8. 11. 2014

Jak to vidím já...

Abigail Gibbsová – Temná hrdinka


Originální název: The Dark Heroine: Dinner with a Vampire
Série: Temná hrdinka
Díl v sérii: 1
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 480
Rok vydání v Čr: 2013

Anotace: Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska...  Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?




Vztah mezi vampýřím princem Kasparem a lidskou dívkou Violet je stejně absurdní jako jejich první setkání. Vampýři přece neexistují, nebo ano? Ten večer Violet chtěla jít jen na schůzku, nakonec se z toho vyvinulo dobrodružství, které ovlivní celý její život, tedy pokud to všechno vůbec přežije. Ve vampýřím sídle totiž nebezpečí číhá na každém kroku. Musí se vypořádat s celou vampýří komunitou, ale to jí nedělá takové starosti, jako ten jeden jediný, kterého již brzy nemůže dostat z hlavy, Kaspara. Co si jen počne se svými pocity? A dostane se ještě někdy domů? Co vlastně znamenají zvláštní vize, které občas mívá? Vypadají tak skutečně.

Proč tohle dělám? Proč se nechávám takhle vtahovat do jejich života? Zabijácké výjevy z Trafalgarského náměstí se v mých vzpomínkách s každým dnem víc a víc zamlžovaly. Už jsem měla docela potíže připomínat si, že vampýři, kteří tam rvali na kusy lidská těla, jsou jedny a tytéž osoby, které mě teď učí tancovat.                                                                  Str. 124

Abigail Gibbsová se narodila v anglickém Brixhamu a vyrůstala v nejtemnějším Devonu, na jehož dartmoorských blatech straší pes baskervilský. Nejvíce ze všeho se děsí krve a je horlivou zastánkyní vegetariánství, což ji logicky vedlo k sepsání Večeře s vampýrem. Text románu začala zveřejňovat v patnácti letech pod pseudonymem Canse12 na internetu a po třech letech se rozhodla knihu vydat i v papírové podobě.

Kniha Večeře s vampýrem je směsí hned několika žánrů – příběh vás bude bavit, bude vás napínat, bude vás děsit tak, až pocítíte mrazení v zádech, ale také budete vnímat takové jiskření mezi Kasparem a Violet, až vám po celém těle budou poletovat motýlci. Navíc je kniha psaná z obou pohledů, a tak si můžeme vychutnat i všechny Kasparovy myšlenky, možná že nakonec nebude tak špatný, jak si Violet myslí. Ovšem nenechte se zmást, mezi Kasparem a Violet nelítají jen sladké řečičky, spíš je tomu naopak, Violet má jazyk ostrý jako břitva a Kaspar je pěkný náfuka. No jak tohle může dopadnout?


Abigail Gibbsová napsala příběh, jenž je plný bájných bytostí žijících ve svých vlastních světech, které jsou paralelní s tím naším. Kromě vztahů a naučení se tolerance, se v knize zabýváme proroctvím, jež je důležité i do dalších dílů této série, která je úspěšná především mezi mladými čtenářkami. Aby románu Abigail Gibbsová dodala správnou míru napětí, nebála se do příběhu zakomponovat děsivé vzpomínky mučitele a vraha, ale zda jsou tyto vize skutečné, to se dozvíte jedině ve velmi povedeném prvním dílu ze slibné série Temná hrdinka.  


Hodnocení       obálka 5/5     příběh 4/5



Katka


Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Knižní klub.




Zdroj
Anotace, obálka:
bux.cz
Obrázky: youtube.com

14 komentářů:

  1. Toto je masochismus číst takové recenze! :D Ach jo... čím víc knih, tím míň času. Proč nemůže platit v tomto případě úměra přímá?! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu Tvou frustraci, taky vůbec nestíhám, skvělých knih je opravdu mnoho a stále vycházejí další :-)..

      Vymazat
  2. O knihe som už počula,vypadá byť fajn! :) Skvelá recenzia.

    Pokiaľ chceš môžeš sa zapojiť do súťaže na mojom blogu :) http://booksmakesenseofmylife.blogspot.sk/2014/11/giveaway-1.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a do soutěže se ráda zapojím :-).. Jinak kniha je vážně moc pěkná :-)

      Vymazat
  3. Já knihu již četla a docela se mi líbila, ale z druhého dílu jsem byla přímo nadšená, takže už netrpělivě očekávám díl třetí! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na druhý díl chystám co nejdřív a doufám, že z něj budu stejně nadšená jako Ty :-)

      Vymazat
  4. Moc knížek o upírech/vampírech jsem ještě nečetla a musím přiznat, že jsem k nim docela skeptická. Po Stmívání je nějak neumím brát vážně. :D
    Ale tahle knížka mě doopravdy zaujla,a třeba se k ní někdy dostanu.
    Super recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě knihu zkus.. Každá kniha je jiná i přesto, že jsou tam stejné příšery, rozhodně na ně nezanevři.. Třeba by Ti sedlo urban fantasy, které není tak sladké jako Stmívání - mohu doporučit Jeaniene Frost, Laurell K. Hamilton nebo nová série Upíři z Chicaga..

      Vymazat
  5. Krásně napsaná recenze, jen nevím, zda by mě kniha bavila. Už teď mi to přijde celkem přeplácané a nevím no.. Je to možná jen dojem a jen co bych se začetla, tak by se mi to líbilo, ale kdo ví.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-).. Tak ono je to vše tak pěkně podané, že příběh rozhodně přeplácaně nepůsobí, navíc to není kniha o 150 stranách, je na vše místo :-).. A ano, je to jedna z těch knih, do kterých se člověk začte hned, takže zkus a uvidíš, že ji nedáš z ruky :-)

      Vymazat
  6. Recenze bomba!:) Já si knihu přeju už hodně dlouho:3. Už od začátku letních prázdnin:). A vždycky jak naschvál je v Tescu a já zrovna nemám peníze!! :D
    Tak ale doufám, že se mi jednou dostane do knihovničky a doufám, že se do ni vžiju jak píšeš ty nahoře v komentu:). A pane bože! Tou tvojí recenzi si mě navnadila ještě víc! Musím jí mít:). Máš úžasné recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, teď se tu červenám :-D.. Každopádně knihu si určitě pořiď, věřím, že se Ti bude líbit ;-)..

      Vymazat
    2. Taky bych se červenala:D. Nemáš zač:)... Vlastně, nemáš ani důvod děkovat, protože za pravdu se neděkuje:). Knihu si pořídím:). V to doufám!:)

      Vymazat
    3. Dobře, tak děkuji neděkuji :-D

      Vymazat