15. 4. 2014

Jak to vidím já - Počkám na tebe

Název: Počkám na tebe
Původní název: Wait for You
Autor: Jennifer L. Armentrout
Série: Wait for You
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 368
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání v ČR: 2014

Anotace: Na něco se vyplatí si počkat…
Devatenáctiletá Avery Morganstenová nastupuje na malou univerzitu v Západní Virginii, tisíce kilometrů od domova. Domnívá se, že vzdálenost jí pomůže uniknout před tím, co se jí stalo na halloweenském večírku před pěti lety, kdy se její život navždy změnil. Nyní jen musí chodit včas na vyučování, nosit na levém zápěstí náramek, nepřitahovat k sobě zbytečnou pozornost a možná si najít pár přátel, protože to by byla příjemná změna. Rozhodně ale nepotřebovala a neměla v úmyslu přitáhnout pozornost jediného kluka, jenž by mohl otřást nejistou budoucností, kterou si pro sebe naplánovala. Více zde.

"Jsem ráda, že jsi doma. Tvůj táta mi začíná jít  na nervy, jak pořád mluví o tom, že si musí vyrazit na lov." Sjela pohledem přes jeho ramena a přívětivě se usmála. "A tohle musí být Avery?"
"Ach, bože, ne." řekl Cam. "To je Candy, mami."
Jeho matka vytřeštila oči a tváře jí mírně zčervenaly.
"Ach, hm, já..."
"Jsem Avery," promluvila jsem a střelila po Camovi pohledem. "Pamatujete si to správně."
Otočila se a praštila Cama do paže, docela tvrdě.
"Camerone! Ach, proboha, myslela jsem si..." Praštila ho ještě jednou a Cam se zasmál. "Jsi hroznej." Potřásla hlavou a obrátila se zpátky ke mě. "Musíš být trpělivá mladá dáma, když si přežila cestu sem s tímhle idiotem."
A potom mě objala.
Bylo to skutečné objetí - vřelé a láskyplné.

Obálka: Ta je prostě úžasná. Zamilovaná, barevně sladěná a vůbec není přeplácaná.

Hlavní hrdinka: Avery mi celkem sedla. Občas měla i své chvilky, ale převažovalo rozumné myšlení a přeci jen, když se nějak špatně rozhodla nebo naopak moc ukvapeně, člověk nemůže soudit když neví, jak by se zachoval on sám.


Děj: Dříve oblíbená studentka dostává zásadní životní ránu. Přátelé i celé město ve kterém vyrostla se k ní

obrátí zády. Rodiče zajímá více jejich pověst mezi přáteli, než vlastní dcera a proto Avery vůbec neváhá a při výběru vysoké školy se rozhodne pro tu, kde bude tisíce mil od všeho zlého.
Nechává vše za sebou a vstupuje do nového města i mezi nové lidi. Nikdo ji nezná, nikdo nic netuší, své tajemství si Avery dusí v sobě. Může tedy začít s čistým štítem. Nic ale není takové, jak si člověk maluje.
Přesto, že Avery nachází nové přátelé a sbližuje se s klukem, který je místní školní sexsymbol, kterému i přes veškerou snahu nedokáže říct ne, stále jí trápí minulost, která jí nejen užírá zevnitř, ale i dohání těch několik stovek mil.
Jak se Avery popere s pronásledovatelem, který jí nenechá zapomenout? Svěří se svým přátelům a chlapci kterého nejspíš miluje co se jí stalo a co poté sama udělala? A pokud tak učiní, překoná Cameron propast, kterou Avery mezi nimi stále prohlubuje?

Celkové shrnutí: Kniha se mi četla velmi dobře a oddechový děj utíká před očima. Žádná z postav mi vyloženě nevadí a díky nim se občas zaculíte nad vtipnými výroky. Líbí se mi, že ačkoli je to román, není příběh přeslazený. Dokážete si představit, že se to někde vážně stalo, nebo dokonce, že se to může stát i Vám, jak je příběh uvěřitelný. 
V ději se nenachází jen láska a přátelství, ale také strach a špatné vzpomínky. Pro všechny nepochopitelné téma, je jen lehce nakousnuto a nenásilně nás na to upozorňuje, ale nestraší úplnými detaily, takže kniha je spíše uklidňující a přesně vhodná na toto roční období. Vzít si knihu do ruky a zalézt si někam pod strom na deku k tomu přímo láká.
V příběhu se odehrávají celkem časté sexuální scény, které děj okoření, ale jak říká přísloví - čeho je moc, toho je příliš. Kdyby jich autorka pár vynechala, řekla bych, že by se vůbec nic nestalo. Kniha má označení New Adult, ale vsadím se, že ji bude vyhledávat hlavně sorta lidí zapadající do YA. Erotika v knize být určitě má, já jsem toho zastánce, přesto jsem si při čtení říkala, že méně je někdy více.
Přesto se mi příběh líbil a nic mi nezabrání v tom, dál vyhledávat knihy od této autorky, protože J. Lynn, jak si sama nechává říkat, je spisovatelka přímo skvělá.

Obálka 5/5
Doporučení 4/5


Za poskytnutí recenzního výtisku, velmi děkuji nakladatelství Baronet
Knihu si můžete zakoupit zde.

Mája

Zdroj: obálka + anotace zde
obrázky zdezde

3 komentáře:

  1. Od autorky som čítala najprv knihu Jako led a moc sa mi nepáčila, obávala som sa pustiť k Počkám na tebe. Musím však povedať, že Počkám na tebe je skvelá knižka, zábavná a oddychová.
    A Cameron dokáže dosť pobaviť, hlavne svojou namyslenosťou :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi moc líbila, hlavně to Camovo věčné nahánění. :-D
      Na Jako led se chystám v nejbližší době. :-)

      Vymazat