5. 7. 2014

Jak to vidím já - Objetí

Název: Objetí
Původní název: Embrace
Autor: Jessica Shirvington
Série: Violet Eden - Fialový ráj
Díl v sérii: 1.díl
Počet stran: 300
Nakladatelství: Práh
Rok vydání v ČR: 2013

Anotace: Violet Edenové se v den jejích sedmnáctých narozenin převrátí život naruby. Je čas, aby zjistila, kým ve skutečnosti je. Její přítel ji zradí. Její nepřítel jí zachrání život. Bude se muset rozhodnout, jak velkou oběť je schopná přinést, čeho se dokáže vzdát pro dar, jenž jí byl přisouzen bez její vůle. Nebezpečně vzrušující a temný příběh Objetí je prvním dílem úspěšné tetralogie o dobru a zlu, o vábení touhy a možnosti volby. Violet se nečekaně ocitá jako ústřední bojovník v odvěké válce mezi padlými anděly a ochránci lidstva. Sama o takovou válku sice nestojí, ale svůj život postavila na dvou pravidlech: neutíkat a nevzdávat se. Stane se z ní Grigori, nebo podlehne vábení temnoty? Projde rituálem objetí, aby navždy zavřela dveře za svým dosavadním životem a vrhla se do neznáma? Na jejím rozhodnutí nezávisí jen její život, ale i osud nic netušícího lidstva.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
„Polib mě,“ šeptala jsem skoro neslyšně.
Ruce na mém obličeji ztuhly. Udeřil do mě další příval emocí.
„Polib mě, prosím!“ Tentokrát jsem to vykřikla.
Narazil do mě, prolomil moje ochranné hradby. Dokonale mi přilnul ke rtům, rozpáčil je a… splynuli jsme. A zaplavil mě svěží čistý vánek, jaký jsem pocítila při Lincolnově doteku tehdy v autě, když jsem se dotkla náramku. Větřík přinášel silnou vůni květin, jako by vanul po louce. Chuť jablka slábla a nakonec jsem cítila jenom chuť žhavých rtů. Tělo mi zaléval ledový žár a vibrující energie, dokud je ze mě Lincoln nevysál. Ptáci kolem nás zakroužili a zmizeli v dálce.
Přitáhl si mě blíž. Klečel přede mnou a vášnivě mě líbal a já se cítila… správně. Záblesky dne a noci pohasly. Zůstali jsme pouze my. Obklopilo nás ticho. Srdce se mi rozjásalo a polibky jsem mu začala oplácet. Už jsem si nic nenalhávala, věděla jsem, že ho miluju. A pak mi zaplakalo srdce a já se odtáhla; vzpomněla jsem si, jak mě zranil.
Padla jsem k zemi.
Padl k zemi.
Vykřikla jsem.
Zařval.
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jako jedna z mála sérií, má Violet Eden nespočet různých obálek. Přesto se nakladatelství Práh rozhodlo pro tu svou. Není nejhorší, ale z již obálek vydaných bych si vybrala lépe.


Violet Edenová, průměrná dívka, která si přeje jediné – zapadnout a nevyčnívat. Nesnáší nakupování, ale
naopak ráda sportuje a učí se bojovému umění. Na jednom takovém tréninku se poznává s Lincolnem, klukem, který je krásný, chytrý a velmi milý. Od té doby uplynul už druhý rok, po který tento pár byl neustále spolu. Jak to bývá, Violet se do svého kamaráda zamiluje, ale Lincoln jí nikdy nedal žádnou záminku k tomu, aby si myslela totéž i o něm. V den jejích sedmnáctých narozenin se ale vše změní.
Dostane od svého idola polibek, na který nedokáže zapomenout. Od té doby je vše jinak. Violet je zamilovaná více než kdy dříve, proto je krutě zasažená zradou, kterou se o Lincolnovi dozvídá. Lhal jí po celou dobu. O sobě, svém věku i důvodu, proč s ní celou tu dlouho dobu trávil čas. Violet v dovršení sedmnáctého roku se celá změní, je silná, září, má živé sny, žíly pod kůží jí černají a všech pět jejích smyslů nabývá na síle. Je všechno, jen ne průměrná. Otec na svou dceru má málo času, matka zemřela, když se narodila, krutá zkušenost z minulosti ji dohání na každém kroku a tam kde v minulosti hledala útěchu, už ji nenajde. Lincolna po velké zradě zavrhla a přesto, že ho stále miluje, nedokáže mu odpustit.
V tu nejméně vhodnou chvíli se na scénu přidává Felix, nádherný kluk s tajemstvím a znalostmi, které Violet nutně potřebuje znát. Jak se popere kdysi obyčejná dívka s darem, o který nestála? Podstoupí objetí a stane se jednou z výjimečných? A jak dopadne milostný trojúhelník?
Violet čeká trnitá cesta, uvidíme, zda ji zvládne…


Příběh psaný čtivou formou, okořeněný fantasy prvkem. Andělé jsou dost diskutované téma a já tento styl mám velmi ráda. Kniha Objetí se četla sama a k velikému údivu bylo čtení příjemný relax. O stupeň výše nám knihu vyzdvihuje milostný propletenec. Oba dva chlapci měli něco do sebe, jeden dobrák od samého začátku, který ovšem Violet zradí tím nejhorším způsobem. Na druhé straně stojí „bad boy“, který se od počátku chová jako záporák úplně ke všemu jen ne k, Violet. Má těžké rozhodování a čtenář si může vybrat, komu své myšlenky věnuje. Spisovatelka nás k ničemu nenabádá a nerozhodnost, kterou pro hlavní hrdinku napsala, umožňuje čitateli se na vše dívat s nadhledem. Violet má svá pravidla, ovšem často je porušuje. Chvílemi nad jejím rozhodnutím zakroutíte hlavou, ale hlavní myšlenka příběhu je skvělá a klučičí zastoupení v knize příběhu dodává ten správný šmrnc. Co bych propracovala více je závěrečný boj, byl lehce ochuzen a myslím, že kdyby se autorka pořádně rozepsala, tak by děj měl tu správnou šťávu. Přesto se kniha čte velmi dobře a k počtu stran, ji máte zhltnutou za dva večery.

Objetí doporučuji spíše mladším čtenářkám, jelikož krásnými chlapci, napínavým dějem a v průběhu dospívající hlavní hrdinkou si jistě přijdou na své.


Doporučení 4/5
Obálka 3/5





Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Práh.
Knihu můžete objednávat zde.







Mája






Zdroj: anotace + obálka, obálky, obr.1,obr.2

8 komentářů:

  1. Páni knihy mě zaujala :) moc ráda si jí přečtu .. A recenze napsaná skvěle .. úplně jsem jí hltala :))

    OdpovědětVymazat
  2. Dlhšie som premýšľala či po knihe siahnuť alebo nie a ako vidím, jednoznačne áno ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě! Akorát hltám druhý díl a jsem na to vážně zvědavá, jak to dopadne. :-)

      Vymazat
  3. Už dlouho přemýšlím, jestli si knihu pořídit, vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě do ní jdi. Pokud máš ráda aspoň trochu andělíčky, je to ta správná. Je to něco neobvyklého o proti ostatním "nebeským". :-)

      Vymazat
  4. knihu jsem cetla chvilku jak vysla a sice je to ohrane tema s andeli ale bylo to takove nove a cetla se rychle :) za me doporucuji :)

    OdpovědětVymazat