3. 12. 2014

Jak to vidím já...

Láska až za hrob nikdy neplatila doslovněji. Kate s Vincentem si svou lásku už vybojovali, ale jak to teď bude dál? Zvládne jít Vincent proti své přirozenosti? Smrtka už si opět brousí kosu.  A jestli pár obstojí, se dozvíme v knize Amy Plum Políbená měsícem.

Amy Plum – Políbená měsícem

Originální název: Until I Die
Série: Revenanti
Díl v sérii: 2
Nakladatelství: Motto
Počet stran: 328
Rok vydání v Čr: 2014

Anotace: Po porážce Luciena, vůdce temné odnože revenantů, se zdá, že lásce Kate Mercierové a Vincenta Delacroix nestojí nic v cestě. Jak však jejich vztah nabírá na intenzitě, řeší oba zásadní otázku, jak skloubit život smrtelnice a nemrtvého. Vincent jen velmi těžko odolává pokušení obětovat se pro záchranu nevinných lidí. Slib, který Kate dal, totiž znamená nechat tyto lidi umírat. Na scéně se ke všemu objevuje nový, překvapivý nepřítel a svět revenantů se začíná otřásat ve svých základech. Každý si bude muset vybrat, na jakou stranu se postaví…



Nacházíme se opět v Paříži mezi revenanty, nesmrtelnými bytostmi stále dokola umírajícími proto, aby lidé mohli žít. Ovšem nejsou úplně nesmrtelní, jejich nepřítelem je temná odnož revenantů, kteří si říkají numa. A právě jejich vůdce Lucien nedávno zemřel Kateinou rukou. Nejdřív se zdá, že se po numa v Paříži slehla zem, ale již brzy se mezi revenanty začíná šuškat, že je sjednotil jeden mezinárodní vůdce z Ameriky, a to se doposud nikomu nepodařilo. Co teď záhadný vůdce chystá? Navíc dopadají na Vincenta a Kate následky jejich vztahu. On v sobě musí potlačit palčivou potřebu obětovat se pro člověka v nebezpečí a ona se zase musí vyrovnat s lidským stárnutím. Jednou zemře a Vincent zůstane sám.
Americká autorka Amy Plum jistou dobu pobývala v Paříži, a to se v její tvorbě pozitivně promítlo. Dokáže bravurně vykreslit atmosféru místa s jeho zvyky a tradicemi. Ani není tedy divu, že trilogie Revenanti  se stala mezinárodním bestsellerem a byla přeložena již do 11 jazyků. Políbená měsícem je druhým dílem této úspěšné urban fantasy série.
Hlavní hrdinové opět musí překonat překážky, aby dokázali, že si za svou láskou stojí. Ale také si brzy uvědomí, že teď už nejde jen o ně, jde o celý svět. Ovšem Kate se jen tak snadno nevzdá, pro svou lásku je opět ochotna udělat cokoliv, a to i v případě, že se musí naučit šermovat. Obdivujeme její odhodlání a zápal s jakým se pouští do všeho nového.  Z Vincenta se také pomalu klube silná osobnost, zjišťujeme, že dokáže být opravdu velmi nebezpečný. Ale v některých ohledech je i velmi naivní, a to se mu může pekelně vymstít. Georgie se od prvního dílu změnila, stále je královnou večírků, ale už není tak lehkomyslná a uvědomuje si svou smrtelnost. V tomto dílu si ji oblíbíte, její styl humoru je opravdu výjimečný.

Políbená měsícem je opět překvapivým dílem. I když v knize najdeme spousty akce, záhad i napětí, hlavní důraz je kladen na romantickou linku a právě proto bych knihu doporučila hlavně čtenářkám. Jen jednu věc bych Amy Plum vytkla, tentokrát nás nečeká uzavřený konec a nezbývá nám nic jiného, než doufat, že poslední díl vyjde co nejdříve. 


Hodnocení           obálka 3/5             příběh 3/5


Katka


Recenze napsaná pro Sarden.



Zdroj

Anotace, obálka:
albatrosmedia.cz

Obrázky: goodreads.com, flickr.com

2 komentáře:

  1. Dlouho jsem nad sérií uvažovala, asi do ní půjdu, moc díky za super recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji právě také pořád odkládala, anotace mě lákala, ale ty obálky.. nejsou špatné, ale prostě mě nenalákaly, a to je škoda, jsem moc ráda, že jsem se překonala a knihy přečetla.. jen teď nutně potřebuji poslední díl :-D

      Vymazat