7. 12. 2014

Jak to vidím já - Hotel v Paříži: Pokoj č.1

Název: Hotel v Paříži: Pokoj č. 1
Původní název: Hotelles: A Novel
Autor: Emma Marsová
Série: Trilogie Hotel
Díl v sérii: 1.díl
Počet stran: 624
Nakladatelství: XYZ Knihy
Rok vydání v ČR: 2014

Anotace: První díl erotické trilogie, která je označována jako francouzská odpověď na Fifty Shades. Paříž, hotelový pokoj uprostřed odpoledne… Tak začíná dekadentní příběh Annabelle, mladé společnice z Paříže, která přijme poslední práci před tím, než se stane ženou mocného a velkorysého muže. Tím je mediální magnát David Barlet, před kterým Annabelle, jinak studentka žurnalistiky, své noční povolání tají. Jejím posledním klientem je však Davidův charismatický bratr Louis. Ten se začne s Annabelle scházet v hotelu des Charmes. Každý z pokojů v hotelu je věnován nějaké historicky známé francouzské svůdkyni a v každém z nich musí Annabelle splnit některou z Louisových představ. Louisem vydíraná Annabelle se postupně dostane do bezvýchodné situace, jež ohrožuje její vysněnou, pohádkovou svatbu. Louis si Annabelle absolutně podmaní a ona si uvědomuje, že pravá svoboda přichází, jen když se plně odevzdá touze… Hotel v Paříži je lechtivý, vtipný, odvážný, smyslný román s detektivní zápletkou určený čtenářům, jež hledají něco víc než jen obvyklý romantický příběh.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
“Otočil se ke mně s tak širokým a upřímným úsměvem, že mi nutně musel přinést vysvobození.
"Ten, kdo vám tohle poslal, musí náš hotel znát dobře, Elle,"
"Co tím chcete říct?"
"Zelle není chyba jména. Je to příjmení jedné z našich nejslavnějších celebrit... Podle jejich jmen se dají identifikovat pokoje."
"Opravdu? A které?"
"Jedné z největších. Margarethy Geertuidy Zelle.¨
"Prosím?"
"Maty Hary, jestli dáváte přednost její přezdívce."“
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nejromantičtější místo na světě je Francie, to víme všichni. Dokonce i Annabelle Lorandová, která tuto zemi miluje a jeho hlavní město ještě více. Studentka žurnalistiky se do Paříže přestěhuje i se svou kamarádkou Sophií. A právě Sophie vnukne Annabelle nápad, jak si vydělat slušné peníze a ještě si trochu užít. Stanou se z nich dívky na eskort


Agentura Krásky noci zprostředkovává schůzky, na které se musí vyfiknout a být pro onen určitý večer příjemnou společností. Toť vše v rámci uzavřené spolupráce mezi dívkami a agenturou. Ovšem nebyli by to muži, kdyby nechtěli svůj večer zakončit, řekněme, trochu příjemněji. Agentura se od té chvíle všeho straní, ale dívkám to nezakazuje. A právě to je ta část, kdy se dívky přesouvají do nádherného hotelu Hotel des Charties. Annabelle nebo zkráceně prostě Elle se při jednom takovém dobrodružství seznamuje s Davidem. Krásným a bohatým mužem, který dokázal Elle uhranout jediným pohledem. Věci dostanou rychlý spád a z Elle se najednou stává snoubenka.

Ke svému štěstí ale Elle řeší i jiné věci, a to hlavně záhadné dopisy, které jí pravidelně posílá anonymní ctitel. Nutí Elle chodit znovu do Hotel des Charties, kde si s ní pohrává neuvěřitelnými způsoby. Když Elle zjistí, že se jedná o Louise, bratra jejího budoucího manžela, znervózní. Čeká dýku do zad, ale nemohla se mýlit více. Louise své hrátky nepřestává hrát, a co víc, před svým bratrem mlčí. Elle je sice překvapená, ale šťastná, že o své druhé já nemusí přijít. Na chvíle v hotelu se začíná těšit a její zmatená mysl dostává nové rány. Čím je pro tyto dva muže výjimečná? Otázka jí v hlavě bliká jako červená kontrolka, jelikož zjistí, že oba bratři toho skrývají mnohem více, než se na první pohled zdá.

Hotel v Paříži: Pokoj č.1 byl očekávanou novinkou v žánru erotických románů. Čtenáři očekávali erotiku, smyslnost, napětí a lechtivou romantiku. Přesto, že je kniha těchto věcí plná, stále to není ono. Příběh je táhlý a chvílemi nudný. Nutkání přeskakovat stránky je až hmatatelné a ani erotické scény tomu nezabrání.

Jako jediný klad tohoto příběhu vidím v originalitě, kdy se kloubí erotika s historií, nápad je to zajímavý, ale bohužel, pro šest set stránek málo. Erotické scény jsou dopodrobna napsány, ale těžkým a nuceným stylem.

Příběh nezachrání ani hlavní hrdinka Elle, která je nejen sobecká, ale hlavně malicherná. Sama neví co od života očekávat a nedozví se to ani čtenář. Většinou stinné stránky příběhu zachraňují krásní muži, ale i v tomto případě autorka Emma Marsová zklamala. Nabídla nám krásu kompenzovanou násilím a vulgaritou a v druhém případě bláznovství a škaredost. Ženy čtenářky tedy nemůžou při čtení chtít, snít ani milovat. Bohužel je tato kniha velikým zklamáním.

Doporučení 2/5
Obálka 5/5

Recenze psaná pro LaCultura.cz
Knihu můžete zakoupit zde.



8 komentářů:

  1. Už anotace knihy mě vůbec nenadchla, spíš odradila - vypadalo to moc složitě.. O to víc jsem byla zvědavá na recenzi. Přesně to co jsem si myslela.
    Marci

    OdpovědětVymazat
  2. Je škoda, že tě kniha tolik zklamala. Já si ráda přečtu kvalitní erotický román, ale nesmí být nudný. Po této jsem pokukovala kvůli krásné obálce, ale po tvé recenzi se do ní nejspíš nepustím. Skvěle napsáno :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem byla zklamaná a musím říci, že velmi nemile překvapena. :-(

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Mne také, ale bohužel zklamala. Ale pokud do ni přeci jen půjdeš, budu ráda, když se ozveš se svým názorem. :-)

      Vymazat
  4. Akurát som dočítala a som z nej ešte zmätená :/ :)

    OdpovědětVymazat