9. 7. 2014

Jak to vidím já - Omámení

Název: Omámení
Původní název: Entice
Autor: Jessica Shirvington
Série: Violet Eden - Fialový ráj
Díl v sérii: 2.díl
Počet stran: 416
Nakladatelství: Práh
Rok vydání v ČR: 2014

Anotace: Violet bylo sotva sedmnáct let, když se o sobě dozvěděla nečekané věci. Nejen že je jiná, ale je zatraceně jiná než ostatní! Je napůl člověk, napůl anděl a osud jí na bedra naložil těžká rozhodnutí – stát se bojovníkem Grigori a tím se vzdát lásky k Lincolnovi, nebo zůstat člověkem a přihlížet, jak se vlády nad světem ujmou padlí andělé? A aby toho nebylo málo, ani uhrančivý Fénix není tím, kým se zdál být! Nyní na Violet čekají obtížné zkoušky, které prověří její charakter. Je třeba najít posvátná Písma, než se jich zmocní emigranti, a bojovat o ně. Obstojí před svými přáteli, najde konečně svou spřízněnou duši? Jaké úmysly má Spence, který přiletěl z New Yorku spolu s ostatními bojovníky Grigori? Zdá se, že lidé kolem Violet podlehli podivnému omámení… Někdo v jejich skupině je zrádce. A když se v její blízkosti objeví znovu Fénix, hrozí smyslové omámení i Violet…
----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------

Je míšenka člověka s andělem. Dědictví, které jí zanechala matka, už začíná chápat a hlavně se smiřovat s tím, že její život nebude tak obyčejným, jakým kdysi býval. To je Violet Eden.
Z New Yorku přijíždí skupina Grigori, aby Violet naučila správně bojovat, jelikož je všechny čeká těžká zkouška. Violet se s nimi seznamuje a zjišťuje jejich andělské síly. Není to pouze o tom, aby se Violet přiučila něčemu novému, ale hlavně také o tom, aby se našla ztracená písma, která jsou pro Grigori velmi důležitá. Prahne po nich i samotný Fénix a o to víc se musejí najít. Jenže nic není lehké, jak se zdá. Onyx, nyní již člověkem, jim to moc nezlehčuje a zrádce v jejich skupině, na ně přichystává jednu větší botu za druhou. Lincoln se zdá být odtažitější než kdy dřív a Violetina zrada, která nahradila tu jeho, stále visí mezi nimi. Když se objeví na scéně Fénix, je to o to horší, že Violet nedokáže popřít fakt, že ze svého bývalého milence má stále toužebné sny. Dokáže se přes Fénixe dostat a důrazně popřít sílu, která ji k němu přitahuje? Zvládne Lincoln zapomenou a tvářit se tak, že se navzájem nemilují, i když spolu být nemohou... nebo mohou? A co písmo, které je pro všechny tak důležité?
Na mocnou, přesto nezkušenou Violet se kladou vysoké nároky, zvládne to?

Omámení je již druhým dílem této andělské série. Příběh nabírá na obrátkách a ke svodům lásky se zamotává ještě pátrání, nebezpečí a každodenní boje s Emigranty. Opět svižně psaný děj, Vám utíká před očima a stránky se otáčejí jedna za druhou. Hlavní aktéři tohoto příběhu jsou různorodí, od každého můžete čekat něco jiného a tím děj dostává okořenění, které Vás nezačne nikdy nudit. Nové postavy nám otevírají další příběhy. Zprvu hledáme, kde by mohl být háček, kdo, že je ten zrádce a na všechny se díváme z patra, přesto si na ně postupně zvykáme a hlavně oblibujeme. Emočně vypjaté chvilky střídá vtip a ten nakonec strach a napětí.

Andělského tématu je ve světě mnoho, přesto Violet Eden nám dává něco nového, neotřelého. Jako zajímavý nápad pokládám zvýrazňování smyslů. Je to neznámé a neobyčejné. Kniha v sobě ukrývá skvělý potenciál a já se velmi těším na další díl, jelikož toho máme stále co odhalovat. 
Navíc, jak nám ta láska dopadne...



Obálka 3/5
Doporučení 4,5/5




Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Práh.
Knihu se můžete objednat zde.







Mája


Zdroj: obálka + anotaceobr.1obr.2obr.3

4 komentáře:

  1. Obálka sa mi veru vôbec nepáči... Anotácia znie zaujímavo, možno po knihe predsalen siahnem, keď sa ku mne dostane...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, určitě se po ní podívej. Obálky by mohly být lepší, ale příběh stojí za to. :-)

      Vymazat
  2. uz se kazdym dnem na dvojku chystam podle tebe to vypada ze se mam opravdu na co tesit :)

    OdpovědětVymazat