12. 10. 2014

Jak to vidím já - Konspirace Umbrella

Název: Konspirace Umbrella
Původní název: The Umbrella
Autor: S.D.Perry
Série: Resident Evil
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 256
Nakladatelství: FANTOMPrint
Datum vydání v ČR: 2014
Anotace: Raccoon City: odlehlá horská komunita, kterou znenadání postihne série brutálních vražd, k nimž došlo v okolních lesích. Začnou se šířit bizarní zprávy popisující útoky zákeřných stvůr, zčásti lidských… zčásti ne. Oběti jsou očividně sežrány.V epicentru úmrtí stojí temná, odloučená usedlost tajemné společnosti Umbrella Corporation. Dlouhé roky tady Umbrella nepozorovaně pracovala a prováděla údajně neškodný genetický výzkum...

----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
“Jill chvíli neodpovídala. Pohlédla dolů na brokovnici, kterou stále držela v třesoucích se rukách, a vzpomněla si na to, jak si byla jistá, že nespustila žádnou past. Poprvé ji napadlo, jestli se z toho pekelného místa vůbec dostanou.“
Str.127
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Město Raccoon je zužováno záhadnými vraždami. Policie si neví rady a povolává vycvičené jednotky S.T.A.R.S.. Soukromě financovanou skupinu, řízenou těmi nejlepšími z nejlepších. Vysloužilí agenti CIA a FBI bojují proti terorismu a postupně díky jejich zdařilým zásahům, jsou povoláváni k nejrůznějším případům od potlačování nepokojů, až k vraždám. Tím se dostávají k vyšetřování záhadných vražd v Raccoon city. Mrtvoly se začínají objevovat na odlišných místech, těla mají ohlodané kosti a zatím to vypadá na divoká zvířata. Tomu ovšem pár jedinců nechce věřit, a jak brzy zjistí, měli pravdu…

Jill - Dcera velmi úspěšného zloděje, který se díky svým činům dostal do vězení a nemohl tedy svou dceru vést po jeho stopách, je čerstvě zaměstnána ve S.T.A.R.S. Její zkušenosti, které se naučila od otce, jí jsou kupodivu ku prospěchu a ve svém novém týmu je vítanou podporou. V týmu plném mužů různých charakterů a dovedností. Můžeme poznat Alberta Weskera, který celý tým vede necelých šest měsíců a  roli kapitána si zasluhuje, jak se patří.

Když je předvoj v podobě Bravo týmu napaden, musí Jill s tím svým do akce, což si přejí od samotného začátku. Dostávají se na pozemky farmaceutické společnosti Umbrella a během chvíle zjišťují, že zásah nebude tak jednoduchý, jak se mysleli. Celý tým je zahnán do nedalekého sídla, které by nemělo být několik let užíváno. Všude je tma, ticho a zápach. Pasti v živé i neživé formě číhají na každém rohu a oni se už mohou jen modlit, aby všichni přežili…

Titul Resident Evil – Konspirace Umbrella v sobě skrývá nespočet pohledů a dějových linií, kdy jeden z nich patří Chrisovi, který nám odhaluje své myšlenky plné nedůvěry a svých pocitů. Právě Chris a jeho mladá kolegyně Jill, se nám svěřují nejvíce a víme tedy, že k celé akci mají nejen profesionální, ale také osobní důvody. Díky vyprávění ve třetí osobě, čtenáře časté střídání pohledů neruší.

Tvrdá akce si říká o nespočet mrtvol, což nám autorka S.D.Perry také dává. Detailní vykreslení zvířecích mršin i lidských ostatků nenechá čtenáře chladným. Kniha je psána podle motivu veleúspěšné videohry Residel Evil a mohu říci, že hru si jistě neužijete tak, jako samotné čtení.

Mysl čtenáře se ubírá všemi směry a děsí se každé nové věty, jelikož drápy, krev, mrtvoly a pořádné zbraně jsou úplně všude. Příběh nese náznak fantasie a můžeme být svědky třeba oživlých mrtvol a  zmutovaných zvířat.

Konspirace Umbrella ač se to nezdá, je psaná čtivým stylem a díky jejímu příběhu se od ní nedokážete odtrhnout. Zmrzačená část světa a prvky scifi zastiňují detailně vykreslené postavy, korupce a touha po moci a penězích. Tím se děj stává uvěřitelným, a o to víc si čtenář své prožitky s knihou užívá.

Residen Evil – Konspirace Umbrella není pro žádné slečinky, a proto si připravte prázdný žaludek a věřte, že u čtení této knihy budete mít okousaný nejeden nehet na prstech.



Doporučení 5/5
Obálka 4/5




Recenze psaná pro nakladatelství FANTOMPrint.
Knihu můžete objednat zde.



Mája




Žádné komentáře:

Okomentovat