9. 10. 2014

Jak to vidím já - Jako led

Název: Jako led
Původní název: Frigid
Autor: J. Lynn
Série: Frigid
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 296
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání v ČR: 2014

Anotace: Jednadvacetiletá Sydney je zamilovaná do Kylera snad odjakživa. Jsou nejlepšími kamarády od té doby, co ji shodil na hřišti a ona ho donutila sníst bábovičku. Někdy během těch let se do něj opravdu hodně zamilovala. A jaký je v tom problém? Kyler je děvkař. Nikdy nezůstal s jednou holkou déle než pár nocí. Zatímco spolu studují posledním rokem na univerzitě, Sydney nechce ohrozit jejich přátelství tím, že by Kylerovi přiznala, že ho miluje. Kyler vždy vnímal Sydney jako nedosažitelnou. Znamená pro něj vše a je dokonalá. Své city k ní však stále ukrývá nebo směřuje na jakékoli další ženy. Ostatně Kyler bude vždy jen chudý kluk ze špatné čtvrti a Sydney ta jediná holka, kterou nikdy nemůže mít. Když ale spolu kvůli masivní sněhové bouři uvíznou v luxusním lyžařském letovisku, nic nedokáže zastavit jejich vášnivé city, aby se vydraly na povrch. Přežije jejich přátelství vzájemnou přitažlivost? A přežijí vůbec oni? Protože zatímco padá sníh, někdo je sleduje, a tak jim lyžařský výlet může změnit život víc než jen jedním způsobem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------

“Holky pro něj byly jako příchutě, a já nebyla z těch, které by chtěl ochutnat. Byl takový už od střední a já se s tím smířila. A muselo to tak zůstat, protože jsem věděla, že kdyby Kyler zjistil, co skutečně cítím, naše přátelství by okamžitě skončilo."“
Str.38
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------



Sydney s Kylerem se znají takřka celý život. Jednoho dne malý chlapec strčil do roztomilé holčičky a ta mu to vrátila tím, že ho donutila sníst bábovičku plnou písku. Od toho dne jsou nerozluční. Jak to ale u takových kamarádství bývá, vždy se jeden, nebo dokonce oba zamilují. V tomto případě to je právě Sydney. Svého nejlepšího kamarádka miluje už od školních let a proto není divu, že Kylerovi dámské eskapády, kterými právě on oplývá, Sydney nenechávají chladnou. 

Sama měla pouze jednoho přítele, kde ovšem stále v myšlenkách myslela pouze na toho jediného. O tajemství, které se nesmí nikdo dozvědět a hlavně ne, Kyler, ví akorát jejich společná kamarádka Andrea, která Sydney podporuje v jejím mlčení, zároveň ale naléhá, aby svému trápení udělala přítrž. Osud tomu dopomohl a poslal na městečko horského střediska, kde se každoročně parta schází, sněhovou vánici a právě naše přátelská dvojice je uprostřed bílé pustiny osamocena. Jak takové chvíle dopadají a hlavně, jak dopadne čas o samotě strávený Sydney s Kylerem, se můžete dočíst v knize Jako led.


Jennifer L. Armentrout, kterou můžeme znát pod pseudonymem J. Lynn napsala další pozoruhodné dílo, které ač se zdá, jako sladká záležitost, má i své hořké stránky. Autorčin čtivý styl psaní se čte jedna báseň a uvěřitelný příběh, plný starostí školních lásek, skvělých přátel a osudu dvou lidí na pokraji zamilované propasti, vám jistě zaručí tu správnou zábavu.



Hlavní hrdinka Sydney je velmi sympatická a přesto, že měla chvíle, kdy si pro jistotu nechtěla nechat nic vysvětlit, u čehož  bude nejeden z nás skřípat zuby, musí jí čtenář uznat, že svou roli hraje velmi dobře. Naopak Keler, rádoby playboy nemá žádnou chybičku a ženy se do svého hrdiny zamilují nejenže okamžitě, ale hlavně tak moc, že mu občasné, tedy spíše časté avantýry i odpustí.

Příběh je tvořen dvěma pohledy, kdy se střídá právě ten Kelera s tím Sydniným. Proto nahlížíme do myšlenek oběma hrdinům a můžeme si sami utvořit obrázek nejen o nich , ale i o celém příběhu. V knize nechybí ani humor a tentokrát se autorka vytasila s něčím bonusovým, a to akčnější zápletkou

Jako led je čtivá kniha plná romantiky, erotických scén pro čtenáře tak akorát a protagonistů, kteří čtenáři vyvolají nejeden úsměv ve tváři.


Doporučení 4/5
Obálka 4/5


Recenze psaná pro nakladatelství Baronet.
Knihu můžete objednávat zde


Mája



8 komentářů:

  1. já jsem četla od této autorky Počkám na tebe a moc se mi to líbilo.. příští týden si chci koupit druhý díl Buď se mnou a k ní si chci vzít i tuto :))

    OdpovědětVymazat
  2. Och som asi jediná, ktorej sa knižka až tak veľmi nepáčila. :) Nebolo to zas príliš zlé, no nejako mi ani neostala v hlave. :) Hlavne mi trošku prekážala predvídateľnosť scén. Počkám na tebe mi prišlo oveľa kvalitnejšie. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkám na tebe je vážně lepší, ale i tato je dobrá. Předvídatelnost v YA žánru já moc neřeším. :)

      Vymazat
  3. Skvělá recenze, čekala jsem horší hodnocení, protože na tuhle knížku nejsou moc pozitivní recenze, ale mile mě to překvapilo. Je na tom vidět, že každému se líbí něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tvé pochvaly si moc cením. Snažím se na knihy koukat, co nejvíc objektivně. Kniha se mi líbila, tak se to psalo samo. :)

      Vymazat
  4. od tehle autorky jsem jeste necetla vubec nic, ale vazne bych chtela. napsala toho dost, neco si prectu, abych mela prehled :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě přečti, Radu. Mohlo by se ti to líbit. Začni touto knihou. :)

      Vymazat