Obchodníci, kteří využívají eToro's CopyTrader™, mají o 60% větší pravděpodobnost ziskovosti

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat