12. 6. 2014

Jak to vidím já - Hrej tajně

Název: Hrej tajně
Původní název: Playing for Keeps
Autor: Emma Hart
Série : The Game
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 200
Nakladatelství: Galatea
Datum vydání v ČR: 2014
Anotace: Aston Banks se nikdy nechtěl zaplést do vztahu s Megan Harperovou – ani té osudné noci. Od dětství ho pronásledují děsivé vzpomínky, se kterými není schopen se vypořádat. Ví, že právě ona by dokázala během chvíle prorazit ochrannou zeď, kterou kolem sebe postavil, aniž by si to uvědomil. Braden, Meganin dlouholetý přítel z dětství, nad ní drží ochrannou ruku, a ona ho rozhodně neměla v plánu zklamat tím, že si něco začne s Astonem. Když však pozná, že Aston není jen typický frajírek, jakým se zpočátku jevil, už není cesty zpět…
Astonovo dětství bylo horší než si vůbec Megan uměla představit. Její láska je ale mnohem silnější než démoni, kteří ho dennodenně pronásledují. Ani Aston se už dál nedokáže lásce bránit, ale právě díky ní se může svým démonům postavit a porazit je. Konečně má šanci poprat se s tím, co je ukryto hluboko v jeho nitru… s tím, čemu už nikdy nechtěl čelit… s tím, čemu se tak dlouho vyhýbal. S tím vším se ale musí vypořádat tak, aniž by Braden něco zjistil… Uchovat jejich vztah v tajnosti nemohlo být nikdy těžší...

„Ale on nás bude nenávidět,“ zašeptá. 
„S tím už nic neuděláme, zlato. Je to buď on, nebo my.“ 
Zavrtí hlavou a nervózně si skousne spodní ret. „Braden.“ Nesnáším ten obličej, který udělá vždycky, když vysloví jeho jméno. 
„Musíme mu to říct,“ řeknu potichu a přitáhnu si ji blíž. „Teď hned. Řekneme mu to hned.“ 
Dveře od pokoje se najednou rozletí. „Co mi chcete říct?“



Děj: Jeden poklidný večer se Megan splní to, co si dávno přeje. Skončí s Astonem v posteli. Bohužel v tu chvíli ji nedochází, jaké to bude mít následky. Přes výčitky svědomí a strach z reakce okolí, se dostáváme k obavám, které Megan dusí v sobě. Je jedna z mnoha Astonových zápletek, nebo je v tom něco víc? A pokud se ukáže, že ano, jak celou věc utají před Bradenem? Chlapcem, který je pro Megan bratrem a hlavně ochranářem, někdy až mučícím. Mezi tím vším utajováním a strachem, se Megan postupně snaží přijít na kloub tomu, proč Aston se někdy chová jak malý, vystrašený kluk. Otevře se Aston? A bude vůbec chtít pomoc, kterou mu Megan nabízí?

Celkové shrnutí: Když mi přišel do ruky druhý díl této úspěšné série, z počátku jsem byla zklamaná. Kniha je celkem tenká a necelých dvě stě stránek, je pro mě jako zhltnutí maliny. Zklamaná jsem byla zbytečně, protože příběh mi to náležitě vynahradil. Vtipně a svižně napsaný děj, prostořeké postavy a krásný chlapi, co víc si přát? Hrej tajně je příjemná oddechovka na jedno odpoledne. Než se nadějete, zjistíte, že jste u konce. Kupodivu Vám to nevadí, protože příběh je velmi mile zakončen a Vy si po dočtení se spokojeným úsměvem hladíte ještě chvilku knihu na prsou. Střídavé pohledy obou hrdinů dodávají knize ten správný šmrnc a tajemný podtext Astonovy minulosti, nenechá nikoho chladným. K tomu ještě utajování lásky před celým světem. Držíte hrdinům palce, aniž by jste si to uvědomili. Předvídatelnost a slabě naivní děj vůbec není na škodu, jedná se o YA román, a ty nám mají dát to jediné - pár příjemných snů - a ty určitě budete mít, po přečtení této knihy. Spisovatelku již známe, obálka je překrásná a děj příjemně oddechový. Můžeme chtít něco jiného? Jistě, že ne. Hrej tajně je kniha povedená a já se už velmi těším na další díl.

Obálka 5/5
Doporučení 4/5

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Galatea.
Knihu si můžete zakoupit zde.



Mája




2 komentáře:

  1. Nemůžu si pomoct, ale tohle není nic pro mě :) ale super recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně ne? Já občas nutně potřebuji tyhle slaďárničky. :-)
      Děkuji. :-)

      Vymazat