3. 12. 2014

Knižní výběr.. (7)


Více informací o projektu naleznete ZDE.


ˇ





Pád andělů

Je to šest týdnů, co andělé apokalypsy sestoupili na zem a zcela ovládli dosavadní poklidný chod moderního světa. Ve dne jsou lidé v San Francisku, kde žije i Penryn a její rodina, zastrašováni pouličními gangy, v noci tu panují strach a podezření. Penryn se snaží v chaotickém městě přežít a ochránit svoji rodinu, ovšem do té doby, než je její sestra Page unesena anděly. Penryn je ochotná pro záchranu sestry udělat cokoli...

Co na to MaKa: Skvělá kniha, strhující děj s prvky thrilleru, úžasný hlavní hrdina a kupodivu ani hlavní hrdinka není na zabití. :-)





Les rukou a zubů


Mary žije v uzavřené vesnici. Její svět se řídí prostými zákonitostmi: musí poslouchat pravidla církevního Sesterstva, nesmí se přibližovat k plotu, za kterým - v Lese zubů a rukou - žijí Nezasvěcení,kteří svým kousnutím promění člověka v chodící mrtvolu. Když Sesterstvo rozhodne, že se provdá za muže, kterého jí určili, Mary musí poslechnout, přestože se zamilovala do zraněného Travise.Pak ale Nezasvěcení proniknou do vesnice, a Mary v nastalém zmatku prchá společně s Travisem, svým snoubencem Harrym, kamarádkou Cass i bratrem Jedem a jeho ženou dál do zapovězeného lesa.Touží dostat se k vysněnému oceánu, dál za les a Nezasvěcené, do světa, který tam venku přece musí někde být. 

Co na to MaKa: Trvalo mi dlouho, než jsem se k sérii dostala a lituji, že jsem ji nezačala číst už dřív. Je vážně moc dobrá, jen si moc nezvykejte na hlavní hrdiny.. umírají :-D




Chutná těla

Nechutně vtipný a zároveň dojemný horor nám nabízí netradiční pohled na těžký (ne)život jednoho existenciální krizí sužovaného zombíka. Touží po prožitcích a vzpomínkách, ale paměť mu po nesmrti příliš neslouží. Aby se vůbec dostal k nějaké duševní potravě, sežere mozek zamilovaného mladíka. Následkem tohoto činu se zamiluje do stejné holky jako jeho oběť. Příběh Romea a Julie po konci světa může začít. V únoru 2013 má premiéru americký film, natočený na motivy románu Chutná těla, s Nicholasem Houltem v hlavní roli. 

Co na to MaKa: V tomto případě mohu doporučit jak knihu, tak film. Obojí moc povedené a když pominu moc rozpitvané nechutné části, je místy kniha i vtipná. :-)




Hlad jako žádný jiný

Vlkodlak Lachlain MacRieve je už víc než sto let týraným vězněm upírů. Jednoho dne vycítí, že se objevila žena, která byla stvořena pouze pro něj. Využije chvilkové nepozornosti trýznitelů, vysvobodí se z okovů a vydává se na cestu do Paříže. Tam sice stopu ztrácí, ale nenechá se odradit a hledá svou vyvolenou ženu dál. S hrůznou zjišťuje, že je jí upírka Emmaline Troyová. Lachlain ovšem netuší, že Emma je napůl upírka, napůl valkýra. Unese ji k sobě domů, do Skotska. Při společném životě pak poznávají nejen jeden druhého, ale i každý sám sebe. Plachá a bázlivá Emma se proměňuje v silnou ženu, která ví, co chce. Lachlain je původně odhodlaný, že ji prostě přiměje k tomu, aby žila po jeho boku, ale ve hře zdaleka nejsou pouze jeho přání. Upíři navíc zjistí, kdo Emmaline je, a chtějí ji získat pro sebe…

Co na to MaKa: Úžasná série, kdo by si hned Valkýry nezamiloval :-) a ty jejich chlapy <3.. PS: první obálka nic moc, ale ty další už jsou lepší ;-)





Mrtvý na Pekelném vrchu


Historická detektivka s prvky špionáže a konspiračního thrilleru, ale i hororu, mysteriózního či dobrodružného románu od hvězdy české a slovenské fantasy. Napínavý děj se odehrává v Horních Uhrách v době tureckých nájezdů. Svéráznými hrdiny jsou ostřílený kapitán Joachim Stein - drsný, přímočarý a prostořeký válečný veterán a notář Matěj Barbarič - vzdělanec, diplomat a cestovatel se slabostí pro ženy a víno. Ti musí vyřešit případ vraždy šlechtice i pokus o velezradu.

Co na to MaKa: Kniha která mě velmi zaujala a snad se k ní také brzy dostanu.:-)

18 komentářů:

  1. Les rukou a zubu je paradni kniha, silene me bavila :)
    Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se také moc líbila.. a druhý díl byl ještě lepší :-)

      Vymazat
  2. Pád anjelov je jediná z týchto knižiek, ktoré som čítala. :) Napodiv ma tiež veľmi bavila, len tá hlavna hrdinka mi občas liezla krkom, inak super si myslím.
    Les rukou a zubů znie zaujímavo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak neříkám, že by byla dokonalá, ale oproti ostatním hlavním hrdinkám byla rozumná a ne zase tolik protivná :-D.. Les rukou a zubů si určitě přečti..

      Vymazat
  3. Na mrtvá těla se chystám už dlouho. Nemůžu ji ale nikde najít v obchodě... Ovšem ten film jsem milovala, jeden z nejvtipnějších a nejakčenějších "hororů", co jsem kdy viděla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, když jsem knihu začala číst, nenapadlo mě, jak vtipně podané to bude :-)..

      Vymazat
  4. Tak z toho mě zaujala jen poslední, já jsem holt trošku divná no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi náročný čtenář, nečteš ty "braky" co my :-DD

      Vymazat
  5. Les rukou a zubů je fakt dobrý? :-O Já se na něj chystala, ale hodně lidí to pomluvilo, tak jsem dala ruce pryč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě proto jsem ho také odkládala, že se někomu nelíbil.. ale je to prostě kniha, na kterou si každý musí udělat názor sám.. a mě se líbila moc a další díl ještě víc..

      Vymazat
  6. No, mě Les rukou a zubů moc nezaujal. Jediné, co mi přišlo napínavé, byly chvíle před smrtí hrdinů, které jsem těžko snášela. Autorka mě překvapila tím, že se vůbec nebála poslat většinu (pro mě důležitých) postav do hrobu. Jen co jsem si někoho oblíbila, jsem se s ním musela po pár stránkách rozloučit, což určitě víš. :) Hlavně že ONA přežila! Do dalších dílů se moc nehrnu.
    Pád andělů už mám nějaký ten pátek vyhlédnutý, právě se však nachází na spodním žebříčku mého to read listu. Zbytek zmíněných knih je pro mě neznámých, ale zaujal mě trochu Hlad. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě to dostalo, Hry o trůny mají v zabíjení konkurenci :-D.. Další díl zkus, je ještě lepší, třeba Tě nakonec překvapí.. Pád andělů je pěkný a právě bude vycházet druhý díl :-).. a Hlad je něco jako Bratrstvo od Wardové, volná série jen místo upírů jsou valkýry..

      Vymazat
  7. První tři knihy mám na seznamu to-read.. Slyšela jsem před tím jenom o knize Les rukou a zubů.. Ale njvíc mě zaujala Chutná těla - ten film chci navíc zhlédnout taky už dlouho a ani jsem nevěděla, že je podle knihy.. Každopdáně musím prvně přečíst knihu, pak teprve film.. Ale obojí mě zaujalo.. Hezké knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-).. Já první slyšela také o filmu o knize jsem se dozvěděla až poté :-)..

      Vymazat
  8. Holka, ty máš skvělý knižní vkus. :D Dám si tvůj blog do oblíbených, protože bych chtěla sledovat, co čteš a recenzuješ, abych si to pak mohla přečíst taky. Taky si rozhodně přečtu toho Mrtvého na pekelném vrchu (MILUJU historické detektivky) a ten Les :D Prostě jo. To musím přečíst. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda teď se červenám :-D, ale děkuji moc :-).. Po Mrtvém na pekelném vrchu pokukuji už vážně dlouho, teď si na něj chci udělat čas a nejdéle do měsíce přečíst :-)..

      Vymazat
  9. Les rukou a zubů si chci přečíst, jen na to není pořád čas. Hlad jako žádný jiný mám doma a už se nemůžu dočkat až si ho přečtu. Pád andělů vypadá jako dobrá kniha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Les si určitě čas najdi, věřím, že se Ti bude líbit :-).. A Hlad je úžasná kniha, mě Valkýry přirostly k srdci.. A ti chlapi tam :-).. Pád je také moc povedený, já už se nemohu dočkat, až se dostanu k druhému dílu Svět poté :-)

      Vymazat