16. 3. 2014

Jak to vidím já - Jeden hrob za druhým

Název: Jeden hrob za druhým
Původní název: One Grave at a Time
Autor: Jeaniene Frost
Série: Noční lovci
Díl v sérii: 6.díl
Počet stran: 224
Nakladatelství: FantomPrint
Rok vydání v ČR: 2014



Anotace: Od hrobu ji dělí jeden neopatrný krůček… Jen tak tak zabránili válce mezi nemrtvými a Cat Crawfieldová si teď nepřeje nic jiného než trochu oddychu se svým manželem, upírem Bonesem. Nadání, které získala od voodoo královny New Orleans, přetrvává, až je nakonec vrhne opět do boje, tentokrát proti zákeřnému duchovi. Heinrich Kramer byl před několika stoletími lovcem čarodějnic. Teď na sebe každý rok o Halloweenu bere fyzickou podobu, mučí nevinné ženy, a nakonec je upálí zaživa. Tento rok však Cat a Bones musí riskovat vše, aby ho navěky poslali na druhý břeh. Jak lze ale zabít vraha, který už je dávno mrtvý?



"Ježiši, Smrtko, vypadáš jak figurína po zásahu plamenometem."
"Iane, kdybych nedržel tohohle chlapa, už bys teď ležel na zemi,"Zaskřípěl Bones zuby.
"Já nikoho nedržím," řekl Spade a takovou Ianovi ubalil, až se zapotácel.


Obálka: Zůstala stejná jako v originále, jen je trochu pozměněná. A tak, jako při předchozích dílech, se mi obálky velmi líbí.


Hlavní hrdinka: K postavě jménem Cat, jistě nemá smysl cokoli psát. Kdo aspoň trochu lne k fantasy, tak tuto hrdinku musí znát a určitě i milovat, jako já. Neohrožená bojovnice, se srdcem na správném místě.


"Když jste s Crispinem skončili, nechceš si za -----? Mám pár hodin čas," zeptal se s těžkou ironií.
"Jdi do prdele," Vzdychla jsem a posbírala stránky.
Zamrkal. "Jasně. To je moje druhé nejoblíbenější místo v posteli."


Jeden hrob za druhým, je již šestým dílem, z úspěšné série Noční lovci. Pokaždé když vyjde nový díl, okamžitě kupuji a příběh hltám od první stránky. Nebudu přehánět, když napíšu, že Noční lovci jsou jedni z mých nejoblíbenějších ság, ne-li i ta velká TOPka.

V tomto díle se Cat  s Bonesem žádného odpočinku nedočkávají. Nejen, že jim začíná dělat ze života peklo nový nástupce Dona a Tate, protivný a arogantní Madigan, ale přichází za nimi s velkou prosbou i jejich domácí "mazlíček" Fabian. Bývalý Catiin tým, necháváme tentokrát v pozadí a soustředíme se jen na duchařinu. Cat s Bonesem se společně se svými přáteli rozhodnou, že Fabianovi i jeho duchařské lásce pomůžou a vydávají se na hon proradného ducha, který kdysi býval krutým inkvizitorem.

Příběh je opět čtivý a nabitý humorem. Líbí se mi, že v jiných knihách, když je hlavní dvojice pospolu, upadá to na kvalitě, zde je to ovšem jedině lepší. Spisovatelka si pro nás připravila další erotikou, vtipem i akčností nabitý děj a nám nezbývá nic jiného, než hltat stránky od samého začátku. Už při první větě, do příběhu spadnete a neodtrhnete se od něj, dokud nebudete na konci.

Oproti předchozím dílů, byl tento o malinko slabší, ale stále si do sytosti užijete každičkou větu. Mým favoritem je kniha první a pátá. V tomto bylo méně akce, žhavých sexuálních scén i vtipu, přesto byli chvíle, kdy jsem se vážně zasmála. Musím říct, že mi velmi chyběl Mencheres a hlavně Vlad, kteří se v tomto díle neobjevili.

Kdybych měla hodnotit celou sérii, tak dávám jedno velké plus. V žádném z dílů nechybí humor, žhavé sexuální hrátky, ten správný boj a vždy nás něco mile a občas i velmi zvláštně překvapí.

Obálka 4/5
Hodnocení 5/5


Knihu si můžete zakoupit, na těchto stránkách Arara.


Zdroj: Foto: zde
Obálka+anotace www.fantomprint.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat