14. 8. 2014

Jak to vidím já...

Courtney Coleová – Danteho holka

Originální název: Dante´s Girl
Série: Paradise Diaries
Díl v sérii: 1
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 288
Rok vydání v Čr: 2014

Anotace: Reece Ellisová, sedmnáctiletá americká středoškolačka, už od deseti let tráví každé léto s tátou v Londýně. A každé léto se s ním k uzoufání nudí. Samozřejmě ani v nejmenším neočekává, že by se v tomhle ohledu mohlo něco změnit, tedy aspoň do té doby, dokud na holandském letišti, odkud má pokračovat do Londýna, doslova nevrazí do pohádkově krásného Danta Gilibertiho a její let není z nejasných příčin zrušen. To se pak před ní rozprostře vidina úplně jiného léta. Léta na malebném středomořském ostrůvku, navíc ve společnosti Danteho, ze kterého se vyklube syn místního premiéra…



Chtěl bych mít slovo v tom, co chci. A být, kým chci. A mít rád, koho chci.“ Významné ticho.„Jako mě?“ zeptám se a dech se mi zadrhne v hrdle. „Jako tebe,“ potvrdí. „Nemůžu na tebe přestat myslet. Každou minutu každýho dne. Vidím tě, i když spím. Zdá se mi o tobě - jsme spolu v moři, na pláži, v noci pod hvězdami, tančíme na večeři. Vím, že to zní hloupě a otřepaně a pitomě. Ale převálcovalas každou moji myšlenku. A já nevím, co s tím mám dělat, protože jsi nebyla součástí mýho plánu.“

- Danteho holka, str. 156 -



Courtney Coleová žije poblíž jezera Michigan se svou skromnou zoologickou zahradou (rozuměj rodinou), domácím mazlíčkem iPadem a oblíbenými kašmírovými ponožkami. Danteho holka je její první lehkovážná romance ze současnosti. Její předchozí díla jsou paranormální romance a thrillery.

Srážka s princem
Jsem sedmnáctiletá Reece Ellisová, středoškolačka, která si myslí, že je vzhledově průměrná a jsem zamilovaná do kluka mé nejlepší kamarádky Beccy. Jako každé léto cestuji na prázdniny za svým otcem do Londýna. A právě když přemýšlím nad tím, co vše mě tyto prázdniny čeká, nebo spíš nečeká. Narazím na NĚJ, i když přesnější bude spíš slovní spojení, že narazím do NĚJ, do Apollona. Ten kluk totiž musí být bůh, protože není přirozené, aby někdo vypadal tak jako on.

Chvíli po zjištění, že míříme stejným směrem, se stane nehoda. A než se naději, ocitám se ve vrtulníku směr Caberry. To je ostrov kousek od Řecka. Apollon neboli Dante Giliberti, jak se mi představil, se totiž rozhodl, vzít mě s sebou z letadla. Tím mě zachránil, jinak bych v letadle čekala doteď. A díky čemu jsme se z letadla dostali tak rychle? Dante je totiž syn premiéra Caberry a podle starého uspořádání na ostrově by dokonce byl princ, takže on může všechno. 

Já jsem holka z Kansasu, jsem zvyklá na vedro horší než v pekle a doteď jsem se motala jen kolem kovbojů. Najednou po mě chtějí, abych si oblékla společenské šaty a obula boty na jehlovém podpatku. No co bych kvůli Dantemu neudělala…


Danteho holka je dívčí čtení, které se přesně hodí k této době, k době letních dovolených. Je to převážně oddechová četba, ale nenechte se zmýlit úplně. Courtney Coleová dokáže překvapit a donutí své čtenáře aspoň malinko přemýšlet i nad romancí pro teenagery. Je to kniha plná emocí, ve které nesmí chybět stará i nová přátelství, láska a pochopení, ale také i žárlivost, hádky a nedůvěra.

Hlavní hrdinku Reese si ihned oblíbíte a kromě pár detailů, jí není co vytknout. Je vtipná, sympatická a čtenář může pozorovat, jak se její charakter během příběhu pomalu mění. Na konci knihy úplně přehodnotí své priority a dospěje. Dante je okouzlující idol všech žen. Je to gentleman, který vám dá svoji bundu, když vám bude zima, bude vám otevírat dveře u auta a cudně vás bude líbat na ruku nebo na tvář. Ale právě Dante mě během čtení občas dokázal vyvést z míry víc, než to dokázala Reese. Dante se totiž snažil ve všem vyhovět svému otci a nedokázal se mu vzepřít. A to i v tom případě, když to byl na úkor svého štěstí.

Knihu doporučuji spíš mladším čtenářkám, ale i ty starší si v tomto příběhu přijdou na své. Která z nás jednou za čas nesní o tom, že si pro ni přijede princ na bílém koni, odveze jí na svůj zámek a tam jí splní všechna její přání.



Hodnocení             obálka 4/5               příběh 4/5



Katka



Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Recenze napsaná pro Databázeknih.cz.


Zdroj
Anotace, obálka: albatrosmedia.cz

Obrázky: krasna.nova.cz, imagenesamor.net

8 komentářů:

  1. Knihu bych si chtěla přečíst,vypadá zajímavě. :)
    Pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-).. Je to vážně moc pěkná kniha, přečteno za jeden večer :-)

      Vymazat
  2. Dlhšie som túžila vidieť nejakú recenziu na túto knižku. Som rada, že prvú som si mohla prečítať práve u vás. :) Vyzerá to vážne super a asi sa po knižke pozriem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) a děkujeme :-D.. Určitě doporučuji ;-)

      Vymazat
  3. Sice to vypada jako ta klasicka divci knizka, ale obcas mam i na tyhle pribehy chut a tenhle vypada fajn :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, je to ta klasická dívčí knížka, ale je to klišé, co se nikdy neomrzí :-)

      Vymazat
  4. Hodně jednoduchá kniha ale jako oddychovka proc ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, navíc pro letní dny je jako stvořená :-)

      Vymazat