15. 8. 2014

Strašidelné YA léto s Jotou

Určitě jste se již doslechli, že se chystá i filmové zpracování knihy Ransoma Riggse - Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Film bude režírovat všem známý Tim Burton. A já bych se v další části našeho projektu s nakladatelstvím Jota, chtěla věnovat právě chystanému filmu.


TŘETÍ ČÁST

Práva ke zfilmování knihy Sirotčinec slečny Peregrinové získalo studio 20th Century Fox. Nyní už je známých několik jmen těch, kteří se na natáčení budou podílet. Jedním je scénáristka Jane Goldman, která už má za sebou scénáře k úspěšným filmům Žena v černém, X-Men: První třída nebo Kick-Ass. Další známé jméno, je jméno režiséra, a tím je samotný Tim Burton.


Jane Goldmanová


Svou kariéru začala jako novinářka a pracovala pro celou řadu novin a časopisů, mimo jiné The Times, Cosmopolitan, Smash Hits či počítačový herní magazín Zero. Před pěti lety se začala věnovat také psaní scénářů, když společně s Neilem Gaimanem napsala scénář k filmu Hvězdný prach, za který v roce 2008 získala cenu Hugo. Poté následovaly scénáře ke comicsovému akčnímu snímku Kick-Ass a k thrilleru Dluh s Helen Mirren a Samem Worthingtonem. Letos v létě měl premiéru snímek X-Men: První třída, který napsala společně s režisérem Matthewem Vaughnem.



Tim Burton


Kdo by neznal díla Tima Burtona, díla jako například Střihoruký Edward, Batman, Ospalá díra, Planeta opic, Alenka v říši divů nebo Mrtvá nevěsta Tima Burtona. Na co sáhne, to se mu podaří a má velký úspěch. Doufám, že stejně dobře si poradí i se Sirotčincem pro podivné děti. Věřím, že pro Tima to musí být opravdová výzva. Naštěstí Tim Burton umí navodit ve svých filmech úžasnou atmosféru, a proto už teď věřím, že se mi film bude líbit. Jen mě mrzí, že se natáčení prodlouží a plánovaná premiéra nejspíš vyjde až na rok 2016. Ale co, na kvalitu si rádi počkáme.




Katka






Četli jste:
Část první - Seznámení s autorem a knihou



Zdroj
Infromace: csfd.cz, jota.cz
Obrázky: amctheatres.com, wordandfilm.com

4 komentáře:

  1. O téhle knížce slyším pořád a mám ji na seznamu. Ale Tim Burton...TIM BURTON!!! Mám trochu strach. Byl to můj nejoblíbenější režisér, ale těch posledních pár filmů... :o(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě radím přečíst :-).. Já ty úplně poslední bohužel zatím ještě neviděla, ale zase jiného režiséra si u tohoto filmu představit nedokážu..

      Vymazat
  2. PS: Máš skvělý blog, s dovolením dávám follow! :o)

    OdpovědětVymazat