3. 7. 2014

Jak to vidím já - Z hrobu

Název: Z hrobu
Původní název: Up From the grave
Autor: Jeaniene Frost
Série: Noční lovci
Díl v sérii: 7.díl
Počet stran: 256
Nakladatelství: FantomPrint
Rok vydání v ČR: 2014

Anotace: Kolem upírů Cat Crawfieldové a jejího manžela Bonese vládne poslední dobou až podezřelý klid. Zdání však klame, protože je co nevidět čeká šokující odhalení, které je pošle zpět do akce. Musí totiž zabránit válce obrovských rozměrů… Díky tajným a zrůdným aktivitám agenta CIA, který se vymkl kontrole, se nebezpečně stupňuje napětí mezi lidmi a nemrtvými. Cat a Bones svádějí souboj s časem, aby uchránili přátele před osudem horším než smrt, protože čím více tajemství odhalí, tím fatálnější jsou následky. Pokud selžou, jejich životy – stejně jako těch, na nichž jim záleží – budou viset na nepatrném vlásku.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
"Bonesi!" vykřikla jsem. "Tak sakra leť!"
Ale neposlechl mě. Místo toho přepadl vpřed a jeho tělo se bezvládně svalilo na hrubá prkna. Jediný další pohyb, který jsem viděla, bylo škubání jeho oblečení, nelítostně trhaného dalšími a dalšími kulkami.
Přistála jsem vedle něj tak tvrdě, že jsem polovinou těla projela molem. Trvalo mi jen vteřinu, než jsem se vyškrábala nahoru a vrhla se na něj. Byla jsem šťastná za mrazivě horkou, bodavou bolest, která znamenala, že střely provrtávají mě, a ne jeho. Pak jsem přes řev střelby uslyšela výkřik.
Str. 81
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bývalí kolegové a přátelé v jednom jsou nezvěstní. Cat s Bonesem se vydávají za Madiganem, novým šéfem CIA pro nadpřirozené jevy a chtějí zjistit, kam se chlapci poděli. Že na Madiganovi něco nehraje, už vědí dávno, ovšem když jim řekne, že jeho zaměstnanci jsou mrtví, je to jasné – něco se chystá – protože jinou možnost si Cat nepřipouští.
Naše dvojice se tedy dává do pátrání a z nouze se vydávají pro pomoc, tam, kam by je nenapadlo, že ještě někdy vkročí. Pomoc dostávají, ovšem ne přátelskou jak by si jiní mysleli. Málo času, záhadné zmizení, neoblomný duch, který toho ví více, než se tváří. To je jen hrstka toho, co Cat s Bonesem musí přežít, aby zachránili své milované. Nemůžou si dovolit klopýtnout ani o milimetr vedle, jelikož nejen, že jsou v sázce životy mnoha lidí, ale to hlavní je, že se chýlí k obrovské válce mezi nadpřirozenými. Tajemství se na sebe nabalují a při pomalém a bolavém odhalování se upíří pár dozvídá jednu šokující zprávu za druhou. Nejen ten tajemný, ale i svět lidí je v rukou Zrzavé Smrtky a Upířího Velmistra. Povede se jim ho zachránit?

Kniha Z hrobu je sedmým a zároveň závěrečným dílem celé série. Autorka nám mnohokrát dokázala, že nálepku nejlépe prodávajícího autora si určitě zaslouží. Sérii Noční lovci zná celý svět a Cat s Bonesem si získali srdce nejednoho čtenáře. Čtenáři napjatě čekají, jak celá série skončí. Jeaniene Frost dokáže psát příběhy plné zvratů, krve, násilných bojů, ale i erotiky, romantiky a humoru. Zvládla to ovšem i v tomto případě? Já říkám, že ano!
Jsme ve finále, a tudíž si autorka mohla dovolit být krutá a nekompromisní, jak ke čtenářům, tak hlavně ke svým hrdinům. Nečekejte žádné bezvýznamné tlachání, ani stránky plných erotických scén, které jdou tentokrát stranou. Dostáváme naservírovaný pořádný boj, srdceryvné pasáže, které Vám naženou slzy do očí a šoky, co zaviní vteřinové vynechání vašeho srdce...


Autorka se nemohla se svými čtenáři lépe rozloučit, než za pomoci všech hrdinů, které jsme si oblíbili v předchozích dílech a obsahem knihy propleteném tajemstvím, napětím a krutou pravdou. Svižně psaný styl, pro tuto autorku typický, Vás nutí otáčet jednu stránku za druhou a děj plný nečekaných zvratů a hlavně odhalení kdekomu zajistí bezesnou noc.
Zpětně si říkám, že tento díl je lehce předvídatelný, ale při čtení jste do knihy tak ponoření, že tuto malou výtku úplně přehlédnete. Navíc závěr je tak šokující, že této knize vážně nic nechybí.
Autorka, ale ani Cat s Bonesem  nemají ve svém žánru konkurenci.


Doporučení 5/5
Obálka 4/5



Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství FANTOM Print.
Knihu si můžete objednat zde.


Mája



Zdroj: obálky + anotace

6 komentářů:

  1. S hodnocením souhlasím. Opravdu povedená série :). Ještě by mohli vydat sérii Noční princ, která je o Vladovi (můj nejoblíbenější :) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, ano, chceme Vlada! :-) Přála jsem si, aby byl v tomto díle a ejhle, jaké bylo překvapení, co jsem se dočetla. :-)
      Bohužel, Svět nočních lovců vydal Baronet a já se obávám, že Vlada se nedočkáme, i když bych hrozně ráda. :-)
      Děkuji moc. :-)

      Vymazat
  2. Sérii mám moc ráda . Sice jsem četla jen po čtvrtý díl , ale zbožňuju autorčin styl psaní . Takže naprosto souhlasím . Brzo si hodlám ostatní díly přečíst . Moc povedený článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mnohokrát, každá chvála mě velmi těší. :-)
      Určitě to dočti, protože to vážně stojí za to a ten poslední díl je pěkná odměna, za věrnost. :-)

      Vymazat
  3. Recenzi číst nebudu, přeci jen jsem se zasekla u čtvrtého dílu a nějak neměla čas se pohnout dále, snad to co nejdříve napravím..

    Jinak jsem tě a Katku nominovala do Prázdninového tagu (http://svetterushqyh.blogspot.cz/2014/07/prazdninovy-tag_3.html) Užij si ho.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to naprav, Bones si pozornost zaslouží. :-)

      Děkujeme, až bude chvilka, určitě vyplníme. :-)

      Vymazat