20. 10. 2014

Jak to vidím já - Trable

Název: Trable
Původní název: Trouble
Autor: Samantha Towle
Počet stran: 384
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání v ČR: 2014

Anotace: Mia Monroeová nikdy neměla lehký život. Když se konečně osamostatnila, myslela si, že všechno bude jednodušší. Ale nebylo… Teď utíká před minulostí, o níž se nesmí nikdo dozvědět. Zoufale se snaží najít lásku, o které dosud jen snila. Jordan Matthews naopak bere všechno na lehkou váhu. Má rád ženy, jednoduchý, uvolněný a bezproblémový život. Jenže pak potká Miu… zlomenou, zdeptanou a s takovou přítěží, jež je na jednoho člověka příliš. Čím více tuto dívku poznává, zjišťuje, že poprvé chce někomu pomoct. Že touží dozvědět se o ní víc…

----------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------

“Ještě nikdo se mnou takhle nemluvil ani se ke mě takhle nechoval. Jako bych pro Jordana byla osoba, na které mu záleží. Jako bych pro něj něco znamenala.."“
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------




Mia po celý svůj život nezná nic jiného, než rány, strach a ponížení. Když se jí podaří utéct z krutého zacházení, nasedne do auta a ujíždí. Jede tak dlouho, až netuší, kde je. Když už se začíná cítit v bezpečí, zakotví dočasně ve městě, které jí změní život...

Souhrou náhod a malou lstí dívky jménem Beth, se Mia ocitá u Dubového stromu, místního hotelu. Utahaná a životem znavená Mia se okamžitě ubytuje, ale i přes své rozlámané srdce si všímá, jak chlapec, který nese její zavadlo, je krásný. Od té chvíle začíná příběh, kde láska nezná hranic a přesto není jisté, že má vyhráno. Dřív než Mia otevře své srdce, musí si projít dlouhou cestu a najít důvěru nejen v sebe samotnou, ale hlavně v chlapce, který jí otočí svět vzhůru nohama.

Po dočtení knihy Trable, by nikdo nehádal, že autorka Samantha Towle začala psát až v roce 2008 a tento titul je jejím prvním. Během této krátké doby už stačila napsat vícero knih a její um byl i odměněn nálepkou světového bestselleru.

Trable jsou velmi napínavou knihou, která se tváří jako sladký románek, což také je, ale skrývá v sobě velmi hluboký podtext. Anotace toho čtenáři moc neprozrazuje, a o to je samotné čtení lepší, jelikož necelých čtyřista stran je nabitých jedním překvapením  za druhým.

Hlavní hrdinka Mia Monroevá je velmi sympatická a díky svému vyprávění se do příběhu čtenář dokáže velmi začíst a hlavně s protagonistkou prožívat její nešťastné bytí. V příběhu se střídá pohled právě Mii a také Jordana, chlapce, který bude Miinou nejen vzrůstající láskou, ale hlavně pomocí, ve kterou už nikdy nedoufala. Příběh není ničím nudný, ani nezamrzá na mrtvém bodě.

Lehce předvídatelný příběh je psán velmi čtivou formou a než se nadějete, jste u konce čtení. Čtenář se u tohoto titulu přichytí, že po dočtení stále o tématech které v knize našel bude ještě dlouho přemýšlet. Emoce totiž tu mají své místo a převládají nad rozumným myšlením.


Slibná a nic neříkající anotace, nádherná obálka a záštita nakladatelství Baronet slibuje, že přečtením této knihy neprohloupíte. Já se pod toto vše podepisuji, jelikož každá žena i dospívající dívka, si z této knihy vezme mnohem více, než prožitek příjemně strávených večerů. V příběhu totiž nacházíme smutná témata, která sice neprozradím, ale nejednoho čtenáře zvednou ze židle - rodinná dramata, a to pořádná, začínající láska i štěstí nad takovou banální věcí, jako je přátelství.

Knihu Trable velmi vřele doporučuji a těším se na další výtvory autorky Samanthy Towle, které nám doufejte nakl. Baronet přinese.



Doporučení 5/5
Obálka 5/5



Recenze psaná pro nakladatelství Baronet.
Knihu můžete objednávat zde.






Mája





3 komentáře:

  1. Knihu mám doma, to jsem zkrátka nemohla jinak :-) Bohužel jsem se k ní ještě nedostala, znáte to ;-) ale po tvé recenzi knihu určitě už dál odkládat nebudu a vrhám se na ní, protože jsem se na ní už tak těšila ale teď jsem nedočkavá :-)
    Marci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem tě "donutila". Kniha je vážně moc povedená. .-)

      Vymazat