18. 4. 2014

Co sis koupila nového? Knihy?!



Určitě to znáte, jdete s kamarádkami nakupovat a samozřejmě se na chvíli oddělíte, protože se musíte podívat i do knihkupectví. A jak taková návštěva knihkupectví vždycky dopadá? Odcházíte s taškou plnou knih a totálně „švorc“, nakonec jste rádi, že vám zbylo aspoň na kávu. Kamarádky se chlubí novými svršky/spodky, drogerií - ta nová řasenka je prostě nejlepší a nad vámi ohrnují nos, protože si v tašce nesete „jen“ knihy. 

Nechci říct, že bych neocenila nový kus oblečení nebo kvalitní řasenku, jsem přeci žena, a tak mi doma taštičky s kosmetikou přetékají. No oblečení by mohlo být trochu víc, ale to už je věc vkusu. 

Takže tím jsem nechtěla naznačit, že bych neměla pochopení pro toho, kdo si koupí něco jiného, ale proč nikdo nepochopí mě? Každou novou knihu si hned musím pořádně osahat, očichat a už přemýšlím, kam ji umístím. Mám z ní opravdu radost, ale když se na mě kamarádky nebo rodina koukají stylem, co z těch knih máš, akorát to zabírá místo, tak mi to občas náladu zkazí. No i když možná že zase až tak moc ne, kdo by si taky nechal zkazit náladu, když má v ruce novou knihu, že? 

Nevím, možná by se každý místo předsudků měl zamyslet nad sebou, a než mi začne hatit můj koníček a shazovat ho, ať si probere, jak sám tráví volný čas. Třeba na mamku vždycky platilo připomenout jí, proč si pořád kupuje nové programy do počítače - kupovala si takové ty drahé časopisy a některé cd se jí doteď válí ve skříni ještě neotevřené. Brácha zase tráví většinu volného času hraním online her, což je zase ztráta času podle mě. 

Takže než se zase někdo začne ofrňovat, proč tolik utrácím za „zbytečnosti“, zamyslete se nejdřív nad tím, za co utrácíte vy. A speciální vzkaz pro mého muže, který mě pořád zlobí a provokuje. Jestli mi hodíš do kotle jednu jedinou knihu, bude rozvod. :-D (Dnes mi totiž byl vyzvednout knihy a samozřejmě mi hned nezapomněl poslat sms, že už ví, čím večer roztopí kotel.. GRRRRR…)

Katka

Zdroj
Obrázky: mikrosvetbyellen.blogspot.com, zena-in.cz, zapakatel.cz

10 komentářů:

  1. Vždy keď idem s kamarátkami do nákupného centra, ideme do kníhkupectva :) a strávime tam dobrú polhodku ak nie viac..
    Milujeme knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš skvělé kamarádky, já teď už na to mám Máju, ale dřív jsem chodila sama, což mi samozřejmě taky nevadilo, než jsem si vše prohlídla a pročetla anotace, nějakou chvíli mi to zabralo :-D

      Vymazat
  2. Já vždy jezdím s přítelem, ale vážně jen občas, protože jeho neustálé pojď už, ale nebudeš tam dvě hodiny mě unavuje.
    Proto také raději nakupuji přes internet. Stejně nás cesta vždy výjde na 120 korun, takže poštovné je někdy i levnější, než se normálně dostat do knihkupectví autobusem. U nás totiž nejsou žádná normální knihkupectví. Máme tu tři a všechny knihy tam jsou šíleně předražené. Obšas, ale navštívím Tesco a jsem někdy mile překvapena ze slev, které tam mají. :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo to znám, chlapi chtějí vše honem, honem :-D.. To tě chápu, u nás je pořádné knihkupectví jen jedno a to za ním také musím dojet, koupi přes internet také využívám často.. Ale co by člověk pro knihy neudělal, že :-)

      Vymazat
  3. máš vtipnýho muže :-D podle mě každý něčím ztrácí čas, ale má milion důvodů, proč to ztráta času není. u nás doma se třeba ve velkym sportuje, já si radši sednu s knížkou a poslouchám, zase sedíš na zadku a čteš si? ale já to beru zase jdete do zatuchlý tělocvičny ničit si klouby?? na všem je prostě něco :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, on je takový vtipálek, hlavně co se knih a mého notebooku týče :-D.. To je přesně ono ;-), každý má něco :-)

      Vymazat
  4. Vždycky, když jdu na nákupy, nejvíc se těším do knihkupectví. :-D A jsem ráda, že mi do toho nikdo nekecá. :D
    Hraní online her mi taky přijde jako velká ztráta času, ale zase na druhou stranu.. Ať si každý ve volném čase věnuje čemu chce, když ho to baví. :)

    A máš vtipného muže. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se máš :-).. Jo jo, je to každého věc, co s volným časem dělá, tak ať mi neremcají do knih :-D.. Děkuji :-)

      Vymazat
  5. moc pěkný a trefný článek. přesně se s ním dovedu ztotožnit. například jeden můj kamarád NECHÁPE za nic na světě, proč si pro všechno na světě, musím kupovat knížky. myslí si, že mi jde o HROMADĚNÍ materiálních věcí a vysvětlovat horem spodem dolem, nepochopí to.

    a přesně - hraní her je pro mě tak naprosto nehorázná a nepochopitelná ztráta času, že ty, co je hrají dovedu jedině litovat. nikdy mě to nebavilo a prostě to nadšení do nich nechápu.

    zkrátka: KNIHA NAD ZLATO :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tak to se shodneme úplně ve všem :-) a máš pravdu, knihy jsou nad zlato :-)

      Vymazat