31. 10. 2014

Halloweenský knižní Hop


Máme pro Vás slíbený Halloweenský knižní Hop, který pořádá Vendea. Já osobně halloween sice neslavím, ale přeci si nenecháme ujít šanci Vás podarovat a udělat Vám radost. Výhry budou dvě, jde o nové knihy, které se nám doma sešly dvakrát, ano, byla to dvakrát stejná nehoda nebo náhoda? :-D





Výhry:

  1. Jen si troufni
  2. Zářijová světla


Podmínky:

  • Účastnit se může každý, kdo má doručovací adresu na území ČR.
  • Soutěžní HOP trvá ode dneška, to jest 31.10. 2014. do 11.11.2014
  • Výsledky se dozvíte nejdéle do dvou dnů od ukončení soutěže. 
  • Poté zašleme výhercům informační email, na který musí odpovědět do 72 hodin. Pokud tak neučiní, vyhlásíme nového výherce. Na odeslání výhry si vyhrazujeme 14 dní.
  • Své odpovědi piště jen do komentářů pod tímto článkem. Duplicitní komentáře budou smazány.
  • Losování proběhne na stránkách Random.org


Soutěžní komentář:

Poprosíme Vás o sledování na facebooku, o následování blogu (po pravé straně - pravidelní čtenáři), jednu jednoduchou odpověď a aspoň jedno doporučení do komentáře pod soutěží. Vidíte, není to nic těžkého, tak teď už Vám jen popřejeme hodně štěstí. :-)
  1. Přezdívka.
  2. Facebookové jméno.
  3. Jméno pod kterým následujete blog.
  4. Email na který Vás budeme kontaktovat.
  5. Odpověď na otázku: Co si myslíte o přejatých svátcích? (Slavíte je? Nebo máte raději naše svátky?)
  6. Co nám poradíte k podzimnímu čtení pro zlepšení nálady?

Blogy účastnící se Velikonočního knižního hopu:

41 komentářů:

  1. 1. Simona Prudíková
    2. Simona Prudíková
    3. Simona Prudíková
    4. simonna.prudikova@seznam.cz
    5. Myslím že některé jsou dobré, ale některé ne. U nás doma převzaté svátky moc neslavíme.
    6. Myslím že by teď bylo dobré si přečíst třeba Vykoupení ohněm nebo................ nic mě teď nenapadá. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. 1. Bastiana
    2. Hana Pejšová
    3. Hanča Pejšů
    4. hana.pejsova@email.cz
    5. Třeba takový Halloween je super, podle mě skvělý způsob, jak pořádně zapařit. Vybrat si nějaký kostým a jít na párty. Ale zároveň by mě i jako malé dítě hrozně bavilo chodit od domu k domu jako trick-or-treat. Jinak moc dalších asi moc neznám, možná St. Patrick's Day, ale ty už nijak neslavím.
    6. Týý jo, nevím, teď jsem začala Me and Earl and the dying girl a vypadá to skvěle na takové to pohodové podzimní čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. 1)Janika
    2)Jana Špuláková
    3)Jana Špuláková
    4)Jana.Spul@seznam.cz
    5) Není od věci se držet našich svátků, ale přejaté svátky jsou vždy zajímavé oživení, nejen pro obchody, ale i pro lidi, přeci jen-jablka v karamelu, celodenní dlabání dýně, koledy a kostýmy? Kdo by nebral? A kdo by to nepovažoval za zábavu?
    I Valentýn je třeba přejatý svátek-a proti tomu nikdo neřekne ani slovo, i když mi to připadá jako horší svátek než halloween...
    6)Jednu takovou zvláštní hru, ale je to pro ty co mají hodně knížek a co se nebojí, že se jim sesype polička, když z ní začnou vytahovat knížky (můj případ)-jedná se o to že si veberete náhodná čísla, nebo můžete od nějakého začít a jít dál. 1. číslo-strana knihy, 2.číslo-věta (když je číslo nižší) nebo slovo na stránce (když je číslo vyšší). A pak si třeba na papírek zapsat co vznikne-třeba vznikne nesmysl, nový příběh a nebo vtipná slátanina-ale je to docela kreativní hra dokud člověk nevyčerpá čísla...

    OdpovědětVymazat
  5. 1) Pavlína Plevová
    2) Pavlína Plevová
    3) Pavlína Plevová
    4) pavlinaplevova@seznam.cz
    5) My přejaté svátky vůbec neslavíme, ale nemám k nim odpor. :-) Hodně lidí říka, že je to jen lákadlo na lidi na zvýšení tržby, ale já si myslím, že třeba Halloween není špatný svátek a je to na člověku, jestli ho chce slavit nebo ne.
    6) Čaj, deka, postel, pohovka, sušenky...

    OdpovědětVymazat
  6. 1, Ilona D.
    2, Ilona Dolezalova
    3, Ilona Doležalová
    4, ilonkha@seznam.cz
    5, Mě přejaté svátky nevadí.Třeba Halloween mám ráda, ale i některé další nejsou špatné. Jen mi u Halloweenu chybí koledování malých dětí, to by se ještě zavést mohlo :)
    6, Čaj je základ a teď do takového pochmurného počasí doporučuji Pekáč buchet, ale ten máte už myslím přečtený, tak třeba Můj život u souseda, nebo některý díl ze série Léto.. (nevím jestli se ta série takhle jmenuje, ale doma mám díl Léto, kdy jsem zkrásněla... Krásné letní čtení, ale hodí se i do takových sychravých dnů.)

    OdpovědětVymazat
  7. Aki
    FB- Barbora Valentová
    GFC- Caramella15
    Caramella15@seznam.cz
    Bereme je doma navědomí, ale neslavíme je. Třeba valentýn nebo halloween, ale halloween jsem párkrát slavila s kamarády a bylo to super :-)
    Knížku Pekáč buchet od Kateřiny Petrusové :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Ebi
    L. Maňasová
    Ebi Guetta
    lucie.manasova@email.cz
    V Česku by se měly slavit pouze české svátky a žádné jiné. Nemáme přeci důvod slavit slavit svátky nekoho jiného.
    Kelly Link - Magie pro začátečníky

    OdpovědětVymazat
  10. 1. Terkik
    2. Ester Kramná
    3. Terkik z Knih života
    4. estula.kramna@seznam.cz
    5. Přejaté svátky mi nevadí. Kolik přejatých věcí už máme? Nejsou to jen svátky a nikomu to nevadí. Navíc.. člověk se potřebuje jednou za čas uvolnit a pobavit a od toho svátky jsou. Uvolnit se, být s rodinou a pobavit se. Nejraději mám samozřejmě Vánoce, ty jsou prostě super. Nevadilo by mi však slavit i něco jiného. Vánoce taky přece někde začaly a pak už se jen šířily.
    6. Janu Eyrovou s dekou a teplým čajem. ☺

    OdpovědětVymazat
  11. Ohledně toho faceu napíšu tam. GFC: Monika P
    moncik.11@seznam.cz
    Nevím, co by na tom mělo být špatného :). Halloween miluju, slavím ho, ačkoliv letos ne tak významně, stejně ho mám moc ráda :P. V úterý jsem byla na halloweenské párty naší univerzity a fakt jsem se vyřádila na svém kostýmu :). Je to prostě paráda a je mi líto, že asi nikdy nezažiju americkou náladu na Halloweena.
    Čaje, horkou čokoládu, kakao :3 :DD

    OdpovědětVymazat
  12. Tak, konečně jsem dohopkala i k vám. :) Sice jsem tu byla už dřív, ale řekla jsem si, že se u vás zase rozepíšu... :D
    1. mary-berry
    2. Maruška Hoangová
    3. mary-berry
    4. marie. hoangova@seznam.cz
    5. Naše rodina přestala slavit všechny svátky už několik roků zpátky. Takže omlouvám se holky, ale jaksi nemůžu odpovědět. :) Rozhodně každý svátek je originál sám o sobě a já výjimečné věci mám ráda. :D
    6. Vyválet se v hromadě listí a pořádně se najíst! Hmm, podzimní čtení mě právě ale nenapadá. :/
    Děkuju opět za soutěž - snad to tentokrát vyjde. Jen si troufni vypadá opravdu lákavě. ;)

    OdpovědětVymazat
  13. 1. Nessa
    2. Sára Nessa Kopalová
    3. Nessa WFS
    4. Sara.Kopalova97@seznam.cz
    5. I když přejaté svátky neslavím, jako např. Halloween, líbí se mi, nevadí mi. A vlastně mi ty naše české svátky stačí. :)
    6. Čaj, deka, postel a nějaká pěkná knížka třeba S hlavou v oblacích. :D

    OdpovědětVymazat
  14. 1. Mrs. Elfgreen
    2. Pavlína Syrůčková
    3. Mrs. Elfgreen
    4. paja.syruckova@seznam.cz
    5. Raději ty naše. Haloween se mi moc nelíbí. Vždyť něco podobného jsou u nás Velikonoce. Tak proč koledovat dvakrát v roce, když můžeme raději uctít mrtvé.
    6. Brenda Veliká od C. D. Payne. Na podzimní depresi to nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  15. 1. Bee needs new books
    2. Lucka Horynová
    3. Lou HArt
    4. luciehorynova@gmail.com
    5. prejate svatky..hmmm..je pravda ze amici maji mnohem zabavnejsi svatky viz Halloween a Santa Claus, Dusicky jsou hlavne o tom vzdat uctu mrtvym a to podle me udela snad kazdy, je to smutne vzpominat na zesnule a nechapu proc se trochu nerozveselit dlabanim dyni nebo radenim v ulicich v kostymech :)
    6. necist nic depresivniho :D

    OdpovědětVymazat
  16. 1.keri
    2. Kateřina Hemmerlová
    3. Kate Reede
    4. keri.H@seznam.cz.
    5. Přejaté svátky neslavím. Slavím akorát ty klasické. Ale nemyslím si, že je na halloweenu něco špatného, je to podle mě dobré pro děti, když si vydlabávají dýně a tak, ale já mám radši naše klasické Dušičky, kdy člověk jde na hbřitov a zapálí tam svíčku. :)
    6. Já teď nedávno dočetla poslední díl Měsíčních kronik a myslím, že je to taková dobrá kniha, když si člověk chce počíst zajímavé fantasy. :)

    OdpovědětVymazat
  17. 1. Ells
    2. Věrka Škodová
    3. Ells
    4. skodovavera@seznam.cz
    5. Vím, že mě za tohle ukamenujete, ale já přejaté svátky nenávidím. Představte si, že bychom místo ručně vyřezávaného betlému měli na Vanoce tu idiotskou figurínu s tím svým "ho, ho, ho". Ano, zrovna tu atmosféru Halloweenu bych jednou zažít chtěla, ale nechtěla bych ho slavit každý rok místo dušiček, kdy jde naše rodina na hřbitov a zapálí zesnulým svíčky. Pak tu máme máj, který už skoro nikdo neslaví, protože máme 14. února Valentýn. Připomínám, že je to v zimě, kdy je sníh a máj je na začátku léta, kdy všechno kvete a zamilované dvojice se líbají pod rozkvetlou třešní. Jop, fakt to zní trochu jinak. Američani mají sice veselé svátky, ale absolutně bez hlubšího úmyslu. Velikonoce nepočítám, to je vážně krásný svátek a kdyby se to zkombinovalo s těmi našimi, byla by to určitě krása. Obecně si ale myslím, že nosit nám sem cizí svátky je prostě blbost. Máme své vlastní, tak proč se jich vzdávat?
    6. Zimní příběh - ten jsem četla nedávno a prostě... :)

    OdpovědětVymazat
  18. 1. Akemi
    2. Klára Akemi Hausteinová
    3. Akemi
    4. bianca7@seznam.cz
    5. Tak raději mám naše svátky, ale třeba právě Halloween se mi moc líbí a kdyby byl u nás populárnější, tak bych ho pořádně slavila :)
    Občas sem tam nějaký cizí svátek slavím, pokud se mi líbí (i takové, které tu ani nikdo nezná), ale nic, co bych dodržovala každoročně. A pokud k svátku máme českou variantu, tak mám raději tu. Třeba Valentýn a 1. Máj - Valentýn nemám ráda, protože je všude překýčováno srdíčkama a je to spíš svátek, kdy jsou všichni donuceni něco kupovat svým polovičkám, aby dokázali, že je mají rádi a místo toho, aby si to spolu užili, se jen zbytečně stresují... Máj je proti tomu mnohem krásnější, všechno kvete (většinou, letos jsme strašně dlouho hledali nejspíš jediný rozkvetlý strom na Petříně :D), slaví ho jen ti, kdo chtějí a prostě si užívají přítomnost toho druhého - a co si budeme povídat, líbat se pod rozkvetlým stromem v květnu je prostě mnohem hezčí než nakupovat v největší zimě za valentýnské ceny :P
    6. Poslední dobou čtu samé detektivky, thrillery apod., to úplně pohodovou náladu nenavodí... tak zmíním knížku, kterou jsem četla před nějakou dobou, ale pořád na ni myslím - S hlavou v oblacích (v pejru) = asi jediná kniha za poslední dobu, ze které byla unešena i moje babička a ta skoro nečte :)

    OdpovědětVymazat
  19. 1. Ellen
    2. Pavla Dostálová
    3. GFC: Ellen
    4. dostal.pavla@gmail.com
    5. Jediný převzatý svátek, který slavím je právě Halloween a to proto, že se mi prostě líbí jeho pojetí. Masky, horory, svíčky, to je moje ! :D Většina lidí se myslí, že je to svátek čistě americký, ale své kořeny má už z dob před naším letopočtem a je to původně pohanský svátek. Já si prostě nemyslím, že by člověk měl zůstávat jen u svátků své země, ale pokud se mu líbí i nějaký jiný, tak proč ho neslavit ? Miluju většinu našich svátků a neslavím vlastně nic jiného, co máme převzatého kromě Halloweenu (Valentýnu se vyhýbá velkým obloukem a mám mnohem raději první máj).Je to o tom, že u Haloweenu se mi líbí jeho atmosféra a hravost se kterou se může slavit.
    6. Poslední dobou jsem nečetla vlastně nic moc pohodového a když už ano, pamatuju si recenzi na knihu u vás :D Takže jsem trochu v pasti a buď vám doporučím, aby jste si udělali re-reading (například První stříbrné knihy snů!) nebo trapně na tuhle otázku neodpovím :D
    Děkuju za soutěž ! Jen si troufni si chci přečíst už strašně dlouho :) Tak se na mě snad usměje štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  20. 1. Lucinda
    2. Lucinda's books
    3. Lucinda Prior
    4. Lucinda.books@seznam.cz
    5. Já si myslím, že jsou super. Převzaté svátky, ale i ty naše. Oboje má nějaké kouzlo. Líbí se mi, že si každý může vybrat, co slavit. Je to super. Jediný, který z převzatých svátků slavím je Halloween, ale rozhodně ho neslavím až tolik jako v Americe. Což je škoda, protože mám Halloween moc ráda. Jednou bych chtěla zažít ten správný Halloween se vším všudy :)
    6. Doporučuji například Tygrovo prokletí (což je jedna z mých nejoblíbenějších sérii) :)

    OdpovědětVymazat
  21. 1. Story of one Dreamer (kvůli blogu)
    2. Veronika Zapadlikova
    3. veronika zapadlikova
    4. verzapadlikova@seznam.cz
    5. Tyhle převzaté jako třeba Valentýn nebo právě Halloween neslavím a ani neodsuzuji ty, kteří je slaví. Naše svítky mám moc ráda! Protože za 1. máme volno a za 2. volno přímo vybízí strávit celý den v posteli s knížkou! :3 <3
    6. 15 minus! :D Já vím, to náladu moc nezlepší ale je to skvělá kniha!

    OdpovědětVymazat
  22. 1. Adelle R.
    2. Adelle Warnerová
    3. Adelle .R
    4. aderos1@atlas.cz
    5. No, já je neslavím, ale ráda bych, protože Halloween se mi vcelku líbí :D Holt naši zastávají názor "Proč bych měl/a cizím dětem dávat sladkosti ZADARMO?" Takže tak :DD Ale i tak mám radši naše české dušičky, stejně tak jako Máj než Valentýna.
    6. Jestli jste ještě nečetly spin-off k Vampýrské Akademii, vřele doporučuju. Právě jsem dočetla dvojku a jsem z toho na větvi :D

    OdpovědětVymazat
  23. 1. Pim
    2. Bára Samarka Nováková
    3. Pim
    4. p-i-m-k-i-e@centrum.cz
    5. Já z těhle přejatých svátků "slavím" víceméně jen Halloween. Dřív, když jsem byla malá, jsem každý rok pořádala u babičky Halloweenský večírek, protože o něm psali ve Witch a já byla tenkrát do čarodějnic blázen a Halloween se mi moc líbil. Dnes už ho slavím jen trochu díky Halloweenu u nás ve škole, který každý rok maturanti pořádají. Jednou bych si asi přála zažít ten pravý americký, ale myslím, že to bez něj přežiju. :)
    6. Já dneska vůbec nemám fantazii, ale furt lepší, než kdybyste po mně chtěly děsivou knihu. :D Pokud jde o zlepšení nálady, doporučuji rereading oblíbených knih nebo třeba trilogii Drahokamy, ta je taková veselá. :)

    OdpovědětVymazat
  24. 1.Máci
    2.FB:Veronika Mácová
    3.Máci
    4.verca.macova@gmail.com
    5.Přejaté svátky moc ráda nemám, protože si myslím,že do Česka nepatří,my máme slavit Dušičky a První Máj.A Halloween s Valentýnem patří především Američanům :).
    6.Na podzimní čtením bych Vám doporučila Stříbrnou knihu snů a nebo Harryho Pottera,já si teď dávám už několikátý rereding :D.

    OdpovědětVymazat
  25. 1. DominikaCouf
    2. Dominika Coufalová
    3. DominikaCouf
    4. xo-domissek-xo@seznam.cz
    5. pokud máš na mysli Halloween, tak ten docela zavrhuji, k nám (a podle mě ani do USA) to nepatří. místní varianty (Památka zesnulých u nás, Den mrtvých v Mexiku,..) mi ale nevadí, naopak je docela vítám. na druhou stranu ale musím říct, že pěkně vyřezávané dýně a lampiónové průvody se mi líbí :)
    6. Malý princ je milá knížka ;)

    OdpovědětVymazat
  26. 1. Hanča
    2. Hanča Pospíšilová
    3. Hanča x)
    4. hanca.pos@seznam.cz
    5. Mám ráda oboje! I převzaté i naše! :)
    6. Já bych doporučila Tetování krví: Nalezenec, nebo Odkaz Dračích jezdců.. :D ♥

    OdpovědětVymazat
  27. 1. Ygritte
    2. Helča Sammet-Richterová
    3. K. Petrova
    4. chrisgirl05@seznam.cz
    5. Ono v podstatě většina svátků je původem z Evropy, takže převzaté prakticky nejsou, jen je američani trochu "vytunili". Každopádně mi nevadí a ráda bych slavila všechny. :D
    6. Já teď zrovna čtu krásný historicko-scifi román z prostředí Skotska, Outlander od Diany Gabaldon.

    OdpovědětVymazat
  28. 1) Noli
    2) Lidka Nováková
    3) Noli
    4) NOLidulka@seznam.cz
    5) Slavím jen Vánoce a Velikonoce, ostatní svátky jdou tak nějak mimo mě. Nic proti Halloweenu nemám, ale slavit ho nechci.
    6) Horkou čokoládu a re-readingy

    OdpovědětVymazat
  29. 1.Nikinkira
    2.Nikola Gavalcová
    3.Nikinkira
    4.Nikinkira@gmail.com
    5.Já neslavím žádné svátky, snad jen kromě Vánoc a to spíš proto, že je slaví celá rodina :D Ale jako přejaté svátky mi nevadí, mají své kouzlo stejně jako ty naše, zrovna takovej Halloween se mi vždy líbil, jen u nás se z těch přejatých svátků dodržuje jen ta výzdoba, tak se to ani za svátky moc považovat nedá :D
    6.Já se teď pustila do dočtení série Manželství s miliardářem od Jennifer Probst a je to takové pěkné nenáročné čtení do podzimních podvečerů :)

    OdpovědětVymazat
  30. 1. MooX
    2. Lenka Srolová
    3. MooX
    4. lenisek01@gmail.com
    5. Tak my slavíme v podstatě jen Velikonoce a Vánoce. Na Halloween máme jen drobnou výzdobu, a to vyřezanou dýni ze zahrádky. To je ale vše. Jinak proti přejatým svátkům nic nemám a celkem se mi líbí. :)
    6. Rozhodně doporučuji Pět dní od Julie Lawson Timmer. I když to pro zlepšení nálady moc není. :D Tak když tak Pekáč buchet, to zaručeně zlepší náladu. :)

    OdpovědětVymazat
  31. TerushQaH
    Terka Horáková
    TerushQaH Horáková
    terka.horakov@seznam.cz
    Nemám je ráda a neslavím je.
    Například Cizinka od Diany Gabaldon :)

    OdpovědětVymazat
  32. Maci56
    Lucie Macková
    Lucie Macková
    luciemackova82@gmail.com
    Na každým svátku je něco pěkného a u Halloweenu se mi líbí vyřezávání dýní a sledování hororů. :) Ale slavím to jenom s kamarády, protože doma tento svátek moc rádi nemají.
    Teďka zrovna čtu Atlas mraků a je to skvěle napsané. :)

    OdpovědětVymazat
  33. 1.Melissa
    2.Sobíkova knihovna
    3.Melissa
    4.monicka.b@seznam.cz
    5.Tak asi záleží jak který ale střeba Valentýn taky není náš svátek a slavíme ho, nebo třeba dušičky dodržujeme a Halloween párty taky takže myslím si že to není špatné
    6.Všechna pravda co je ve mně - Julie Berry

    OdpovědětVymazat
  34. 1. Monix
    2. Monix Em
    3. Monix
    4. monca.cermakova@email.cz
    5. Já mám ráda každý svátek, kdy nemusíme do školy ;) :D ale například Halloween neslavíme, ale mám ho ráda :) a k podzimu prostě patří :) i když není náš
    6. Asi Anna krví oděná, která mě zklamala, ale spoustu lidem se líbí a je pravda, že k podzimu se hodí :)

    OdpovědětVymazat
  35. 1) Lucia
    2) Lucie Hnídková
    3) Lucia Books
    4) lucinka.hnidkova@seznam.cz
    5) jediné co slavím jsou Vánoce, takže já na tyhle svátky moc nejsem, ale Halloween bych slavila ráda :)
    6) Ztracenou naději, není to nic podzimního, ale já ji teď zrovna dočetla a byla jsem nadšená stejně jako z prvního dílu


    OdpovědětVymazat
  36. 1. Kiki
    2. Kiki Víchová
    3. kikizubik
    4. kikizubik@seznam.cz
    5.Ráda bych slavila Halloween, jinak mi stačí naše svátky. :-)
    6.Krásnou katastrofu od Jamie McGuire Nevím jestli je to zrovna podzimní čtení, ale ta kniha se mi opravdu líbila.:D

    OdpovědětVymazat
  37. 1. Lucie Sim
    2. Lucie Šimurdová
    3. Lucie Sim
    4. lucitkasim.ls@gmail.com
    5. Neslavím Helloween ale líbí se mi tato tradice a jsem i ráda,že se pomalu začíná prosazovat i u nás,ale pro mně jsou
    pořád prioritou Dušičky :)
    6. Nevím zda je to vhodně pro zlepšení nálady,ale kniha je dojímavá s pěkným koncem,ze života, autor je Khaled Hoseiny a kniha je Lovec draků

    OdpovědětVymazat
  38. 1. Suzanne
    2. Zuzana Řeháková
    3. Suzanne
    4. suzannee@centrum.cz
    5. Já bych přejaté svátky klidně slavila, ale ono to jde těžko, když nad nimi zbytek lidí ohrnuje nos. Myslím, že podstata svátků je v tom, že je slavíte s někým. Halloween mám ráda a myslím si, že mnoho svátků je každopádně lepších než ty naše, které mají jediný bonus: nemusí se do školy a do práce a nemají žádné tradice, které by chtěl moderní člověk dodržovat, žádnou atmosféru.
    6. Doporučuji Osudný polibek od M. Stiefvater, je to skvěle vymyšlené, napsané a k podzimu se to podle mého hodí. I když u téhle knížky asi budu tvrdit, že se hodí k jakémukoliv ročnímu období, protože je prostě skvělá:)

    OdpovědětVymazat
  39. 1) Vendea
    2) Kateřina Ven Kopišťová
    3) Katherine Vendea
    4) katerina.kopistova@seznam.cz
    5) Já je normálně slavím (třeba Halloween). Nechápu, proč někteří lidé nad některými z nich ohrnují nos. Tak ať si slaví svoje domácí, proti nim nic nemám, sama je také slavím. Ale pokud se nějaký svátek neváže k nějaké národní události, tak proč si nezpestřit život.
    6) Já doporučím jakoukoliv knihu od Darrena Shana, má to tu správnou děsivou atmosféru a k podzimu se to perfektně hodí.

    OdpovědětVymazat
  40. 1. Terisekk
    2. Terisekk - Knižní zašívárna
    3. Terisekk.
    4. Terisekk.07@seznam.cz
    5. Já tyhle svátky neslavím, jde to nějak mimo mě, ale nevadí mi, když to slaví někdo jiný. Jen už mám pak plné zuby, jak je všude jen Halloween nebo Valentýn, ale vadí mi to i Velikonoc... i když Vánoce a vyzdobené města, reklamy nebo obchody, to mi nevadí. :)
    6. Pro zlepšení nálady? Tak určitě nějakou vtipnou oddechovku, třeba Pekáč buchet od Katky Petrusové nebo sérii Kate Daniels, která je prostě skvělá. :)

    OdpovědětVymazat
  41. Bastera
    Barbora Obstová
    Bastera
    bastera@seznam.cz.
    Přejaté svátky mi nevadí, ale všeho s mírou. Líbí se mi třeba Valentýn, ale ne tím, jak lidi blázní a obchody se mohou přetrhnout komercí, ale ta myšlenka, že je hezké se někdy zastavit a dát najevo svému milému/milé, že nám na nich záleží :)
    Pana Kaplana, co má třídu rád nebo knihu Žádný sex je úterý! :)

    OdpovědětVymazat