29. 6. 2014

Jak to vidím já - Procitnutí půlnoci

Název: Procitnutí půlnoci
Původní název: Midnight Awakening
Autor: Lara Adrian
Série: Půlnoční rasa
Díl v sérii: 3.díl
Počet stran: 280
Nakladatelství: Brána
Rok vydání v ČR: 2012

Anotace: S dýkou v ruce a nenávistí v srdci se krásná vdova Elise plíží po nočních ulicích Bostonu, aby pomstila smrt svého jediného syna. Využívá přitom své neobvyklé schopnosti, která jí byla dána do vínku, zároveň ji však ničí Samotářský Tegan, chladnokrevný upír z Rodu, má podobné poslání zabít co nejvíce nepřátelských Škůdců. Cesty obou hrdinů se zkříží a vzniká mezi nimi zvláštní svazek, který je nakonec schopen přerůst v něco hlubšího. Půlnoční procitnutí je třetím pokračováním velice úspěšné upírské milostné ságy Půlnoční rasa od americké spisovatelky Lary Adrian. Opět se ocitáme v temném a nebezpečném světě upírů, jehož existence zůstává běžnému smrtelníkovi utajena. Odvíjejí se před námi osudy již známých hrdinů a netrpělivě očekáváme, kam nás tentokrát zavede autorčina imaginace.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
Tegana zalila úleva, když řidič obešel auto a otevřel zadní dvířka. Pomohl Elise z vozu a Reichen vystoupil hned za ní.
„Ještě jednou vám děkuji za večeři,“ řekla Elise. Reichen ji předběhl, dvorně ji podal ruku a pomohl jí do schodů ke vchodu.
„Potěšení bylo na mé straně. Skutečně.“
Důvěrný tón, kterým Reichen s Elise hovořil, v Teganovi budil cosi primitivního a majetnicky samčího.
„Třeba se mi podaří vás přesvědčit, abyste svůj pobyt v Berlíně prodloužila,“ vemlouvavě pokračoval pán Temnosti a nenápadně se k ní sunul. Jeho mohutná postava se tyčila nad Elise a zcela ji Teganovi zakryla z výhledu. „Moc rád bych vás poznal blíž, Elise.“
Tegan stěží potlačil zavrčení, když k ní Reichen natáhl ruku a dotkl se jí. Pak se k ní sklonil a vtiskl jí na rty polibek, který byl nepochybně víc než jen přátelský.
Neucukla. Nedala mu facku ani rozhořčeně neutekla.
str.223
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Děj: Ona - vdova, která přežila nejen svého muže, ale bohužel také syna Camdema. Elise, známe již z předchozího dílu a víme, že se pere se svou schopností číst lidem myšlenky. Přesto to nevzdává a honba za pomstou jí nutí jít dál, i přes veškeré překážky, které jí padají pod nohy. On - Člen Řádu, jeden z hrstky Generace Jedna. Protivný, nepřátelský a velmi nebezpečný. Tegan, je samotář toužící po svém klidu. Když nezabíjí Škůdce, je uzavřený nejen ve svém bytě v Temnosti, ale hlavně sám do sebe. Ovšem cesta těchto dvou se proplete a vzpomínka na jednu chvíli strávenou pospolu před čtyřmi měsíci je zpět. Tegan této zvláštní ženě zachrání život... nejednou. I když si to odmítá, zjišťuje, že k Elise pociťuje emoce, které v něm naposledy vyvolala jeho tragicky mrtvá žena. Elise do toho upadá bezhlavě, své city k Teganovi netají, ale musí ustoupit stranou, jelikož pomsta ještě nebyla dokonána. Jak se nabručený samotář smíří s tím, že žena, které se snaží vyhnout obloukem, je mu neustále nablízku? A uzná, že ačkoliv je to žena, pomohla mu k vyřešení nejedné záhady? A co na to Elise, dá přednost pomstě, nebo nechá své milované v klidu spát a začne žít život, který si pro držení smutku tolik upírala? 



Celkové shrnutí: Při vydání tohoto - tedy třetího dílu, již autorka jistě věděla, že tato série je úspěšná. I když má svou největší slávu za sebou, neustále nás baví a má nám co nabídnout. Tak jako předchozí dva díly, je i tento velmi zdařilý. Kniha je prosycena emocemi, jako jsou láska, touha, strach i nadšení. Lara Adrian má dar napsat dobré postavy a provádět Vás s nimi celou dobu. Nezdálo se mi, že by někde nějaká postava ujela a já si musela dělat starosti s tím, že si vyškubu vlasy. Je to stále dokola, klišé plné nepochopené lásky, obavami o druhé a velikém boji proti silnějšímu nepříteli. Ovšem Procitnutí půlnoci nám přesto dává o krapet více. Na scéně je nový padouch a to ne ledajaký. Dobře popsané scény, ať sexuální, tak i ty bojovné. Nechybí zde pouto přátelství, ani kouzlo mezi upírem a Vyvolenou. Znovu se setkáváme se všemi postavami, které jsou dohromady veliká rodina nejen samy pro sebe, ale už i pro nás. Kniha se velmi dobře čte a než se nadějete, jste u konce. Další díl nám slibuje velkou show a já se těším, až se mi dostane do ruky.
Nezatracujte tuto starou upířinu, protože špičaté zuby nejsou jediné, co Vám může nabídnout. 


Obálka 2,5/5
Doporučení 3,5/5

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Brána.
Knihu si můžete objednat zde.

Mája


Žádné komentáře:

Okomentovat