29. 5. 2014

Knižní výběr.. (1)


Máme tady první Knižní výběr, doufám, že se Vám vybrané knihy budou líbit :-).. A určitě napište, jak se Vám projekt líbí, bereme jakékoliv připomínky :-)..

Pod nekonečnou oblohou
První díl futuristické postapokalyptické trilogie na pomezí fantasy, romance a dobrodružného příběhu. Hlavní hrdinové, Aria a Perry, pocházejí ze dvou radikálně odlišných společenských vrstev a vlastně by se neměli nikdy setkat, natož navázat vztah. Aria patří mezi obyvatele uzavřeného, vysoce technicky rozvinutého a izolovaného města, Perry zase do nebezpečného přírodního světa. Když Ariu vykáží z města za zločin, který nespáchala, domnívá se, že ji čeká okamžitá smrt – ve volné přírodě nemá šanci přežít. „Divoch“ Perry je pro ni jedinou šancí, jak se zachránit. Zakázaná láska a rozpolcená civilizace vzbuzuje mnoho filozofických, morálních a etických dilemat zrcadlících se v neobyčejném vztahu dvou hlavních hrdinů.

Co na to MaKa: Knihu jsem četla a opravdu moc se mi líbila. Vzpomněla jsem si na ni teď při čtení Kostičasu, když jsem viděla stejné pojmy jako vidoucí a éter. Je to jedna z mála knih, kde jsem měla moc ráda všechny hlavní postavy.



Prozření Mary Dyerové
Když se Mara Dyerová probudí jednoho dne v nemocnici a vůbec netuší, jak se tam dostala, má pocit, že život už nemůže být podivnější. Může. Věří, že za nehodou, při které zemřeli její přátelé, musí být něco víc. Nemýlí se. A po tom všem, čím si prošla, nevěří, že by se mohla ještě někdy zamilovat. Plete se.

Co na to MaKa: Kniha Prozření Mary Dyerové určitě za přečtení stojí, nejen že hlavní klučičí postava je rebel a největší playboy školy, kterého si okamžitě zamilujete. Ale navíc je to kniha, u které musíte opravdu přemýšlet.



Ve znamení štíra
Americká autorka, která se i u nás proslavila svou veleúspěšnou romantickou trilogií o vlkodlacích (Mrazení, Váhání a Splynutí), vystavěla svůj nový, strhující román s působivou tajemnou atmosférou na skotské, irské a manské mytologii: kolem báje o rychlých, nádherných, ale nebezpečných vodních koních rozehrála příběh dvou mladých lidí, příběh jejich vztahu a nelehkého dospívání.

Co na to MaKa: Je to velmi neobvykle napsaná kniha. Příběh je originální a není to tak, že by se hlavní hrdinové na sebe hned vrhali, ale pomalu se seznamují na pláži, která je plná nádherných koní a smrti.





Vykupitel duší
Vykupitel duší je prvotina slovenské autorky Ivety Pačutové, která se rozhodla nesvézt se na vlně popularity erotických románů či romantických fantasy hororů, ale obdobně jako slavná Kateřina Tučková s Žítkovskými bohyněmi, či Vladimíra Klimecká v knize Druhý život Marýny G., nás zavádí do podhorského prostředí chudých vesnic. Její námětově netradiční příběh se odehrává na slovenské dědině pod Tatrami v blíže neurčené době 19. století. Venkovské drama dvou bratří začíná během velké bouře, která kromě zmaru a strachu přinesla jednomu z nich nečekaného hosta – umírající mladou cikánku s malým dítětem v náručí. Příchod nezvyklého nového člena do rodiny je jen počátkem dramatické ságy jednoho rodu a jedné vesnice, ve kterém autorka skvěle vyobrazila život tehdejšího venkovského světa, ovládaného nejen společenským postavením a penězi, ale taktéž emocemi. Celý tento lidský kolorit jemně doplnila svébytným fantaskním prvkem.

Co na to MaKa: Knihu jsem nečetla, ale velmi mě zaujala a určitě se ji v nejbližší době chystám přečíst.



Prvních 100
Od ničivé nukleární války žije lidstvo ve vesmírných lodích vysoko nad radioaktivním povrchem Země. Nyní je však sto mladých delikventů, které společnost považuje za postradatelné, vysláno na nebezpečnou výpravu s cílem znovu kolonizovat planetu. Může to být jejich druhá šance na život… nebo sebevražedná mise. Stovka odsouzenců, pronásledovaných nástrahami divoké přírody a tajemstvími své minulosti, musí bojovat, aby přežila. Nikdy se z nich neměli stát hrdinové, ale nakonec mohou být poslední nadějí pro CELÉ lidstvo.

Co na to MaKa: Knihu jsem zatím ještě nečetla, ale moc se na ni těším. Nejraději bych se hned vrhla i na seriál, ale dala jsem si zákaz a dokud knihu nepřečtu, nesmím na seriál koukat.

14 komentářů:

  1. Nebe je úžasné :-) na Mary Deyerovou se chystám a opravdu moc se na ni těším a nad Vykupitelem duší přemýšlím, jestli se do něj pustit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebe je vážně skvělé :-).. Mary se Ti určitě bude moc líbit, druhý díl jsem zatím bohužel nečetla, ale z toho prvního jsem byla opravdu nadšená :-).. A Vykupitel mě opravdu zaujal, počítám, že nejdéle příští měsíc si na něj udělám čas :-)..

      Vymazat
  2. Musím se přiznat, že jsem žádnou z těchto knih nečetla. V co nejbližší době bych se určitě mohla do nějaké pustit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nějakou zkus a pak dej vědět, jak se Ti líbila :-)

      Vymazat
  3. Nebe je jedna z mála knížek, které jsem nedočetla. hrozně se mi to nelíbilo a snad všechno mě tam děsně štvalo. Zhruba po půlce jsem odložila a už se k ní nikdy nevrátila.

    Naopak - na Mary se hrozně těším a Vykupitele mám teď doma z knihovny, tak snad se k němu brzo, brzičko dostanu, protože si ho chci hrozně přečíst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Mě opravdu kniha nadchla, vím, že ze začátku jsem byla trochu zmatená z pojmů, ale v půlce už mě kniha úplně pohltila. To mě moc mrzí, že se Ti nelíbila.

      Tak dej určitě vědět, jak se Ti Mary a Vykupitel líbili. :-)

      Vymazat
  4. Včera som dočítala Maru a proste WAU .. Skvelá kniha ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, taky se mi moc líbila, ani nevím, proč už jsem se nepustila do druhého dílu.. Mám tendence, že když na další díl musím čekat, než vyjde, už se mi pak do toho nechce :-(

      Vymazat
  5. Já nečetla žádnou kromě Vykupitele a ten byl pěkný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vykupitel na mě působí tajemně a to se mi moc líbí :-)

      Vymazat
  6. Moc pěkný článek :). Sérii Nebe jsem četla a moc se mi líbila :). Určitě časem bych si chtěla přečíst Mary Dyerovou a Prvních 100 :), obě knížky vypadají skvěle :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-).. Série Nebe je skvělá, už aby byl další díl :-).. Maru si určitě přečti a na Prvních 100 se také těším, recenze jsou různé, tak jsem zvědavá, jak se kniha bude líbit mě :-)

      Vymazat
  7. Výběr skvělý, i když jsem četla jen Prvních 100, na ostatní se chystám. 100 mě nadchlo v první polovině, a pak se ponořilo do průměru, který táhl až do konce a já nevím, jestli budu číst dál :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jednu stranu se kvůli tomu knihy bojím, že na ni čtu rozporuplné reakce.. Ale už kvůli seriálu, na který slyším jen chválu, si tu knihu určitě přečtu :-).. Navíc každý má jiný vkus a třeba se zrovna mě bude kniha líbit :-)

      Vymazat