22. 2. 2014

Koukám, koukáš koukáme...



Prolhané krásky 




Ve stručnosti: 
Prolhané krásky (originální název: Pretty Little Liars), je americký televizní seriál určený především pro teenagery, který měl premiéru 8. června 2010 na stanici ABC Family. Námět seriálu je založen na stejnojmenné sérii románů Sary Shepardové. V Americe byla odvysílána celá první série (22 dílů), druhá série (25 dílů), třetí série (24 dílů) a čtvrtá série (24 dílů) se začala vysílat 11. června 2013. 26. března 2013 americká televizní stanice ABC Family oznámila, že si objednala spin-off od Prolhaných krásek, Ravenswood. 


Hlavní přestavitelé:
Seriál se zabývá životem čtyř dívek – Spencer (Troian Bellisario), Hanna (Ashley Benson), Aria (Lucy Hale) a Emily (Shay Mitchell) - jejichž parta se rozpadla poté, co pátá z nich - Alison (Sasha Pieterse) - záhadně zmizela. Po roce jim začnou chodit zprávy od někoho, kdo se podepisuje jako „A“ a vyhrožuje jim, že prozradí jejich tajemství (včetně jednoho velkého), která zná pouze Alison. Je zde ale háček: policie právě našla tělo mrtvé Ali. Na pohřbu dívky se čtyři kamarádky dávají opět dohromady. 

Co na to MaKa:
Prolhaných krásek jsem zatím viděla jen tři řady ze čtyř, takže nemohu říct, jak je na tom seriál teď. Ale ty tři řady jsou skvělé- nechybí tam napětí, romantika ani vtip. Máte svá tajemství? Každý je má. A naše hlavní hrdinky ještě netuší, co je čeká. S každým novým dílem se do příběhu tak zaplétáte, že už pak ani sami nevíte, kdo je kdo. Hlavní postavy si ihned oblíbíte a mozkové závity se vám budou vařit, jak budete přemýšlet, kdo je „A“ a když už si myslíte, že to opravdu víte, tak je to nakonec zase úplně jinak. Nemohu říct, že by nějaký díl byl nudný, naopak je vždy plný zvratů a překvapení. Také se tam samozřejmě vyskytují krásní a chytří kluci (muži), spousta kávy, oblečení a mrtvol. Hlavní hrdinky neřeší jen problém s „A“, ale také řeší každodenní obyčejné problémy, jako každý teenager. 


Knižní předlohu od Sary Shepard (* 8. srpna 1977), jsem bohužel ještě nečetla. O knize jsem se dozvěděla až po odkoukání dvou sérií a teď nevím, jestli se ke knize mám vracet. Radši si vše první přečtu a pak až na to koukám. 

Shrnutí:
Seriál si určitě pusťte, mohu jen doporučit, ale neptejte se mě kdo je „A“.

Trailer: 




Hodnocení:                                   8/10 



Katka



Zdroj 
Informace: cs.wikipedia.org 
Trailer: youtube.com 
Obrázky: www.fanpop.com, pretty-little-liars.wikia.com, prettylittleliars.eu

2 komentáře:

  1. Ja som to pozerávala dlho, ale na zaciatku stvrtej serie som skoncila, lebo ma to stvalo. Len to zbytocne motali a A uz bola polka mesta. Tak som si povdmedala, ze mi to za to nestoji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi na tom právě líbí, je to takové nepředvídatelné. :-) na jednu stranu už si teď říkám, že už je toho dost, že by to mohli ukončit, ale pořád koukám dál. :-D

      Vymazat