27. 9. 2014

Knižní výběr.. (5)


Více informací naleznete ZDE. 






Večeře s vampýrem 


Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska... Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu? 

Co na to MaKa: On je namyšlený, ona je drzá... Kvůli postavení svému a svých otců, jsou postaveni proti sobě. No jak tohle může dopadnout? Humorně napsaná kniha, Violet je skvělá a Kaspar úžasný. :-)





Noční směna 


Zdravotní škola připravila Edie Spenceovou na spoustu věcí. Pacienti s popáleninami? Žádný problém. Utržené končetiny? To je hračka. Upíři? Ani za nic. Ale Edie coby nejnovější sestra na Y4, tajném oddělení ukrytém v samém nitru Okresní nemocnice, má plné ruce práce s nejrůznějšími paranormálními pacienty: od upírů po zvěrodlaky, zombie a další bytosti ze záhrobí… Edie se v tom snaží naučit chodit tak, aby další noční službu přečkala bez újmy. Ale když se jí upíří služebník pod rukama rozpadne v prach, rozpoutá se pravé peklo. Nyní ji pronásledují jeho poslední slova – „Zachraňte Annu!“ – a než se naděje, vezme na sebe úkol zachránit jednu ubohou dívku před nemrtvými. Přičemž se ocitne v upířím doupěti, zamiluje se do zombieho a musí bojovat o vlastní duši. Nic takového se v televizních seriálech z nemocnic nevidí… 

Co na to MaKa: Není to vyloženě trhák mezi urban fantasy, ale je to zajímavě vymyšlený svět a dobrý základ pro slibnou sérii. Navíc se vážně pobavíte. :-) 





Okřídlená duše 


Amelia Grayová od svých devíti let vídá duchy. Aby se před nimi chránila, úzkostlivě dodržuje pravidla, která jí v dětství vštípil otec. Zvláště jedno z nich však nyní bere ze své. John Devlin, policejní detektiv, Amelii přitahuje více než kterýkoliv jiný muž v jejím životě. A to navzdory tomu, že společně vyšetřují sérii krutých vražd a že s každým soumrakem proplují závojem jeho dva duchové. Tělo mladé dívky, nalezené na hřbitově, který měla Amelia zrestaurovat, je jen prvním článkem v dlouhém řetězci matoucích stop, zapomenutých příběhů a zamlčovaných tajemství. Vodítka obsažená v náhrobní symbolice, jež Amelii zanechává vrah, ji sice dovedou blíž k odhalení pravdy, ale také ke zjištění děsivé úlohy, kterou má v celém případu sehrát ona sama. Žal a zoufalství dokáže k člověku připoutat melancholickou duši, ale i bytost naplněnou děsivou nenávistí… a ta může sahat až za hrob. 

Co na to MaKa: Zatím jsem četla jen tento díl, ale kniha se mi vážně moc líbila. Jsme moc zvědavá, kam se celý příběh bude vyvíjet dál a ty obálky jsou moc povedené. 





Netvor 


Jsem netvor. Zvíře. Ne vlk nebo medvěd, gorila nebo pes, ale odporná stvůra, která chodí vzpřímeně. Jsem zrůda. Myslíte si, že vám vyprávím pohádky? Mýlíte se. Vše je skutečné. Místo - New York City. Čas - současnost. Nejsem znetvořený, není to nemoc. Budu takový navždy, jestli neprolomím kletbu. Ano, kletbu, kterou na mě uvrhla ve škole čarodějka. Proč mě proměnila v netvora, který se ve dne skrývá a v noci se vydává na lov? Řeknu vám to. Řeknu vám, jak jsem byl Kylem Kingsburym, klukem, jakým byste si přáli být, s penězi, perfektním vzhledem a perfektním životem. A potom vám řeknu, jak jsem se stal perfektním… netvorem. 

Co na to MaKa: Nejdřív jsem knihu moc nedocenila, viděla jsem první film, ten se mi moc líbil. Ale kniha je skoro přesnou kopií filmu, a tak jsem si její čtení moc neužila, nečekalo mně žádné překvapení. Ale teď po delší době, jsem názr změnila. Je moc pěkná.





Syn stínu 


V posvátném městě Otir se dá v každé uličce najít nějaká zrada nebo zvrhlost, což z něj dělá dokonalé místo pro nájemného vraha na volné noze, který k nikomu necítí věrnost a má jen velmi málo skrupulí. Caim se živí ostřím nože, když mu ale nevyjde rutinní práce, znenadání se ocitne přímo uprostřed zákeřných intrik. Nezbývá mu, než se postavit zkorumpovaným strážcům zákona, zabijáckým rivalům a čárám z Druhé strany, a jeho jedinými spojenci přitom jsou Josefína, bohatá dcerka jeho poslední oběti, a Kit, kterou nikdo kromě něj nevidí, protože je strážný duch. V boji o život věří Caim jen svým nožům a instinktům, ty mu ale nebudou stačit, když se v touze po spravedlnosti dostane z nebezpečných otirských uliček do přepychových sídel mocných. Aby odhalil spiknutí v srdci impéria, bude se muset se ujmout svého dědictví jako syn Stínu… 

Co na to MaKa: Moc pěkná celá série. Caim je vtipný, neporazitelný a úžasnýýýýýý <3

13 komentářů:

  1. Jo Okřídlenou duši si musím taky sakra už přečíst! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc pěkná, sice konec mi přišel zbytečně uspěchaný, ale jinak moc pěkné.. ty duchové v knihách, to je prostě mazec :-).. jen se mi zatím moc nechce do dalšího dílu :-D

      Vymazat
  2. Právě přemýšlím, jestli si knihu Netvor přečíst, protože film jsem viděla a docela se mi líbil - takový teen film na zabavení, ale nevím, jestli by mě čtení tohoto příběhu bavilo, možná tomu dám šanci, uvidím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus a uvidíš, jen to chce si dát trochu rozestup mezi filmem a knihou.. ale jinak je kniha vážně moc pěkná :-)

      Vymazat
  3. Okřídlenou duši mám už celkem douho na sném seznamu a teď si ji chci přečíst ještě víc :-)
    A chtěla jsem se Vás zeptat na jednu věc. Já na svém blogu: http://kouzelnysvetknih.blogspot.cz/ rozjíždím takovou svou rubriku, kde představuji blogy, na které rada chodím, čtu jejich články...
    No, a protože Váš blog mezi ně patří, tak jsem se chtěla zeptat, jestli by nevadilo, kdybych tam zveřejnila odkaz na blog, informace, můj názor...
    Já vím, že je to možná blbá otázka, ale nechci, aby došlo k nějakému nedorozumění a nevznikl problém :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě přečti, věřím, že se Ti bude líbit :-).. Jé, to nám vůbec vadit nebude, naopak jsme poctěny, že se Ti náš blog tak líbí, že nás chceš někde zmínit, děkujeme moc :-)

      Vymazat
  4. Okřídlená duše je skvělá kniha a celkově ta série je originální a skvěle pojatá... :) Netvora si chci přečíst, vůbec jsem ani netušila že je to i film. Ale prvně se to pokusím přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi sedlo hlavní téma knihy :-).. Filmová podoba Netvora byla předlohou pro knihu, proto se film s knihou tak moc shoduje.. Určitě radím první přečíst :-)

      Vymazat
  5. Cítím se divně, ačkoli knihy všechny znám, ani jednu jsem nečetla :D Ale už se těším na Temnou hrdinku <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak honem dohnat, určitě si vybereš :-) a Temná hrdinka je moc pěkná :-) Kaspar <3

      Vymazat
  6. No Temná hrdinka, z té mám rozporuplné pocity, něco to mělo do sebe, ale mě Violet strašně lezla na nervy, nějak jsem jí k ní nepřilnula.
    Netvora si mám taky v plánu přečíst, protože film se mi líbil. A na Noční směnz se už taky chystám dlouho, vždy ji odsune jiná kniha, samozřejmě :-)
    A Okřídlená duše se mi taky moc líbila a na pokračování se chystám jak dlouho, a jak jinak, nevím co dřív číst, tak jsem se k tomu ještě nedostala, bohužel :-/ :-)
    Syn stínu o tom už jsem taky "slyšela", ale nevím. Uvidím zda se na něj časem najde chuť a ten čas :-D
    Marcia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A samozřejmě pěkný banner :-)

      Vymazat
    2. Děkujeme, banner se nám také moc líbí :-).. Tak Temnou hrdinku beru jako jednodušší YA čtení, tam pak jásám, když mi hlavní hrdinka na nervy neleze, což se moc často nestává :-D.. Ale příběh jako takový se mi moc líbil, byl vtipný a pro mě i tajemný, nemohla jsem pořád přijít na to, kdo je zloduch.. Plně Tě chápu, také spousty knih odkládám neb si u sérií přečtu jen jeden díl a na další není čas.. Jak to jen vyřešit? Jak číst aspoň dvě knihy najednou?:-D

      Vymazat