5. 11. 2014

Knižní výběr.. (6)


Více informací o projektu naleznete ZDE.





DÍTĚ SKÁLY

Nekromantka Alke je obviněna z válečných zločinů a má být popravena, když ji v poslední chvíli zachrání mistr Bogmir, představený Skály, institutu, který vychovává ty nejobávanější černé mágy. Alke však ze záchrany radost nemá, protože je přinucena znovu se podřídit pravidlům školy, a navíc zjistí, že ji její Mistři chtějí použít jako matku „dítěte Černé luny“ – predestinované zrůdy, která má moc měnit uspořádání světa.

Co na to MaKa: Na knihu se chystám v nejbližší době. Mája má pozitivní zkušenosti s touto autorkou, pro mě to bude premiéra.




EVANGELIUM PODLE JIDÁŠE

Mezi starověkými papyry od Mrtvého moře je nalezen pozoruhodný svitek. Pochází zprvního století našeho letopočtu a vše nasvědčuje tomu, že obsahuje pravdivé vylíčení Ježíšova života, jak ho zachytil Jehuda iš Karijot – Jidáš Iškatriotský. Pokud by se prokázala pravost svitku, stal by se z něj jeden z nejvýbušnějších psaných dokumentův historii lidstva, který by zásadním způsobem otřásl základními tisíciletými dogmaty katolické církve. Úkolem svitek prozkoumat - potvrdit či vyvrátit jeho pravost – je pověřen katolický duchovní páter Leo Newman, světově uznávaný odborník na Koiné, dialekt starořečtiny, který se používal v oblasti východního Středomoří na přelomu letopočtu, a zároveň muž, který je v novinách označován za „odpadlického kněze“. Leo je stále více pohlcován odkrýváním tajemství Jidášova svědectví, ale zároveň na něj doléhají i temné zákruty jeho vlastního života. Zakázaná, avšak neodolatelná a zničující láska k vdané ženě. Příběh vášnivého a vrcholně tragického milostného vzplanutí jeho matky ve válkou rozvráceném Římě. Jeho vlastní prožitky lásky a zrady ohrožují pevnost a základy jeho víry stejně pronikavě, jako Jidášovo evangelium. Dramatický a emocemi nabitý románový příběh se klene mezi Evropou v období druhé světové války a Jeruzalémem dva tisíce let po Ježíšově narození.

Co na to MaKa: Na knihu jsem dříve nenarazila, nyní byla znovu vydána a mě velmi zaujal jak nový bal, tak anotace.




ETIKETA A ŠPIONÁŽ

Čtrnáctiletá Sofronie dává svojí mamince pořádně zabrat. Víc než správné vychování ji zajímá rozebírání hodinek a šplhání po stromech a její rodina nemůže než doufat, že nikdy nikdo neuvidí, jak dělá pukrle. Paní Temminicková zoufale touží, aby se z její dcery stala pravá dáma. Proto Sofronii zapíše do Penzionátu mademoiselle Geraldiny pro kvalitní přípravu mladých dívek. Ale Sofronie si brzy uvědomí, že to není tak docela škola, v kterou by její matka doufala. Tenhle penzionát je… tak trochu jiný. Dívky se tu sice učí tanci, jak se správně šatit a etiketě povšechně, ale zároveň i jak se vypořádat se smrtí, jak rozptýlit a odvést pozornost, a hlavně té opravdové špionáži – samozřejmě při zachování nejvybranějších mravů. Sofronie a její přítelkyně čeká vskutku strhující první rok!

Co na to MaKa: Po knize pokukujeme už dlouho a jelikož už vyšel i druhý díl, už se do ní vážně pustíme, a to rovnou obě.. Obálky jsou úžasné, příběh vypadá lákavě a samé pozitivní reakce, tak na co čekat?



ZLODĚJ PŘÍBĚHŮ

Napínavý román s detektivní zápletkou a překvapujícím rozuzlením. Patrick Rush, novinář ze známého celostátního deníku National Star, chová od dětství ambice stát se spisovatelem. Běžné životní starosti mu nedovolují, aby se této své touze věnoval naplno. Poté, co ovdoví, zůstává sám s malým milovaným synem, který pro něj znamená všechno. Jednoho dne náhodou narazí na inzerát propagující kroužek tvůrčího psaní a rozhodne se, že to zkusí. Pokusy jeho kolegů v kroužku se nesou vesměs v horrorovém ladění. Jenže literární žánr se brzy začíná mísit se skutečností. Dochází k vraždám, které se podobají tomu, co v kroužku ze své práce předčítala jedna z účastnic. Navíc Patrickovi někdo unese synka. Autor ke svému záměru využívá přechodů mezi světem snů, světem literatury a světem reálným. Čtenáře vede tam, kam potřebuje, aby celek vyzněl dokonale dramaticky. Poskytuje řadu stop, jejichž počet se ale až do konečného vyvrcholení nezužuje..

Co na to MaKa: Od autora jsem četla Démonologa a ten se mi vážně líbil, takže Zloděje příběhů si nemůžu nechat ujít. Obálka opět vypadá zajímavě, jsem zvědavá, jak bude vypadat na živo.




MILENEC SNŮ

Julian Makedonský byl neohrožený spartský generál, jenž v boji nikdy nepoznal porážku. Z nejvyššího vrcholu slávy však padl až na dno lidského utrpení a stal se otrokem lásky. Statný muž, který vždy přitahoval pohledy opačného pohlaví, si totiž už nevybírá - ženy si vybírají jeho a on jim přináší rozkoš a uspokojení, Odevzdaně plní své povinnosti milence a už nedoufá, že by mohl kletbu, jež na něj byla uvržena, nějak prolomit. Jiskřička naděje mu svitne v podobě lásky, v kterou už nedoufal a kterou vlastně ani nikdy nepoznal. Grace Alexanderová v něm totiž nevidí jen pouhého otroka... Dokáže velká láska zlomit staletou kletbu? Jedno ze základních děl žánru paranormální romance poprvé v českém překladu.

Co na to MaKa: Tak konečně i na mě došlo, od Sherrilyn jsem četla zatím jen jednu knihu a ta trochu odbočovala od její klasické tvorby, ale na tuto knihu se vážně těším. Je to taková malá knížečka do kabelky. :-)



Omluvám se, že dnešní výběr je složen ze všech knih, které se také teprve chystáme číst, ale já jsem z nich byla tak nadšená, že jsem se prostě musela pochlubit... :-D

7 komentářů:

  1. Ta špionáž zní zajímavě, ale pořád nevím, jestli to není spíše pro mldší obecenstvo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já mám ráda i takové knihy, ale třeba Škola dobra a zla, to bych taky tipovala pr mladší čtenáře a byl to vážně kouzelný příběh i pro mě :-)

      Vymazat
  2. cetla jsem z toho jen etiketu a spionaz, po ostatnim se podivam, kdyz rikate ze dobry :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My zatím také netušíme, ale vypadá to dobře ne??:-D

      Vymazat