12. 1. 2015

MaKa a jejich filmový večer

Kdo náš blog sleduje, jistě ví, že MaKa si pořádá filmové večery. Dříve to bylo pravidelně každý týden v sobotu - někdy jsme přidaly i středu. Teď je to bohužel méně časté, přesto stále skvělé. Jak takový náš filmový večer vypadá, se dozvíte právě teď.




Jeden nás zítra čeká tak nás napadlo, že by bylo fajn, kdyby jsme aspoň trochu nastínily, jak to probíhá. Nejspíš nemá cenu vypisovat, jak to probíhalo dříve, kdy dětí bylo méně, práce žádná a chlapi se dali lehce vystrnadit do hospody. :-D Proto v pár bodech napíšu, jak to probíhá teď.

Které dny se díváme?
Většinou to je sobota, ale když je volno, nepohrdneme ani všedním dnem. To má ale jednu nevýhodu, většinou náš večer ukončujeme dříve.

Jak se díváme?
Začínaly jsme u mě v kuchyni na notebooku. Pak nám moje drahá polovička připravila kablíček a ten jsme si vždy připojili k tv. Takže jsme byly rády, ale nevýhodu to přeci jen mělo. (Chápejte, Erik z True Blood v obrovské velikosti, ale k mlsání v kuchyni daleko) :-). Teď se film. večery konají u Katky, protože přeci jen vede v tom, že dítko má menší, tudíž musí být v blízkosti matky s nekončícím mléčným kohoutkem. (Ale můj malý mišáček si zvykl a teď už nám do sledování ani nepláče). Většinou jsme líné, takže notebook na židli těsně k nám a to nám stačí. Jo a nožky nahoře, pak dole, pak ve vzduchu, ležet, sedět, stát. Prostě jen, místo knihy máme seriály. Polohování je děsná věc... :-D

S kým se díváme
Mája + Katka, to je klasická dvojka. Občas jsme vzaly do klubu i mou sestru, které v době, kdy byla poprvé film. večerem políbena, bylo dvanáct let. Jako, nápad dobrý, ale když jsme šly ve tři ráno domů a za námi jel člověk na kole a ona když si ho všimla, skočila mi na záda s křikem, že to je Derek, zas tak fajn to nebylo. :-D (mmch. já mám v háji plotýnky, takže eňo ňuňo a ten člověk, byl pan učitel mého syna).

Co si u toho dopřáváme
No...ehm...hmm. Tak jo, je toho vážně dost, ale berte v potaz, že koukáme vážně dlouho! :-D
Hmm, kde začít, asi nápoji. V první řadě začínáme lattéčkem, to prostě být musí, Mája je náruživý kuřák, takže latté s nikotem venku a to stihneme probrat ty knižní slasti. Cca po hodince se přesouváme dovnitř a tam nalejváme coca-colu, občas džus a když už čučíme na ty knižní seriály, tak jsme se knižně inspirovaly a takové kakao s marshmallows, hmmm. Do toho praská popcorn, a šustí pytlíčky. Aby se neřeklo, z té zdravé výživy jsme si do filmového jídelníčku zařadily mandarinky, pomeranče, jablka a čínské zelí. :-D Nebudu tu vypisovat naše, ne příliš zdravé návyky, takže hodíme fotečku. :-D


Jak dlouho koukáme
Začínáme kolem osmé, po kávě tedy v devět. Někdy dříve, někdy později a končíme......? Kdo ví :-D
Nejkratší doba, byli asi dva díly, takže v cca v jedenáct. A ta nejdelší :-D už teď se musím smát. Od osmi hodin večerní, do sedmé hodiny ranní, ale pozor! To nám otevřeli krám, tam jsme si došly pro snídani a pak ještě do devíti pokračovaly. :-D Takže kolik? 13 hodin?

Na co koukáme
Tady to vezmu fofrem, je toho totiž dost. :-D
Ještě připomínka, i pár filmů jsme viděly, ale většinou koukáme jen na seriály.
The Vampire diaries - stíháme
True Blood - skončili jsme pátou sérií
The Original - stíháme
Teen Wolf - stíháme
Pretty little liars - chybí nám jedna série
Games of Thrones - Máje chybí jedna série (pardon)
Arrow - už nekoukáme, Katka na to čučí s mužem doma
The Beauty and the Best - nestíháme
Glee - skončily jsme s tím, že se k tomu někdy vrátíme, zvládly jsme cca dvě série
Super kočky - dokoukáno celé a chceme pokračování!!!
The Secret Cirkle - dokoukáno 
Pak jsme zkoušely ještě Sukubu a Dráculu, ale ani jedno neprošlo buď u mě, nebo u obou. :-D
A já sama koukám na Hart of Dixie, 90210 a The Carrie diaries a dokoukaný mám Gossip girl.

A jak to vlastně vzniklo
Káča mi jednou pěla ódy na Upíří deníky - néééé - knížky jsem hltala, tak proč ne? A tím to začalo. Už tomu budou dva roky. :-D

Něco mezi tím
Jelikož jsme holky vtipálci, tak když s námi koukala ségra, rády jsme jí strašily. Ona je totiž šílený strašpytel. Takže jsme jí poslaly domů, už ani nevím pro co a vyčíhaly si na ní za keřem. Křičela jak kdyby jí na nože braly a druhý den se mě lidi ptali, jestli jsem ten řev taky slyšela :-D no jooo, vesnice. Chlapi venku grilovali a popíjeli a měli nás za magory. Což ostatně mají pořád, jak se zmíníme o film. večeru, je zle na obou frontách. :-D
A uplně nejlepší filmový večer byl snad ten, kdy jsme šly do kina, vzaly jsme to přes mekáč a zakončily to ve čtyři ráno filmovým večerem, kdy ale Katka spala u nás, takže jsme do půl šesté měly kecavou a musely prostě všechny ty události celého dne a všechny ty díly rozebrat v posteli. :-D
Jo a na co nesmím zapomenou, jednou jsme hrály ještě se sestrou na schovávanou. :-D Ve dvě ráno po vesnici a v našem domě, super záležitost. Matky každým coulem. :-D

Tak to bude asi vše. Už si jistě umíte udělat představu o tom, jak takový film. večer s MaKa probíhá. :)

Mája




10 komentářů:

  1. Pěkně válčíte filmové večery, to musí být vždycky zážitek :) A Teen Wolf je přímo závislost, takže chápu, že končit v rozumnou dobu se člověku nechce (myslím, jednou jsem koukala do tří do rána :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsme si pouštěly první díl v první sérii, vůbec by nás nenapadlo, že nás to tak chytne a hlavně, že z toho bude takový super seriál. :-)
      Prostě Stiles chjoooo

      Vymazat
    2. Stiles se mi začal líbit až ve třetí sérii, do té doby byl prostě jen roztomilý, zatímco ostatní chlápci k sežrání, mlask :)))

      Vymazat
    3. Tak to určitě. :-D Koukám, že to je všude stejné. On nám Stiles moc hezky vyrostl, ale vtipný byl od začátku.

      Vymazat
  2. mlecny kohoutek me fakt rozesmal :-D vy jste teda matky jen co je pravda, ale tak se mi to libi, tak to ma byt :) a ty dobroty mnam! doufam, ze me nekdy prizvete, serialy koukame stejny, akorat si budu muset poridit auto, neni to k vam daleko ale predpokladam ze busy mi takhle v noci nepojedou :-D mame to fakt super vymysleny a zarizeny a proste tak vsechno, vy si zijete, to je super, zavidim vam, ze bydlite barak od sebe, ale to uz sem rikala nekolikrat zejo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkala a nejsi jediná, je to vážně veliké štěstí. :-)
      V klubu jsi vítaná a není problém tu někdy přespat. :-)

      Vymazat
    2. Beru tě za slovo, příští týden nemůžu, ale ten další mi chystejte postýlku :) Musí to být skvělééé večery.

      Vymazat
    3. To jsou. :-) Musíme to nějak ještě doladit, aby jsme měly všichni volno, ale počítáme s tebou. :-D

      Vymazat
  3. Ahojte! :)

    vybízí se otázka - a co sakra na to Vaše zuby?! :D Tak třeba u coly cítím, jak mi rozežírá zuby a dásně! :D

    Boris Leto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo, zapomněla jsem dodat, že na zuby si stěžujeme každý film. večer. Přesto nám to nezabrání se nacpat. :-D

      Vymazat