3. 10. 2014

Jak to vidím já - On

Název: On
Původní název: Him
Autor: Carey Heywood
Série: On
Díl v sérii: 1.díl
Počet stran: 232
Nakladatelství: Galatea
Rok vydání v ČR: 2014

Anotace: Sarah Millerová nenavštívila svůj domov v rodné Atlantě už dlouhých sedm let. Nic na světě by ji nepřimělo vrátit se zpátky domů, kdyby nebylo svatby jejího milovaného staršího bratra. Mísí se v ní pocit štěstí, že znovu uvidí svou rodinu, ale zároveň i obava, aby se nesetkala s NÍM. Nikdo z její rodiny netuší, proč se tehdy bez rozloučení odstěhovala tak daleko a co ji k tomu vedlo… Ví to jen ON...


----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
Jako by cítil můj upřený pohled, pomalu otočí hlavu směrem ke mně. Úžasem mi klesne brada. Je to on. Ten proklatý důvod, proč jsem se již sedm let neukázala doma, sedí jen tak náhodou v mém letadle. Naposledy jsem ho viděla té noci, kdy jsem utekla.
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarah Millerová žije daleko od domova, a to již sedmým rokem. Založila si úspěšnou firmu zabývající se důchodovým pojištěním a její nejlepší kamarádka Sawyer, je jediný člověk, který jí je nablízku. Přesto si žije spokojeným životem a zdá se, že chlapa k němu nepotřebuje. I když... Sarah by ráda lásku, ale pro tu už nikde nemá místo. Srdce jí totiž v sedmé třídě základní školy zaplnil jeden chlapec a zůstal tam ještě dlouho poté, co Sarah nehorázně zklamal. V tu chvíli jediné možné řešení bylo utéct. Nechat za sebou svou první lásku, rodinu i přátele. Jediné co si Sarah sebou odvezla, je zlomené srdce. Opustila nejen toho, koho milovala, ale hlavně přišla o toho, který jí byl nejlepším přítelem.

Shoda náhod, nebo škodolibost toho nahoře? Ať je to jak chce, Sarah se po sedmi letech schovávání přeci jen do rodného města vrací, a to na svatbu svého jediného a o to víc milovaného bratra. A jako první potkává právě JEHO. Zapomněl na ni a bude dělat, jakože nic? A zvládne Sarah ustát každodenní vídání své jediné lásky? 

Nakladatelství Galatea se začíná rozrůstat a to i o knihy, které bychom zde nečekali. Proto není divu, že kniha On byla velmi očekávaná a to i pro mě samotnou. Autorka Carey Heywood se na českém trhu sice ještě moc nepředvedla, ale New York Times jí tituluje nejprodávanější autorkou. Žije se svým manželem a třemi dětmi v městečku poblíž Virgiinie a pracuje ve finančnictví, což při čtení knihy On jistě zaregistrujete. 

Na světě je nový román pro ženy a věřím, že si jej do sytosti užijete. Můžete očekávat velmi čtivou knihu a autorku, která má stručný styl psaní. Žádné protahování, ani zbytečné popisky, zde se jde hned na věc. Na první pohled obyčejný příběh se stáčí do zajímavého nápadu a i když se jedná o jednoduché klišé, knihu si stejně zamilujete. Musím naťuknou i český překlad, který se naneštěstí moc nevyvedl. Předpokládám, že překladatelka je z moravské části země a bohužel se to ukázalo i na pár slovíčkách, které zde ne každému sednou. To je ale maličkost, která se dá odpustit. My se zajímáme spíše o příběh...

Hlavní hrdinka Sarah byla mým oblíbencem od první stránky a přesto, že měla své chvilky, stále jsem s ní sympatizovala, což pokládám za významné plus, jelikož takových hrdinek máme v knižním světě málo. Další důležitá postava je právě ON a toho si, milé dámy, okamžitě zamilujete. Pro jeho nepřehnanou krásu, úsměvné pasáže, i romantickou duši. Vedlejší a přeci jen klíčové postavy jsou rodiče a bratr Sarah, i kamarádka Sawyer, kteří celému příběhu dodávají šmrnc a nápaditost.

Příběh se dělí do dvou dějových pasáží, kdy se střídá přítomnost a minulost, kde vzpomínáme na dětství Sarah a její významné chvíle, jako seznámení s oním milovaným a postupně se děj vyvíjí dále, kdy navazuje na přítomnost, takže kniha vám nezanechá žádné nezodpovězené otázky.

Příjemná oddechovka, u které nejedno srdíčko zaplesá a vsadím se, že i slzička ukápne. Knihu Carey Heywood s názvem On, doporučuji především ženám, jelikož muži by mohli trošičku žárlit. 


Doporučení 5/5
Obálka 5/5


Recenze psaná pro nakladatelství Galatea.
Titul můžete objednávat zde.



Mája





2 komentáře:

  1. Knižka ma zaujala na prvý pohľad obálkou. A podľa recenzie by ma to mohlo aj baviť. :) Zbytočne popisky na knihách nemám rada veru.
    Pekná recenzia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. :)
      Do knihy se určitě pusť, jelikož je skvělá. Já jsem nadšená! ♥

      Vymazat