23. 5. 2014

Yoli - projekt Cena nevinnosti (1)

Jak jsem slíbila, tak také splňuji. Již za pár dní (cca 30) ,nakladatelství Yoli vydá knihu Cena nevinnostií od Rebeccy James. Díky skvělým lidičkám z nakladatelství jsem měla možnost knihu přečíst o něco dříve a tak moc mě nadchla, že jsem se rozhodla Vás s knihou více seznámit. Přidáme nějaké rozhovory s lidmi, bez kterých by kniha u nás nevyšla, nevyhneme se recenzi, ale hlavně! Bude docela obsáhlá ukázka z knihy a nezapomeneme ani na soutěž, kde můžete vyhrát skvělé záložky a jak jistě už tušíte - knihu Cena nevinnosti a to rovnou třikrát. Tento menší projekt bude rozdělen do více částí a já doporučuji nás sledovat, protože ukázku jsme vybraly více než skvělou a věřím, že se bude kniha líbit, ale co je pro Vás určitě důležitější je to, že z každého článku v tomto projektu bude otázka v závěrečné soutěži. Teď už jen přeji příjemnou zábavu a věřím, že se Vám kniha zalíbí tak jako mě.



Den první

Dnes máme na řadě seznámení s autorkou a samotnou knihou, abyste vůbec věděli, o čem, že je tu řeč. :-)

Spisovatelka
Rebecca Jamesová se narodila v roku 1970 v Sydney. Jako dvacetiletá opustila Austrálii a vydala se do Japonska a Indonésie vyučovat angličtinu. V současnosti žije s partnerem a se čtyrmi syny v Australské Armidale. Její první kniha Krásné zlo je její debut, který ještě před vydáním vyvolal mezinárodní senzaci a překládá se do třiceti jazyků. Je to křesťanka, zpívá a skládá písně.

Kniha Cena nevinnosti
Tim je obyčejný australský kluk. Pracuje jako kuchař v otcově restauraci, každý den si zasurfuje a dá si pivo. Je se svým životem navýsost spokojený – tedy až do chvíle, kdy ho jeho přítelkyně Lilla vyhodí z bytu s tím, že by měl konečně dospět. Řízením osudu se Tim stává podnájemníkem v obrovském starodávném a trochu strašidelném domě, který vlastní uzavřená a plachá Anna, dívka s traumatickou minulostí, jež už půl roky nevyšla z domu, neboť trpí agorafóbií (strach z otevřeného prostoru) a záchvaty paniky. Bezstarostný Tim se rozhodne, že si Anninu psychickou nemoc nebude připouštět, ale když se v domě začnou dít podivné věci, zalekne se, že Anna už ztrácí rozum docela a že by mohla být nebezpečná – jenomže to už se mezi oběma spolubydlícími, kteří snad nemohou být rozdílnější, rodí křehké, ale silné pouto...



Tato kniha bude jistě v České republice úspěšná, ne nadarmo má v celosvětové databázi hodnocení 4.9 z 5. Skvělý příběh který v sobě ukrývá hloubku. Věřím, že se Vám bude líbit a již brzy se můžete těšit na ukázku, která obsahuje přes tři strany, ve kterých se toho udává víc než dost.


Již brzy
Rozhovor s redaktorem z nakladatelství Yoli
Recenze na knihu Cena nevinnosti
Ukázka z knihy Cena nevinnosti
Soutěž o záložky a knihy


Knihu Cena nevinnosti si můžete předobjednat zde.
Vydalo nakladatelství Yoli

Mája

6 komentářů:

  1. Knižka vyzerá veľmi dobre :) Vypadá že sa na ňu pozriem heh.
    Vydavateľstvo YOLI vydáva zatiaľ skvelé tituly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě souhlasim. Yoli je na YA vážně machr a tato kniha je více než dobra. :-)

      Vymazat
  2. na tento projekt se tesim :-) a knizka je urcite skvela, tesim se az si ji prectu

    OdpovědětVymazat
  3. Uh, už se těším až mi přijde! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ebook, ale hned jak kniha vyjde, tak si ji kupuji, je vážně super. :-)

      Vymazat