12. 3. 2014

Jak to vidím já - Nebezpečná láska

Název: Nebezpečná láska
Autor: Kateřina Petrusová
Série: Bavettovi
Díl v sérii: 1.díl
Počet stran: 376
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání v ČR: 2012

Anotace: Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?


"Co kdyby se vám sem někdo vloupal?“ „No, to by byl skandál,“ zabručela jsem. Nelíbilo se mi, že byl Robert v noci kontrolovat, jestli spím, a já o tom nevěděla. „Ukradli by nám mikrovlnku a televizi, pane jo. Možná byste nám měli pořídit bodyguardy,“ navrhla jsem ironicky. Robertův výraz mi okamžitě prozradil, že narážku nepochopil. 
„Chceš, aby vás někdo hlídal?“ zeptal se dychtivě. „Stačí jeden telefonát a…“ „Ne, to byl vtip,“ zavrtěla jsem hlavou. Ten chlap je vážně nemožný. „Už chceš ujet?“ smál se Johnny. Přikývla jsem, napůl v žertu, napůl vážně. Potřebuju volno." 



Obálka: Kniha je pěkná, pevná a bez zbytečných přebalů. Samotná obálka je dobře zvolená a vůbec bych neměla žádný problém s tím, po knize v knihkupectví sáhnout.


Hlavní postava: Paige mi celkem sedla. Neměla jsem s ní sebemenší problém. Je chytrá, milá a stojí nohama pevně na zemi. 
Když mě chce vydržovat, nechám si to líbit... 
A přesně to se mi líbí, protože tak by se zachovala většina z nás.


Pozitiva: Časté humorné pasáže, příběhu dodávají na šmrncu a dospělé - tedy i rozumné - postavy, děj nekazí.


"Miluju tě Paige, rozumíš?" 
 "Já tebe taky, ty idiote." 

Negativa: K samotnému závěru začínala být kniha lehce nasládlá a Paige protichůdná. Hluboce zamilovaný mafián - bydlíš u mě a basta - a dívka, která se vším souhlasí a až později ji dochází, že vlastně neví jak se do té situace dostala, ale když se to vezme, že se ji to vlastně líbí.
Co mě velmi mrzí, byla lehce emočně useknutá, smutná pasáž. Nechci prozradit která, protože bohužel já sama, jsem si ji přečetla na zadní straně knihy a tomu dávám velké mínus.

"Nespal se." Během pár vteřin mi došlo, že už na něj dohlížet nemusím. "Teda...klidně se spal."



Celkové shrnutí: Jak je psáno v anotaci mladá ošetřovatelka Paige se začíná starat o dospělé dítě jménem Michael. Mikee, jak mu sama Paige začne říkat, si ji nečekaně oblíbí, jelikož předtím žádná ošetřovatelka dlouho nevydržela a tak může začít běh na dlouhou trať.


Nejdříve se o "malého" Michaela stará, ovšem když chlapec přichází k sobě, zjišťuje, že se ji vlastně líbí i jako muž. Bude si ji Michael pamatovat, nebo bude muset Paige dělat všemožné, aby si na ni vzpomněl? Jak dopadne vztah těch dvou. Zůstane to v linii čistě pracovní, nebo se to přehoupne v něco víc a Paige bude bojovat pro svou lásku, proti mafiánské rodině?
V příběhu se také objevují i jiné postavy, zvláště bratr nemocného, Robert. Děj příjemně okořeňuje a když se Paige s Michaelem začínali dostávat do stavu nudnosti, Robert svou návštěvou, nebo pouhým telefonátem, uměl Paiginy i naše myšlenky zas na nějakou dobu zaměstnat.
Co si budeme povídat, mafiáni, práce snů s bohatým platem a krásní, statní muži kolem vás. Je to nereálné a taková menší pohádka, ale přesně proto, tyto knihy čteme. Takže to neberu jako negativum, pouze jako veliké plus.

Příběh se mi četl velmi dobře. Stránky ubíhaly a já se hrozila toho, že už budu na konci. Kniha je pěkně zakončená a mě nezbývá nic víc, než Paige a Michaelovi držet palce.




Obálka 5/5
Hodnocení 5/5


Děkuji nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku.
Zároveň si knihu můžete zakoupit zde.
                                                                                                                                 Mája



Zdroj: Obálka + anotace zde
Obrázky zdezde

14 komentářů:

  1. pěkná recenze :-) to hasičské auto je super! :D jinak jsem to měla taky podobně, celá kniha bezva, jen ten konec takový... no, prostě, že jsem to uhodla, jak to je doopravdy, takže se překvapení nekonalo. ale nad tím člověk asi musí přimhouřit oči, protože jinak se kniha četla vážně skvěle...

    a ke konci jsi to vystihla perfektně - je to sice taková "pohádka", ale hrozně dobře se to čte, příjemně to člověka naladí a navíc, Popelku taky známe všichni a beztak se na ni podíváme zase a znovu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, děkuji moc, krásný komentář. Už když jsem knihu četla, říkala jsem si, že hasiči tam prostě musí být. :-D

      Vymazat
    2. přesně! ta první scéna kdy se potkali byla kouzelná :-) a já při ní měla na tváři úsměv, za který by se Měsíc nestyděl :D

      Vymazat
    3. Mě se nejvíc líbilo, jak spolu viseli hlavou dolů a Paige zaječela na Roberta ať si maže taky lehnout. :-D
      Pak ji to Michael ještě připomínal. :-)

      Vymazat
    4. :D ta byla taky skvělá. a ještě se mi moc líbilo a opravdu jsem se o toho smála jak cvok, jak myslím Robert říkal, že je někdo mrcha a Mikee se hned ptal, co to je a on mu řekl, že to je velká moucha :D - ale teď si vůbec nejsem jistá, jestli to bylo takhle, protože mám dojem, že se mi to s něčím plete... každopádně něco takového :D

      Vymazat
    5. Máš pravdu, je to přesně jak píšeš. :-)
      Já se smála neustále. Máme Káčou takový zvyk, si ty vtipné pasáže přepisovat a posílat. Jsem jí toho naposílala mraky. :-D
      Každopádně snad nejlepší byla rána pěstí a výkřik Johnnyho - "Joooo" :-D

      Vymazat
  2. Já jsem četla asi půlku a musím říct, že mě to nijak zvlášť nezaujalo, hlavně proto, že tenhle žánr hrozně nerada čtu, ale na českou autorku to podle mě byl opravdu dobrý výkon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, podle půlky knihy soudit, je takřka nemožné. :-)
      Ale zase je fakt, že první půlka se mi možná i líbila více. :-)
      Už jsem někde jednou psala, že české autory zvlášť nemusím, ale Kateřina si čestné místo v mé knihovně zaslouží. :-)

      Vymazat
    2. Já jsem vůči českým novodobým autorům šílený skeptik, ale Kateřina píše tak, že bych nepoznala, že jde o českou autorku :D Ačkoliv je fakt, že jsem četla od ní jen Lásku a Nepřítele :D

      Vymazat
    3. Mám stejná názor. To musí vážně být, abych si oblíbila českého autora a Katka je mezi tou hrstkou vyvolených. :-)
      Mám od ní přečtené všechno a netrpělivě vyhlížím Pekáč buchet. :-)

      Vymazat
  3. Já se ke knize dostala náhodou a líbila se mi :P Měla jsem ráda Paige i Mikeeho, víc se mi líbila ta první - sociální - část, ale i ta druhá měla něco do sebe, že jo :P:DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi moc líbila ta první část, ale i zbytek byl super. Tyto dvě osoby jsou super v každém díle. :-)

      Vymazat
    2. mm, tím jsi mi prozradila, že jsou i v Přitažlivosti :D ale neber to zle, jsem ráda, žes mi to řekla :D alespoň se je na co těšit :D

      Vymazat
    3. Nene, řekla jsem, že jsou super v každém díle, tím myslím v těch dílech, kde jsou, ne, že jsou všude. :-D

      Vymazat