26. 3. 2015

«CooBoo maraton» Úvod do projektu




Jak to už bývá poslední dobou zvykem, opět nám projekt vznikl za pochodu. :-) Znáte to, to náhlé nutkání, když vás něco napadne a postupně se na to nabalují propracovanější detaily, až konečně máte v hlavě něco promyšleného a hlavně proveditelného. Vím, že knižní maratony nebo společná čtení nejsou žádnou novinkou. Naopak, jsou velmi rozšířená. Ale tento projekt nevznikl kvůli tomu, abychom šly s proudem, má mnohem hlubší význam a za prvotním impulzem nestála jen samotná určitá kniha, nýbrž rovnou celé jedno nakladatelství, přeci nejsme žádní troškaři, že?

A jak to tedy vše vlastně vzniklo? S Májou máme obě velkou slabost pro „kubulínské“ knihy - myslím, že to už nejspíš víte. :-D I když už máme každá po dvou dětech a školní lavice dávno za sebou – dálkové studium nepočítám, i přesto se k těmto knihám stále rády vracíme a pokaždé se zas a znova plně necháme pohltit všemi příběhy, které na nás čekají, a je jedno, zda se ocitneme v pohádkové říši s princem na bílém koni, anebo ve škole, která je plná vraždících zombie.

Jenže tím, že nás knihy tak rychle pohltí a většinou nemají moc velký přesah přes 300 stran, tak je přečteme za jeden maximálně dva dny. A nevím jak vy, ale já mám pak tendenci kvůli tomu jejich čtení pořád odkládat - povoluji si jen jednu až dvě knihy týdně. Chci totiž, aby mi dlouho vydržely, a také si ráda přečtu i jiné žánry z dalších nakladatelství.

Jenže když jsem měla v lednu zkouškové období, podařilo se mi knih doma „nasyslit“ opravdu hodně. Znáte to, něco vás zaujme tam, něco zase jinde - ty bazárky a Levné knihy bych vážně zrušila (ne že byste tam narazili na "kubulínské" knihy, ale i tak tam mají skvostů spousty). :-D No a jak se kniha s knihou sejde, hned přibývají další. A jelikož se řídím rčením: To nejlepší na konec. Tak moje „kubulínské“ knihy strádají a čekají v policích označených nápisem nepřečteno, na to, až se k nim konečně „prokoušu“ přes ty ostatní. Věřte mi, láme mi to srdce. A tak jsem si řekla dost, už je tak trpět nenechám. A jak se vám předsevzetí plní nejlépe? No přeci, když k tomu máte společnost. A proč do toho tedy nezapojit rovnou vás všechny?

Teď co nejrychleji dočítám nějaké resty, ale přesně 1.4.2015 hned v 0:00:00 hodin vše odkládám a už pro mě bude existovat jedině nakladatelství CooBoo, a to minimálně do 7.4. 23:59:59 hodin – napsala bych půlnoc, ale mohly by nastat jisté spory s tím, kterou půlnoc myslím, takže mějte pochopení pro tu jednu sekundu.:-) Dál se ještě uvidí, ale myslím, že jak jednou začnu, bude to jízda jak na běžícím pásu. Ty knihy jsou pro mě drogou. :-D Mája už si začala knihy střádat a obě doufáme, že se k nám také připojíte. :-)

No, a jelikož už nás jistě znáte dobře, nejspíš už rovnou očekáváte i nějakou tu soutěž. Samozřejmě můžete s námi číst i bez účasti v soutěži, to už je jen na vás. :-) Předem říkám, že soutěž bude trhlá, jarní a kreativní. A sama jsem zvědavá, co z toho nakonec vznikne. :-D Soutěžit se bude o dvě zatím námi nezveřejněné knihy a prozatím prozradím jen to, že obě knihy jsou nedávno vydanými novinkami – jedna je „trhlá“ a druhá „srdcová“.

Tak a k samotnému „kubulínskému“ maratonu. Trvat tedy bude od 1.4. do 7.4.2015 a pro společné čtení potřebujete jediné – knihy z produkce nakladatelství CooBoo. Je jedno, jaké knihy to budou a jestli vyšly před třemi roky, anebo před týdnem, výběr je jen na vás. My už svůj výběr máme a své sbírky nepřečtených knih již brzy zveřejníme. A samozřejmě se také moc rády podíváme i na vaše sbírky, takže vše foťte a komentujte a posílejte buď na naše facebookové stránky ať už do zpráv nebo přímo na profil, anebo na emailovou adresu knizniscifimaka@gmail.com, do předmětu zprávy napište CooBoo maraton. A samozřejmě je vytvořena i událost na facebooku, tak se přidávejte, ať víme, že nečteme samy. :-)



















Přejeme vám příjemné společné čtení! :-)

Vaše MaKa

18 komentářů:

  1. Skvělý nápad! Knížky od CooBoo jsou opravdu úžasně a já jich mám hodně, které bych chtěla přečíst, takže se moc ráda zúčastním! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme a jsme moc rády, že v tom nejsme samy :-D

      Vymazat
  2. Určitě se zúčastním, protože knížek od CooBoo mám nepřečtených spoustu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se nám zdá, že toho CooBoo vydává nějak moc, ale vůbec si nestěžujeme, jen tak dál :-D

      Vymazat
  3. Samozrejme že sa zapojím, pretože CooBoo knižky milujem! Už sa teším! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Super, určitě se přidám, mám v knihovničce pár knih od CooBoo na které se už dlouho dlouho chystám! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme rády za každou účast :-) CooBoo knihy si zaslouží pozornost :-)

      Vymazat
  5. Zrovna se mi to datum moc nehodí, ale CooBoo knihy taky miluju, pokusím se :))

    OdpovědětVymazat
  6. Tééda, sice jsem si myslela, že jsem si duben zhruba naplánovala a chtěla jsem číst jiné resty, ale ještě to zvážím (nebylo by nic nového, kdyby se plán na čtení změnil :D ) a kouknu, jaké nepřečtené u Cooboo mám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, také si můžu plánovat jak chci a stejně to vždy skončí úplně jinak :-D proto je tu CooBoo maraton :-)

      Vymazat
  7. CooBoo miluju, jen mám většinu knih od nich už přelouskaných, snad vyhrabu ještě nějaké nepřečtené, abych se také mohla zapojit. :) Super projekt!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťastný to člověk, já se snad nikdy konce nedočtu :-D.. Ale určitě něco málo najdeš nebo některé prostě přečteš znova :-D.. Děkujeme :-)

      Vymazat
  8. Ell: Já jsem nedávno dostala pár kubulínských skvostů, takže se určitě zapojím :) Ten projekt se mi děsně líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, tak to už se těším na fotografii, pokud nějaká bude :-).. A děkujeme, jsme rády, že se líbí :-)

      Vymazat
  9. Kéž by mě pro v tu chvíli mohlo existovat jen CooBoo :D Ale snad něco málo stihnu i mezi knížkami do školy, mám tu Tygry (2. a 3. díl), Jsem zlomená a Léto mrtvých a docela by se mi šiklo s tím pohnout :))

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to zajímavě, dodatečně se přihlašuji :D

    OdpovědětVymazat