14. 6. 2014

10 knižních faktů o MaKa (4)

Doufáme, že nás ještě nemáte dost a rádi se o nás dozvídáte něco víc. Již po čtvrté Vám přinášíme dalších deset knižních faktů o nás. No nebudu to zdržovat, tak jdeme na to. :-)









1) Hardback vs paperback?

Katka: Nic proti paperbackům, ale pevnou vazbu mám radši. Obal většinou i vypadá líp a navíc se hned nezničí.

Mája: Raději pevnou vazbu. Chovám se ke knihám jak k miminkům, takže nemám problém s ničením paperbacků, ale když je kniha objemnější, tak mě štve, že se kniha při čtení moc ohýbá a celkově se z toho blbě čte. Jediné plus paperbacků je nižší cena.

2) Jaká kniha Tě v nejbližší době nejvíce ohromila?

Katka: Aspoň jedna jednoduchá otázka. Jednoznačně to byla kniha Romeo, Julie a tma..

Mája: Hmm, svým způsobem mě ohromí každá, ale pokud si mám vybrat, tak to byla kniha Ve stínu černých ptáků a Cena nevinnosti.
P.S. Vůbec není normální, protože jsi to psala sama. :-D Jsem na tebe zvědavá v dalším kole. :-D


3) Napiš nám knihu, kterou chceš už strašně dlouho přečíst a ještě jsi to neudělala.

Katka: Jen jednu? Ufffffff.. Dlouho tu mám Angeologii, když jsem ji koupila, moc jsem se na ni těšila, ale nevím, pak zájem opadl a doteď na mě smutně kouká z knihovny.

Mája: Vážně těžká otázka, takových knih mám víc. Ale asi nejdelší dobu si chci přečíst Lolitu. Četla jsem ji v době, kdy jsem na ni neměla ještě rozum a nedočetla jsem ji. Takže asi tak. :-)

4) Jakou nadpřirozenou schopnost by jsi chtěla mít?

Katka: Chtěla bych umět létat, musí to být úžasné. :-)

Mája: Čtení myšlenek :-P

5) Je vůbec nějaká knižní hrdinka, která se ti zamlouvala?

Katka: No pár by se jich našlo. Třeba Árije ze série Nebe.

Mája: Ehm...hmm...uff...tak třeba...jo už vím! Kate Daniels, Cat z Nočních lovců a Mercy. Napsala jsem tři, protože tím asi končím. :-D

6) Zavři oči a řekni si v duchu slovo kniha. Co se ti vybaví jako první?

Katka: Teď jsem právě koukala na úžasné obálky k Čistému od Joty, takže jich mám opravdu plnou hlavu.

Mája: Její vůně. :-)

7) Co v knižním světě závidíš Máje/Káče?

Katka: V knihách jako takových asi nic. Většinou se domluvíme, co kdo bude číst. Ale určitě jí závidím, že byla na Yoli srazu, strašně moc se těším, až konečně budu moct jezdit na všechny akce. :-)



Mája: Momentálně Káče závidím čas na čtení a občas i knihy které má přečtené. Vždy jsme četly vše stejné a pořádně to rozebíraly a předháněly se, teď na to bohužel nemáme čas. Zbožňovala jsem chvíle, kdy FB chat pořád blikal, protože mi Katka vypisovala vtipné scény z knihy, kterou četla. :-)



8) Je nějaká kniha, kterou víš, že si nikdy nepřečteš?

Katka: No asi si jen tak nepřečtu celou sérii Dokonalého páru, někdo mi vykecal děj (že Májo) :-D a podle toho, co bylo v druhém a třetím díle, tak se na knihy určitě nechystám.

Mája: Ne, kterou nikdy nepřečtu, ale kterou znovu nepřečtu a to je Honzíkova cesta. Tu knihu znám zpaměti a jsem na ni alergická. :-D

9) Jakou knihu, by podle tebe měl přečíst úplně každý?

Katka: Romeo, Julie a tma

Mája: Myslím, že je to jedno. Hlavně by si KAŽDÝ měl, vůbec nějakou tu knihu  přečíst! :-)

10) Vymysli knižní básničku. :-D (Káčo, jen se předveď) :-D

Katka: Celý den na to myslívám, ať už je osm a já v ruce knihu mám. Něco dobrého si ke čtení dám a pak už napětím nedýchám. :-)

Mája: Srdce mi pro vás puká, Katka se mi směje. Vždyť den bez knih jsou muka, jako když celé léto jen leje. Sousedka má je potvora, já jsem ten chudáček. Ona přece pořád knihy otvírá, já k nim přikládám pouze čumáček. Čichnu si každý večer před spaním, když Katka začíná číst. Sny si knižně ovlivním, abych měla aspoň chuť jíst. Však můj čas nastane a přestanu si rvát vlasy. Katka práci dostane a skončí jí krásné časy. Poté budeme číst sporadicky obě dvě a Katku přejde smích hnedle. 
Ze mě básnířka nikdy nebude. :-D





Zdroj: obr.1,obr. 2obr.3

8 komentářů:

  1. Pekné odpovede :)
    Paperbacky tiež moc nemusím, oni sa moc ohýbajú a potom odstávajú a mne to vadí.. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, prostě to není ono, není nad kvalitní pevnou vazbu :-)

      Vymazat
  2. to bylo super :-) moc se mi líbilo, jak jste to pojaly ;-) harbacky bych řekla, že jednoznačně vítězí a Árie ze série Nebe! jsem moc ráda, když se najde další čtenář, který má tuhle sérii rád. a s Dokonalým párem tě naprosto chápu, kdybych věděla, jak ta série dopadne a jaká bude ve 2. a 3. díle, tak bych se do ní ani nepouštěla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :-).. Jo jo, už aby byl další díl :-).. Rozhodně se do toho nehrnu, přitom jsem viděla trailer a první díl vypadal docela dobře..

      Vymazat
    2. no právě, 1. díl byl super, ale pak to šlo do kytek :-(

      Vymazat
    3. Hmmmmm, prostě nečíst a neodolat ani kvůli prvnímu dílu :-D

      Vymazat
  3. Já vždycky milovala pevnou vazbu, poslední dobou ale začínám přicházet na chuť i paperbackům, tak uvidíme jak to se mnou nakonec dopadne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je nejhorší mínus, že se pořád kniha zavírá, takže ji pořád musím držet a hůř se s knihou manipuluje jednou rukou.. Jsem rozmazlená :-)

      Vymazat