3. 8. 2015

«Projekt» Vražedně romantické léto s Jotou (1)

Co by to bylo za léto, kdybychom si pro vás nepřipravily projekt. Jak je u nás zvykem, budeme se jím zabývat během letních prázdnin, a i když začínáme poněkud opožděně, nebojte se, stále máme z čeho čerpat a stihneme vše, co jsme si pro vás připravily.



Jako pokaždé i letos máme partnera, který nám bude po boku po celou dobu projektu. Není jím nikdo jiný, než nakladatelství Jota, které se pro připravované překvapení náramně hodí. Každý týden se budeme věnovat jedné knize, a to střídavě dle žánru. Letošní tah nám vybral téma vražedně romantické léto s Jotou.



A co můžete očekávat? Krom klasických recenzí jsme z rukávu vytáhly i rozhovory nejen s autory, ale i samotnými redaktory, grafiky a dalšími lidmi z Joty, jenž nám rovnou zodpoví otázky nejen k propíranému titulu, ale i ke své práci, kterou každý knihomol bere za dar z nebes.


Katka se podívá na zoubek knize Vášnivý svůdník.

ANOTACE

Románky na jednu noc by se měly prožít s někým vhodným – s někým, kdo je magicky svůdný, nebo naopak úplně politováníhodný. Rozhodně ale ne s někým, jako je on.   Po divokém víkendu ve Vegas, kde zapíjí promoci, vyděšená budoucností, která je jen únikovou variantou, udělá Mia Hollandová nejbláznivější rozhodnutí svého dosavadního života: vyrazí s Anselem Guillaumem – svým božským, nemravným úletem – na léto do Francie. Jen tak si trochu… zadivočit. Když se ale za provokací a přetvářkou objeví první nefalšované city, dosavadní nezávazné dobrodružství se začíná rozplývat a Mia se musí rozhodnout. Patří do starého života, který opustila a který byl celý tak nějak šejdrem, nebo do toho podivného nového, který se odehrává doslova a do písmene na druhém konci světa?


Jelikož léto je v plném proudu a jelikož by mnoho z nás v těchto vedrech vraždilo, začneme vražedným titulem Dívka, která se třpytila. A co lehkého o ni prozatím víme?


ANOTACE


Harper získá v roce 1931 klíč od domu, který mu umožní cestovat časem. Nachází zde pokoj plný trofejí z vražd, které jednou spáchá – protože už je vlastně spáchal. Putuje časem od světové hospodářské krize třicátých let minulého století až po léta devadesátá a pronásleduje „zářící dívky“, mladé inteligentní a nadějné ženy „s potenciálem“. Pod dohledem je má od jejich dětství a zabíjí je až jako dospělé ženy. Vyprávění klouže dekádami tam a zpět. Vrah vedle těl zanechává obyčejné, ale přece zvláštní předměty a jiné trofeje si zase odnáší. Kirby měla to štěstí, že Harperovo napadení přežila. Ví, že kromě toho, že se jedná o násilníka a psychopata, je na útočníkovi ještě něco zvláštního. Začne hledat další dívky, které však tolik štěstí neměly a podobná napadení nepřežily. S pomocí novinových výstřižků a rodin obětí pátrá po spojitostech s útočníkem a po jeho totožnosti. Jediného spojence nachází v novináři Danu Velasquezovi, který se jejím případem před léty zabýval. Kirby k němu přichází do redakce na stáž a jejich původně pracovní vztah se postupně začíná měnit v cosi osobnějšího. Důkaz – Dům a jeho tajemství –, který Kirby nachází, se zdá neuvěřitelný. Ale pro dívku, která přežila vlastní smrt, není nic nemožné. Situace se mění v neprospěch Harpera, protože teď začne ona pronásledovat jeho. Tak dlouho dokud celou věc nedovede až do konce.



Nadále na vás bude čekat titul Rychle a smyslně.


ANOTACE


Rylee Thomasová je se svým životem spokojená…, i když srdce má obehnané vysokou zdí. Jednoho dne ale padne, a to doslova, do náruče Coltonu Donovanovi. Zničehonic ji zaplaví touha. Jenže někoho tak nadutého jako je Colton, amatérský automobilový závodník, podnikatel a profesionální lamač srdcí, snad ještě nepotkala. Ona mu naletět rozhodně nehodlá. Co když se ale za tím obřím egem ukrývá něco hlubšího? Jako by se pod tou tvrdou slupkou tísnila laskavost. Podlehne nakonec jeho kouzlu, nebo se jí podaří umlčet své vlastní pocity? On ale na vztahy nehraje. Jen na vzájemné dohody. Rylee ale proti vlastnímu tělu dlouho bojovat nedokáže. Navíc on stejně pokaždé dostane to, co chce… a teď chce ji. Je snad v něčem jiná? Zvláštní? Anebo je úplně stejná jako ty ostatní? Dokáže si ho udržet od těla? Nebo se do něj zamiluje? Nezlomí jí srdce? On sám netuší, co ho na ní tak přitahuje…, ale musí ji mít. Netlačí na ni příliš? Neztratí ji dřív, než ji dostane do postele? A pokud ji dostane, bude mu to stačit? Dokáže od ní odejít? Stojí vůbec za to, aby kvůli ní porušil svá pravidla? Vydají se na cestu společně, anebo každý půjde tou svou? Výjimečný debut, který okamžitě po vydání zaujal nejvyšší příčky bestsellerových žebříčků a uchvátil tisíce čtenářek po celém světě. Další díly této strhující erotické trilogie – Rychle a vášnivě a Rychle a nespoutaně – na sebe nenechají dlouho čekat.

Odkaz: http://www.jota.cz/beletrie/rychle-a-smyslne/


Jako poslední tuto zábavu a také léto uzavře dílo Co po ní zůstalo.


ANOTACE


Podivná, zbytečná, nesmyslná. Tak se jeví smrt pětadvacetileté Alice všem, kdo si ji pamatují jako veselou a vitální dívku s chutí do života. Byla to nešťastná náhoda, sebevražda, nebo jí někdo pomohl? Všichni, kdo ji měli rádi, truchlí nad její ztrátou a leckdo si klade otázku – jaká vlastně byla Alice ve skutečnosti? Její bývalý profesor Jeremy Cooke je touto myšlenkou tak zaujat, že se rozhodne znovu poskládat Alicin život z toho, co po ní zůstalo – spolu s ním se postupně probíráme deníkovými záznamy, dopisy i internetovými texty, jejichž prostřednictvím autor rafinovaně odhaluje kousek po kousku znepokojivé skutečnosti. Pravda, která vyplouvá na povrch, nemusí být každému příjemná. Odhaluje bolestná zákoutí duše, tajemství, se kterými se nikomu nesvěřujeme, skutečnosti, na které bychom nejraději zapomněli. Pravda bolí chvíli, ale lež bolí napořád. Psychologický thriller Co po ní zůstalo je prvotinou T. R. Richmonda, oceňovaného britského novináře. Práva na překlad byla prodána do dvanácti zemí. 

Odkaz: http://www.jota.cz/beletrie/co-po-ni-zustalo/



4 komentáře:

  1. Určitě se ráda taky zúčatním. Času sice moc nemám, ale pokusím se přečíst aspoň něco..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také máme co dělat, den má málo hodin a léto je strašně krátké.. Co s tím?? :-D

      Vymazat
  2. Na svudnika a Co po ní zůstalo se tesim :)

    OdpovědětVymazat