24. 8. 2015

«Projekt, Recenze» Vražedně romantické léto s Jotou (5)

I když se konec prázdninových dní neúprosně blíží, stále si ještě můžete přečíst Vášnivého svůdníka. Knihu z pera Christiny Laurenové, dvou autorek, jež píší erotické romány a na jejichž kontě se již nachází série s božským bastardem.

ČTVRTÁ ČÁST

Christina Laurenová – Vášnivý svůdník

Originální název: Sweet Filthy Boy
Série: Wild Seasons
Díl v sérii: 1
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 367
Rok vydání v Čr: 2015

Anotace: Románky na jednu noc by se měly prožít s někým vhodným – s někým, kdo je magicky svůdný, nebo naopak úplně politováníhodný. Rozhodně ale ne s někým, jako je on.  Po divokém víkendu ve Vegas, kde zapíjí promoci, vyděšená budoucností, která je jen únikovou variantou, udělá Mia Hollandová nejbláznivější rozhodnutí svého dosavadního života: vyrazí s Anselem Guillaumem – svým božským, nemravným úletem – na léto do Francie. Jen tak si trochu… zadivočit. Když se ale za provokací a přetvářkou objeví první nefalšované city, dosavadní nezávazné dobrodružství se začíná rozplývat a Mia se musí rozhodnout. Patří do starého života, který opustila a který byl celý tak nějak šejdrem, nebo do toho podivného nového, který se odehrává doslova a do písmene na druhém konci světa?




Mia jede spolu se svými kamarádkami oslavit promoci, a jaké místo by se na takovou oslavu hodilo více než Las Vegas. A právě v Las Vegas začne Mie největší dobrodružství jejího života. Potkává zde totiž tajemného a velmi přitažlivého cizince, k němuž ji to velmi přitahuje. Z poslušné Mii, která se musela vzdát svých snů a podřídit se plánům svého otce, se během jediné noci stává postelová dračice. Jenomže vše jednou končí, anebo ne? Záhadný cizinec se totiž jmenuje Ansel, žije v Paříži a nabídne Mie, aby si prázdniny pořádně užila ve Francii po jeho boku. Jenže dokáže se Mia přenést přes svou ostýchavost a také se konečně vzepřít otci? A co když Ansel také není takový svatoušek a doma na něj čeká něco nedořešeného?

Přesune se mi k uchu a jeho hlas zní ublíženě, sotva ho slyším, když se ptá: „Máš někdy pocit, že se ti srdce cuká v hrudi a někdo ho pevně drží v hrsti a mačká ho?“                                 ~Vášnivý svůdník, str. 312-313~

Christina Laurenová je pseudonym dvou autorek, Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Dvě praštěné milovnice literatury píší fikci pro mladistvé i dospělé a společně už vypustily do světa sedm bestsellerů. Jejich knihy byly přeloženy do dvaadvaceti jazyků. Na románu Božský bastard začala Christina Hobbsová pracovat v roce 2009 a pod názvem The Office zveřejnila první verzi na internetu, kde vzbudila ohromný zájem. Později ho s pomocí Lauren Billingsové přepracovaly a upravily do knižní podoby s titulem Beautiful Bastard.

Vášnivý svůdník není jen erotickým románem, v němž jde jen o to jedno. Christina Laurenová totiž kromě skvěle propracovaných erotických scén výborně vykreslila postavy. Nejsou jen černobílé, každá z postav je jiná a každá má své problémy, které s sebou vláčí. Ale i přesto se mnohdy neubráníte úsměvu, jelikož je kniha i velmi vtipná. Hlavní hrdinka Mia totiž dokáže být velmi sarkastická, ovšem i tak ji jistě budete mít rádi. Není to žádná naivka, nejedná zbytečně impulzivně a většinou si vše do detailů promýšlí. Ovšem v tomto ohledu na ni má neblahý vliv právě Ansel, který Mie ukazuje, jak si má pořádně užívat života. Sám Ansel si získá všechna dívčí i ženská srdce. Je prostě dokonalý. Tedy aspoň do té doby, než na povrch začnou vyplouvat jeho tajemství, jež se postarají o nečekané zvraty.

Bohužel nemohu porovnat Vášnivého svůdníka s předchozí sérií Christiny Laurenové, ale doufám, že se to časem změní, jelikož Vášnivý svůdník mě velmi nadchl. Hlavní i vedlejší postavy jsem si oblíbila a hlavně nejvíce si cením toho, že je kniha o něčem - má zajímavou zápletku. V poslední době se v erotických románech nejvíce vyskytovaly sadistické praktiky, svazování a anální kolíky. Já osobně těmto praktikám neholduji a ani v knižní podobě jsem jim nepřišla na chuť, proto mě velmi překvapilo, že hraní rolí, s nimiž přišla Mia, aby si dodala odvahy, se mi líbilo. Přišlo mi to vtipné a navíc mě pokaždé dostalo, jak autorky dokázaly hlavní postavu od základů změnit. Mia se pokaždé do své role tak vžila, že by jí vlastní rodiče ani nejlepší kamarádky nepoznaly. Byla dokonalá.

Vášnivého svůdníka doporučuji jako letní čtení, nebo jako oddychovou četbu na dovolenou. Příběh není tak složitý, takže se snadno a rychle čte a nemusíte u něj zase až tak přemýšlet. Možná tak maximálně nad tím, v jaké pozici se to zrovna Mia s Anselem nachází a zda by šla provést i ve vašem obýváku.


Hodnocení   obálka 5/5    příběh 4/5


Katka


Recenze napsaná pro nakladatelství Jota.

Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Zdroj
Anotace, obálka: jota.cz
Obrázky: zemesveta.cz, levneobchody.eu, donnaclick.it

4 komentáře:

  1. Do svůdníka jsem se pustila, protože jsem četla i předešlé knihy od nich. Ale tato je na mě až moc hmm sladka. Jo to je to správné slovo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi právě na příběhu líbilo. Ovšem chápu, že někdo může být zklamán. Každý má rád něco jiného :-)

      Vymazat
  2. cetla jsem i jine knihy a ty se mi libili , tato mi prisla plna kliše , potkali se ve vegas a zili stastne az do smrti :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to samé klišé, ale pěkně napsané klišé, jež si většina z nás přečte ráda znova :-D

      Vymazat