8. 3. 2015

«Recenze» Buď se mnou

Název: Buď se mnou
Původní název: Be with me
Autor: Jennifer L. Armentrout (J. Lynn)
Série: Wait for You
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 408
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání v ČR: 2014

Anotace: Tereza Hamiltonová prožívá drsný rok – zamilovala se do nejlepšího kamaráda svého staršího bratra. Jase s ní ale nepromluvil od té doby, kdy jí věnoval opravdu úžasný, dech beroucí polibek, takový, co vám změní život. Tereza se právě vymotala z příšerného vztahu a navíc jí hrozí, že kvůli zranění bude muset dát sbohem taneční kariéře. Nastal čas na plán B – vysokou školu. Možná tak dostane šanci přesvědčit Jase, že jí jeden polibek nestačí...

----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
„"Promluvíme si později, ano? Právě teď mi prostě dovol, abych tvůj roztomile opilej zadek dostal nahoru."
"Si myslíš, že mám roztomilej zadek?"
Odtáhl se a zasmál se. "Kotě, tvůj zadek je jako moje posvátný místo.“
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Volně navazující řada milostných knih z tvorby autorky J. Lynn si získala srdce nejednoho čtenáře. Druhá část Buď se mnou se nepřekvapivě stala světovým bestsellerem a nás zajímá: získala tento titul oprávněně?


Špatné došlápnutí na nohu může vést k výronu, zlomenině, ale i něčemu horšímu, obzvlášť, když tím nešťastným je dívka, která chůzi vyměnila za tanec. Doktoři jsou neúprosní, taneční pauza a odpočinek. Zhrzená Tereza nevěší hlavu a odjede na vysokou, kde studuje na to, aby mohla být učitelkou. Záložní plán je jasný, chvíli se učit a po celkovém uzdravení se vrátit na taneční prkna.


Jenže vždy se najde nějaké to ale. To Terezino má podobu hocha jménem Jase. Kluka, do kterého je několik let zamilovaná a jediné čeho dosáhla, je polibek, jenž se udál před rokem a od té doby svého vysněného neviděla. Teď se znovu setkávají. Jenomže jak zvládnout školu, zraněnou nohu a dobývání své lásky, když ochranářský bratr je vám za zády? Návod by nám mohla Tereza ukázat, ovšem povede se jí to? Zvláště, když Jase je obalen jedním tajemstvím, které všem změní nejen názor, ale i případnou budoucnost? Bude to akceptovat, potom co prožila bouřlivý vztah tak děsivý, že to bratr Cam musel vzít do svých rukou a vina Terezu zžírá do dnes?


Autorka Jennifer L. Armentrout známá především pod pseudonymem J. Lynn, si plní sen a koníček převádí na práci. Od mala toužila být spisovatelkou, a to se ji i splnilo. A ne ledajakou, je spisovatelkou velmi uznávanou a hlavně známou. Její knihy se prodávají po celém světě v milionových číslech.

Titul Buď se mnou je věrným bratříčkem předešlého dílů Počkám na tebe. Hovorový jazyk kterým jsou knihy psány, dopomáhá k rychlému a snadnějšímu přečtení, což má za následek perfektní čtivost. Takže i přes četnost stránek nemusíte mít obavy, jelikož knihu zvládnete přečíst během dvou dnů.

Love story, tím jsou knihy této autorky známé, přesto v tomto případě máme i něco nového, co čtenáři prožitek více prohloubí a okoření. Vůbec poprvé u knihy J. Lynn jsem se přistihla, že jsem udělala nevědomé och, jelikož i přes lehčí předvídatelnost, tu jsou chvíle, kdy absolutně netušíte, jak se příběh mohl tak moc zamotat. A nejen z tohoto důvodu titul hodnotím velmi kladně. Erotické scény čtenář najde, ale tak decentní, nebo spíše decentně popsané, že po chvilce zapomene, že tam byly.


Hlavní hrdinka Tereza je sympatická a věřím, že nejedna čtenářka v ní uvidí část sebe. Prožila si toho na svých devatenáct let už hodně a i když leckomu by se určité pasáže mohly zdát přitažené za vlasy, já Tereze věřila vše, co nám pověděla. 


Pánské osazenstvo tvořené především z Jase, jsem si zamilovala hned a vsadím se, že nebudu jediná. Je to správný kluk a i přes Tereziny řeči o jeho břišácích, v hlavě jsem si ho vytvořila jako obyčejného kluka, kterých po světě lítá mnoho a tím se pro mě jako potencionální nevěstu, stal dosažitelnějším. Není to žádné vysněné princátko, ale kluk s problémy nad hlavu a rozumem k jeho věku.

U knih volně navazujících vítám části, kdy se objeví staří známí z předchozích dílů. V tomto případě to nebylo jinak a dokonce Cama s Avery z knihy Počkám na tebe, si čtenář užije do sytosti.

Další v řadě nakladatelství Baronet připravilo knihu s názvem Důvěřuj mi, jenž má vyjít koncem února. Už teď se nemohu dočkat a ačkoli to bude příběh Počkám na tebe z pohledu Cama, věřím, že své kouzlo míti bude, tak jako všechny knihy od mé již oblíbené autorky J. Lynn.

Doporučení 4,5/5
Obálka 5/5


Recenze psaná pro nakladatelství Baronet.
Titul můžete objednat zde.







8 komentářů:

  1. Já už jsem ji měla jednou půjčenou z knihovny, ale nějak se mi do ní nechtělo. Po tvé recenzi se do ní ale asi pustím, většinou s tebou totiž souhlasím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost. :-) Určitě si ji přečti, dle mého nejlepší od J.Lynn. :)

      Vymazat
  2. Tuhle zbožňuju!! První díl si mě teda získal mnohem víc, tohle mi přijde trošku jako jeho kopie, ale taky je super :-)
    Na Důvěřuj mi se strašně těším, už ho mám předobjednaný :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že se líbilo, i ta hovorovost. Není pro mě vždy snadné odhadnout ten zlatý střed, aby ty postavy nemluvily jako před sto lety, ale zároveň ten jazyk nebyl moc lajdácký. Zůstaň se mnou už je taky přeložené, vyjde v květnu, a přišlo mi to ještě lepší než tohle. A na podzim jsou v plánu od autorky další dvě knihy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je přesně tak akorát. Líbilo se mi to moc. :-)
      Na další knihy se neskutečně těším. Autorku jsem si velmi oblíbila a Váš překlad je perfektní. Myslím, že se mnou budou všichni souhlasit, když Vám za Vaši práci poděkuji. Takže děkujeme. :-)

      Vymazat
  4. Když jsem četla Počkám na tebe, tak jsem nijak zvlášť nadšená nebyla, ale tuhle knihu jsem si naprosto zamilovala. Pořád nijak nemůžu přijít na to, čím to je. :D Já jsem asi blbá, ale to, že je Tereza brácha Cama došlo až za půlkou. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to myslela celou dobu, ale nakonec jsem byla taky překvapená. :-D

      Vymazat