6. 2. 2014

Film podle knižní předlohy - Pí a jeho život

Přiznávám s veliký studem, že tento film, jsem ještě neviděla. Chystám se na něj, už velmi dlouho a po dnešní debatě s Káčou, se k tomu, snad brzy dokopeme. Ohlasy měl dobré a z trailerů i fotek, bych řekla, že se mi bude líbit. Film byl natočen podle knižní předlohy, od spisovatele Yanna Martela, v roce 2012. Kdo film už viděl, napište mi do komentářů, zda dělám správně, když si film chci zkouknout. :-)




Režie: Ang Lee Předloha: Yann Martel (kniha)
Scénář: David Magee Kamera: Claudio Miranda
Hudba: Mychael Danna
Hrají: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Tabu, Gérard Depardieu, Rafe Spall

Hlavní hrdina Pí vyrůstal v indické zoologické zahradě, kterou založil jeho otec. Možná by exotickou živnost převzal, kdyby se rodina nerozhodla přestěhovat do studené Kanady, i s některými zvířaty, jejichž prodejem si chtěli zajistit snazší start v nové zemi. Proti tomu se ovšem postavily přírodní živly, které jedné bouřlivé noci potopily nákladní loď, na níž se Pí s rodiči a bratrem plavil. Chlapec se šťastnou náhodou ocitl v záchranném člunu, který zůstal uprostřed oceánu jako jediná připomínka katastrofy. Nezachránil se však sám, spolucestující tvořili poraněná zebra, hyena, samice orangutana a Richard Parker. To nebyl další přeživší člověk, ale mohutný bengálský tygr, který si rozhodně nemyslel, že by se v nouzových podmínkách mělo něco měnit na přirozeném průběhu potravního řetězce. Tak začala neskutečná plavba, během níž se chlapec musel proměnit v muže, aby dokázal obstát v konkurenci jednoho z největších predátorů naší planety a přežít strastiplnou pouť k pevnině.(oficiální text distributora)

2 komentáře:

  1. Nechci ti kazit nadšení, ale třeba mě tento film nenadchl. Ovšem většina mých bývalých spolužáků a učitelů byla z celého filmu přímo unesena. Spolužáci především z toho, jak byl hlavní hrdina v jednom okamžiku lehce "osvěžen" (pokud zhlédneš, (snad) pochopíš). No, mým názorem tě nechci odradit, třeba kdybych udělala repete (už jsem přece o "pár" roků starší a hodnoty se mění, že), mohla bych cítit něco kladnějšího než nechuť. Jinak moje hodnocení ber trochu s větší rezervou, je to už nějaký ten pátek, co jsem na tom byla se školou (hned na premiéře). Je tedy pravděpodobné, že se mi něco málo onehdy zamlouvalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tý jo, tak teď nevím. :)
      Ne,ne,ne, už jsem to slíbila a film si prostě pustit musím. :-)
      Navíc, docházejí nápady na naše filmové večery. Každopádně díky moc za reakci a až to shlédnu, určitě dám vědět. M.

      Vymazat