30. 5. 2014

Film podle knižní předlohy - Hvězdy nám nepřály

Ti z Vás kteří sledují náš facebook si jistě všimli, že tam někde nahoře mě mají rádi a poslali mi trochu toho štěstí a nakladatelství Yoli mi umožnilo vidět předpremiéru filmu dle knižní předlohy Hvězdy nám nepřály. A co, že na to vlastně říkám? Čtěte dál, protože to vážně stojí za to. 



Začalo to tím, že jsme se sešli v příjemné kavárně kde se povídalo, hrálo, povídalo a vyhrávalo. Můj mlsný jazýček si brousil zuby na dvě knihy a než jsem já stará stydlivka stihla cokoliv říct a zeptat se, zda si je můžu koupit, byly knihy fuč. :-D Jak říká můj muž, že na mě přesně platí rčení "Líná huba, holé neštěstí". Mě to ale nevadilo, protože díky dobrým lidičkám jsem si mohla "vyaukcovat" dvě jiné knihy a už se pyšní v mé knihovničce. Potkala jsem fajn lidičky a i když jsem seděla mimo a se ségruškou si špitala, aby jsme nikoho nerušily, přeci jen si k nám přisedly dvě holčiny, které v blogovém světě vůbec neplavou, ale to nám nevadilo, protože byly hrozně fajn. Tímto je vážně zdravím! Viděla jsem i takové celebrity jako Rodaw, nebo Madelaine a to mi ke štěstí stačilo. Bohužel až pozdě jsem zjistila kdo, že je ta skvělá Míša, kterou denně bombarduji emaily, takže tímto děkuji za vše a příště se zastrašit nenechám a skáču ti kolem krku. :-)
Dostaly jsme krásné záložky a hlavně placky! Zjistila jsem, co dalšího pro nás Yoli chystá a můžu dopředu říci, že má peněženka zapláče a můj muž s ní, protože ty anotace jsou prostě super.
Když už jsem si myslela, že lepší to být nemůže, tak jsme se schovaný pod deštníky přesunuly do kina Atlas a za velkého nadšení čekaly na film. 

dárečky


A jaký, že byl? Uááá, uff, ááách - no dobře, trošku to rozvedu. :-)
Absolutně jsem nechápala, jak v průběhu několika desítek minut, může člověk prožít tolik emocí. Augustus je na horské dráze stoupající vzhůru a já při pohledu na film v kterém hraje, jsem se houpala na houpačce smíchu, nadšení, pláče a strachu. Během jedné minuty pláčete a než stihne slza vůbec po vaší tváři stéct, cítíte ji na rtech, které jsou roztažené v úsměvu.
S plným vědomím i svědomím Vám povídám, že toto je první film podle knižní předlohy, který se vážně povedl a já se těším až půjde do kina, protože posbírám všechny své kamarádky a jdeme znovu. Tuhle nádheru, jako jsou Hvězdy nám nepřály, totiž musí vidět a já musím vidět jejich navlhlé oči, protože se mi smějí, že jsem citlivka. :-)

Film byl báječný sám o sobě, ale také díky atmosféře, která v kině panovala, jsem si to užila o dost více. Byla úplná paráda, prožívat vše s lidmi kteří knihu četli a skřeky jako "ách" a  "jééé" vydávat ještě dříve než ne-sečtělý divák vůbec pochopil, proč vzdycháme. Však taky to veliké nadšení při prvních titulcích, které byly psané stejným textem jako název knihy na obálce. No řekněte, můžete v kině, kde jste jako jediný, co to četli vy, takhle zavýskat? No nemůžete přece, leda, že chcete být za blázna. :-) 
Strašně moc všem děkuji a doufám, že to nebyl poslední sraz na kterém jsem byla. Teď už si žádný jiný nenechám ujít, ani kdyby trakaře padaly. Vážně díky moc!


Ohlédnutí za filmem v pár bodech

  1. Jak jsem mohla někdy říct, že Augustus je ošklivý? No dobře, vezměte mu to tílko a budu vážně spokojená. 
  2. Peter Van Houten mi ve filmu nepřišel tak strašný jako v knize.
  3. Amsterdam jsem si představovala všelijak, ale takovou krásnou restauraci jako byla ve filmu, by má mysl nedokázala zpracovat.
  4. Herečka která hrála Hazel podala skvělý výkon.
  5. Chybí mi tam dvě scény z knihy, ale to jsem zjistila až doma, při koukání mi vůbec nechyběly.
  6. Smích Vás doprovází až do konce příběhu.
  7. Nevíte zda dřív plakat, nebo se smát.
  8. Režisér vše zvládl na jedničku.
  9. John Green napsal báječnou knihu.
  10. Kdo má rád Pravou krev, přijde si na své. :-)
  11. Kdo má rád Spidermana, přijde si také na své. :-)
  12. MUSÍM TO VIDĚT JEŠTĚ JEDNOU!!!

Tak to by bylo asi vše, vsadím se, že internet podobnými reporty bude zahlcen, tak to zkrátím a dám více prostoru pro další blogery a nadšence, jako jsem já. :-)

Jen bych chtěla v závěru ještě jednou poděkovat nakladatelství Yoli, protože bez nich bych film neviděla a to dokonce ještě dříve než byl v kinech a co jsem se dozvěděla a vážně mě to překvapilo, že jsem film viděla dříve, než byl vůbec spuštěn v USA. 
HEČ Amíci! :-D

Mája

12 komentářů:

  1. Už se na ně také moc těším, škoda, že mi to nevyšlo :) Děkuji za knížku, Rachel mi jí pak předá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, vážně jsem se na tebe těšila. Tak snad příště. :-)
      Není zač, já děkuji za velikááánskou trpělivost. :-D
      A očekáváme fotečku do naší galerie výherců. :-)

      Vymazat
  2. Já ten film absolutně miluju! Mám v plánu přečíst s ZNOVU KNIHU a pak dát ZNOVU FILM :-)
    Jinak já a celebrita? :D :D :D teď se směju a červenám zároveň, děkuju :D

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka mě už láká delší dobu a asi si ji už vážně koupím :) na film jsem taky zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě do toho jdi! A pozor! Nejdříve číst a potom koukat. :-p

      Vymazat
  4. Jak to tak vypadá, budu to muset co nejdříve shlédnout :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pááni, ty ses o nás zmínila v článku - děkujeme moc :) Jsme rády, že jsme mohly sedět u stolu zrovna s vámi :)
    Jinak film byl naprosto úchvatný, rozhodně jsem ho neviděla naposledy. Dívat se na něj doma, tak brečím daleko víc, ale takhle jsem se snažila držet trošku na uzdě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápodobně, doma bych řvala minimálně dvě hodiny. :-D
      Jsem ráda, že jsme Vás poznaly, holky. :-)

      Vymazat
  6. jsem ve skluzu a tak doháním starší články :-)

    jsem HROZNĚ moc ráda, že sis to taky užila tak moc jako já, protože jsem na tom byla velmi podobně :-) a u tvého článku jsem vyprskla smíchy, že zapláče peněženka včetně s tvým manželem :D a taky jsem byla ráda, že jsi dojmy "Uááá, uff, ááách" rozvedla a že jsem se v nich fakt našla :-)

    pěkný článek ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, ono občas to "uch, áách" je hodně těžký zformulovat do nějaké smysluplné věty, natož článku. :-D
      Jsem ráda, že se film líbil. :-)

      Vymazat