23. 2. 2014

Jak to vidím já...

Sara Shepard - Hra lží: Nikdy v životě 


Autor: Sara Shepardová
Originální název: Never Have I Ever 2
Série: Lying Game
Díl série: 2
Nakladatelství: BB art
Počet stran: 220
Rok vydání v Čr: 2013

Anotace: 
Kdokoli mohl zatoužit po mé smrti... Ještě nedávno jsem měla všechno, co si jen dívka může přát: báječné přátele, úžasného kluka, skvělou rodinu. Nikdo z nich ovšem netuší, že jsem odešla - že jsem mrtvá. Moje místo totiž zaujala má znovunalezená sestra-dvojče Emma, která se pokouší vypátrat mého vraha. Spí v mém pokoji, nosí moje oblečení a mé rodiče oslovuje mami a tati. A můj vrah ji sleduje na každém kroku. Ze svého života si toho moc nepamatuju, jen záblesky a krátké okamžiky, takže jediné, co můžu dělat, je pozorovat Emmu, jak se snaží vyřešit záhadu mého zmizení…




"Myslely jsme, že bude po nás! Vůbec nemáš ponětí, co druhý lidi cejtěj! Ty prostě... nejsme pro tebe nic než hračky, děláš si, co chceš a kdy chceš!" 



Na tuto knihu jsem se moc těšila. Už první díl byl skvělý a celou dobu jsem napnutá, jak to všechno skončí a hlavně co se tedy stalo Sutton. Bohužel jsem ještě nečetla podobnu sérii od Sary Shepard - Roztomilé malé lhářky, takže nemohu posoudit, která série je lepší, ale viděla jsem seriálové zpracování a to mohu jedině doporučit.


Emma pořád žije ve strachu, že ji někdo sleduje a do toho pátrá po vrahovi Sutton. Kdo by to tak mohl být? Suttonin silný přítel Garrett, nevlastní sestra Laurel, její kamarádky Charlotte a Madeline, nepřátelská Nisha a nebo zvláštní dvojčata Štěbetalky Gabby a Lily. Zjistí Emma, co se to vlastně stalo na železničním přejezdu a kam zmizel Thayer a co bylo mezi ním a Sutton? Sutton stále svou sestru doprovází a občas má nějaký záblesk, vzpomene si konečně, co se jí stalo? Skončí konečně Hra lží nebo se do ní Emma ještě víc zamotá?

Příběh je opět vyprávěn z pohledu ducha Sutton, který sestru neustále doprovází. Jako ducha jí mám ráda, ale za života už bych jí asi zase tolik nemusela. Emma se mi jako postava líbí, je přemýšlivá a žádná naivka, jen tedy občas bych dala za pravdu Sutton a Emma by se mohla víc odvázat.

Na příběhu se mi líbila čtivost, děj má spád a pořád se tam něco děje, navíc kniha nemá zas tolik stran, takže to máte opravdu přečtené během krátké doby. Řekla bych, že se mi druhý díl dokonce líbil ještě víc, než ten první, na začátku nemuselo být tolik popisků a vysvětlování jako v prvním díle. Všechny postavy jsou dobře propracované a líbí se mi vsuvky Suttoniných vzpomínek. Mezi negativa bych zařadila obálku, je to takový střed - neurazí, ale ani nenadchne. A za ukončení dílu autorku také moc nepochválím, dočtete a sháníte další díl.

Hru lží určitě doporučuji, není to žádná oddechová četba, ale naopak celou dobu vás nutí přemýšlet a pochybovat o postavách, o ději a já osobně takové knihy mám ráda.



Hodnocení:                       obálka 2/5                   příběh 5/5





Katka



Zdroj
Anotace: www.databaze.cz
Obrázky: www.bbart.cz, www.buddytv.com, www.justjaredjr.com

3 komentáře:

  1. Serie se mi hrozně líbí tak jako Lhářky člověk u ní musí přemýšlet a stále se tam dějí nějaké zvraty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě to mám také ráda :-), vždycky někoho naznačí a pak je to vlastně celé úplně jinak..

      Vymazat
  2. Ahoj. Je možné, že na podobný komentár ako je tento ešte niekde natrafíš. Ale chcela by som Ťa informovať a zároveň poprosiť, keďže Tvoje články sú naozaj kvalitné, či by si mala záujem, o to, aby som uverejnila mnou vybrané recenzie z Tvojich na nejaké knižky, ktoré si čítala? Samozrejme, uviedla by som zdroj, nechcela by som kopírovať ani nič. Ide o to, že som administrátorkou literárneho portálu, ktorý sama nedokážem zaplniť kvalitnými recenziami a pre Teba by to mohla byť forma propagácie. Ak by si mala záujem, prosím, informuj ma.

    OdpovědětVymazat