5. 6. 2014

Jak to vidím já...

Julie Cross – V pasti 

Autor: Julie Cross
Originální název: Vortex
Série: Rozděleni časem
Díl v sérii: 2
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 336
Rok vydání v Čr: 2014



Anotace: Jackson Meyer dokáže cestovat časem. Změnil tak minulost a zachránil život své životní lásce Holly. Stal se agentem tajné divize CIA nazvané Bouře. Jackson a jeho kolegové se dostanou pod palbu nepřátelské divize CIA Oko. Jackson zjišťuje, že svět kolem něho se změnil. Někdo ví o jeho vztahu s Holly vymazaném z minulosti a hodlá toho maximálně využít. Jejich životy se opět ocitají v nebezpečí...


Chytil jsem ji za ruku a zatáhl ji za ni. "Počkej... ještě jedna věc." Je to jenom bezvýznamná pusa. Emocionální část mého mozku, která by mi připomínala, že pořád miluju holku, se kterou nemůžu být, zůstala vypnutá, a byla už vypnutá posledních pár týdnů. Agent ve mně věděl, že Kendricková má pravdu. Pomsta může nabývat mnoha různých podob.                  - V pasti, str. 59 -

Na druhý díl této série jsem byla velmi zvědavá a raději jsem neměla moc vysoká očekávání. Po dočtení prvního dílu ve mně zůstaly rozporuplné pocity, a mě zajímalo, jak si autorka s pokračováním této série poradila. 

Jackson v Bouři 
Jackson má v sobě gen Tempus, který mu umožňuje cestování časem. Poté co se stal agentem Bouře ve výcviku, rozhodl se, že pro jeho lásku Holly a kamaráda Adama bude lepší, když ho nikdy nepoznají. Po absolvování výcviku se dostává do akce, kde zjišťuje, že existuje organizace nazývající se Oko, která je nepřítelem Bouře. Opět se musí rozhodnout, komu může důvěřovat, protože nic není tak, jak se na první pohled jeví. Věci se mu postupně začínají vymykat z rukou a vztahy, které měly zůstat zapomenuté a hlavně skryté, si k němu pomalu začínají nacházet cestu. Dokáže Jackson své přátele ochránit, aniž by přitom zničil svět takový, jaký ho známe dnes? 

Po skoro až hektickém ukončení prvního dílu, kdy na nás autorka nahrnula spousty informací najednou,
jsem měla ze začátku trochu problém, se v ději zorientovat. Jako první sledujeme, jak se z Jacksona pomalu stává agent. Tato část se mi líbila nápaditostí děje, ale bohužel mi tam chyběly nějaké větší emoce. Sice jsem pociťovala slabou míru napětí, kam příběh směřuje a kdy, kde, kdo, koho napadne, ale to bylo bohužel vše. Druhá polovina knihy je opět pravý opak, autorka na nás hrne spousty informací, dochází k rozuzlení nějakých tajemství a konec Vám podá tak, že je nemyslitelné, si další díl nepřečíst. 

Hlavní postava Jacksona se mění stejně rychle, jako ubíhají dny na začátku kapitol. Chvíli je rozumný, poté se chová dětinsky, pak je k někomu koho zná nedůvěřivý proto, aby za chvíli bez přemýšlení věřil někomu, koho nezná. Ale jinak jsem si ho i přes jeho nedostatky stihla oblíbit a doufala jsem, že vše zvládne vyřešit. Také jsme měli možnost poznat bojovnější stránku Holly, ale zatím jsem se ještě nerozhodla pro to, která se mi líbila víc. 

Kniha má v sobě zajímavou myšlenku – originálně zpracovaný příběh, který čtenáře dokáže zaujmout. Po zdlouhavém začátku přichází strhující zakončení, při kterém nejeden čtenář bude autorku proklínat a shánět se po tom, kdy vyjde další díl. Pokud se rozhodnete knihu si přečíst, určitě si užijete spoustu nově navázaných přátelství v místech naprosto nečekaných, návraty a opětovná shledání, ale také zradu, podlost a touhu po moci.


Hodnocení          obálka 3/5             příběh 3/5 


Katka 

Knihu si můžete zakoupit ZDE

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment

Zdroj 
Anotace, obálka: fragment.cz 
Obrázky: national-geographic.cz, procproto.cz

4 komentáře:

  1. Chtěla bych si už konečně přečíst první díl, protože tahle série mě hodně láká :) Doufám, že mě knížka nezklame, když na ni má hodně lidí tak dobré hodnocení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde o to, jak na knihu koukáš, já u prvního dílu čekala romantickou zápletku jako hlavní téma, ale to je spíš na pozadí a prvotní je cestování časem a vše okolo.. Pokud tedy budeš čekat příběh o mladém cestovateli časem, který se musí vypořádat s různými problémy, zklamaná určitě nebudeš a kniha se Ti bude líbit :-)

      Vymazat
  2. Knihu si plánuji přečíst, ale asi ne hned. Doufala jsem, že druhý díl se trochu umoudří a postavy budou mít nějaký patrnější charakter, informace budou odhalovány postupně a bude to trochu víc emoční. :) Ale tak jako oddechovka to postačí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, emocí je tady málo a odhalování informací je opět najednou až na konci.. Jak jsem již psala, kniha je to pěkná, ale musí se do ní jít s tím, že to není vyloženě trhák od kterého se nebudete moct odtrhnout, ale jako oddechovka je to pěkné čtení :-)

      Vymazat