27. 2. 2015

«Recenze» Lovec

Název: Lovec
Původní název: The Hunter
Autor: L.J.Smith
Série: Zakázaná hra
Díl v sérii: 1.díl
Počet stran: 224
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání v ČR: 2015

Anotace: Když vcházela do obchodu, myslela si, že jen koupí dárek k narozeninám a zase půjde. Prodavačovy bledě modré oči ji ale zcela uhranuly. Když odcházela, v ruce nesla HRU a také mrazivou jistotu, že ten pohled neviděla naposled. Na oslavě Tomových narozenin začne Jenny společně s ostatními novou Hru hrát. Večer plný zábavy se však změní v noc hrůzy a posedlosti láskou. Hra se totiž pro sedm přátel stane novou realitou, které vládne Julian – Princ stínů. Démonický prodavač z obchodu, nemilosrdný lovec, který se nezastaví před ničím. Zakázaná Hra začala a kdo prohraje, zaplatí…
----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
“"Myslím, že bychom měli zůstat pohromadě," ozval se Michael nervózně.
"Ha, a proč na tom záleží?" vyjela Audrey. "Stejně to není skutečnost. Nejsme tady."
"Tak co je to? zeptala se Summer na pokraji zhroucení. "Kde jsme?"
"Ve hře."
Hlas se ozval z koutku místnosti, ze stínu za orientální zástěnou. Nepatřil nikomu z jejich skupiny, ale Jenny připadal povědomý.Slyšela ho zatím jen jednou, nemohla si ho však s ničím splést. Byl živelně zpěvný jako zurčení vody na kamenech.“
- úryvek ze strany 54 -
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

L.J.Smith - to je autorka díla Lovec, novinky od nakladatelství Fragment. Do podvědomí čtenářů se ovšem zasadila díky své sérii Upíří deníky. Ty se staly celosvětovým trhákem, kterým dopomáhá i fakt, že tato vícečetná série byla převedena na seriál. Další neméně známou této autorky, je série Kruh, jenž byla také zfilmována.  Proto byl Lovec velmi očekávanou novinkou. Spousta čtenářů vyhlížela titul v knihkupectví, aby se přesvědčili, zda L.J. Smith dosáhne kvalit svých předchozích děl.


Když si Jenny přinese domů bílou krabici, kterou získala za prapodivných událostí, vůbec ji nenapadne, jaké tím v příštích minutách spustí peklo. Místo zábavy a kupy alkoholu, svému příteli Tomovi a partě kamarádů, věnuje otřesný zážitek, jenž nikdo z nich nemusí přežít.

Princ stínů Julian se vrátil nejen pro svou zákaznici, ale i pro její kamarády. Započal smrtelně nebezpečnou hru. Troufale a brutálně si bere vše, co se mu zamane. Jenny je na pokraji sil. Nikdy neví, kdy se objeví a za koho se vydává. Ani Julianovi uhrančivě krásné oči nedokážou změnit Jennyin názor. Nebo se mýlím?


Kdo alespoň přibližně autorku zná, bude rád za styl psaní, který nezměnila a drží si nálepku velmi čtivé tvorby. Poměrně krátkou knihu, tedy zvládne čtenář přečíst za jeden den, jelikož se čte úplně sama.

Příběh je nový. Záhadná hra, která se změní v něco, co opravdu existuje, byl bravurní nápad. Svou neotřelostí je čtenář nucen číst dál. Hltat stránky rychle za sebou, mu nebude dělat problém. Jednoduchá dějová linie, která je od autorky očekávaná, zde má své místo, přesto Lovec není oddechové čtení.

Skrývá v sobě strach, napětí a něco, co nutí čtenáře knihu neodložit. Bude zvědav, jak to dopadne a i když závěr možná odtuší, cesta k němu mu bude stále záhadou.

Vyprávění hlavní hrdinky není složité, tudíž čtenář pochopí vše, co se mu bude snažit říct. Její kamarádi, tedy další účastníci hry, jsou úplně odlišní. Každý skrývá nějaké to své tajemství a tím se z příběhu stává ještě o krapet větší záhada. 

Z vyprávění se čtenář dozví i o rodině Jenny, která se zdá býti obyčejná, ale věřím, že nejeden čtenář v tom uvidí hlavolam, který mu doufejme bude postupně odkrýván v dalších dílech.

Titul Lovec hodnotím jako nenáročnou četbu, u které se pobaví dívky i chlapci. L.J. Smith opět dokázala, že ve světě čtení pro mládež má stále co říct.

Doporučení 3/5
Obálka 4/5

Recenze psána pro nakladatelství Fragment.
Knihu můžete objednávat zde.






4 komentáře:

  1. Prave jsem asi na ste strance a jsem zatim nadsena :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knížku neplánuju, od L. J. Smithové se mi nelíbí žádné knížky, takže jsem si řekla, že to ani nebudu zkoušet :D
    Ale jsem ráda, že tobě se docela líbila ;)

    OdpovědětVymazat
  3. S autorkou nemám vůbec dobrý zkušenost, bohužel. Nedokáže mě upoutat u děje, s čímž jsem bojovala u více sérií. Protože si tuto knihu přečíst nehodlám, i když to může být dobré pro milovníky Smithové. :)

    OdpovědětVymazat