25. 5. 2014

10 knižních faktů o MaKa (3)

Tentokrát se zaměříme na fakta ohledně blogování, ale nebojte se, knihy také nevynecháme. Snad se vám to bude líbit, tak jako v předchozích dvou článcích.



1. Máte mezi sebou i nějaké rozepře? Jako třeba jaká barva bude na pozadí, nebo který obrázek kam vložíte?

Mája: Určitě, ale naštěstí se vždy dokážeme dohodnout. Ten poslední byl o barvě záhlaví. Já byla pro černobílou a Katka pro sépii a teď jí dávám za pravdu. Je to lepší. :-)
Katka: Je to jednoduché, Mája má spousty nápadů, ale je moc hr, já jsem zase usedlejší - stojím nohama pevně na zemi, tak ji krotím a z toho vznikl náš blog. Ano vždycky mám pravdu.:-D
Mája: Počkej! Tady musím dopsat, že to není pravda!!! Já mám vždycky pravdu a nejsem moc hrrrr. Hele musíme udělat tohle, tamto a ono... :-D
Katka: Zbytek dořešíme v soukromí. :-D

2. Máte rozdělené nakladatelství, nebo recenzujete obě dvě od každého?

MaKa: Něco máme rozdělené, něco máme společné. Ale většinou to začne tak, že takovou tu zkušební máme každá sama za sebe a poté se dělíme. Nakladatelé jsou rádi a my jakbysmet. :-)

3. Spoiler - ano nebo ne?

Mája: Určitě ne. Nemám ráda spoilery, nevyhledávám je a úplně nesnáším když jsou v recenzích.
Katka: Také nemám spoilery ráda a vše si po sobě pečlivě kontroluji, abych toho nevyzradila zbytečně moc.

4. Kdo se blogu věnuje více? A kdo stránkách na FB?

Mája: Ze začátku jsem byla tahoun já. Teď jsem častěji v práci než doma, takže bez Katky bych byla v háji. :-) FB máme rozdělený, co se líbí mě sdílím a naopak.
Katka: To se nedá přesně určit, kdo má čas, tak funguje víc. Já mám více času v týdnu, jelikož jsem doma s dětmi, ale Mája mě zase o víkendu dožene.:-)

5. Netvařte se stále tak dokonale. Co vám dělá neustále při blogování problém?

Mája: Stále a neustále to je pravopis a hlavně čárky. Z toho jsem úplně šílená. :-)
Katka: Mě dělají problém recenze, u psaní recenze strávím průměrně 6 hodin. Do poslední chvíle si to po sobě kontroluji a jakmile ji odešlu nakladatelství, tak pořád kontroluji email, jestli už odepsali a koukám pod recenzi, jestli už mi někdo napsal komentář. Bojím se, že si z toho brzy zase začnu kousat nehty, jak jsem nervózní, jestli se bude recenze líbit.
6. Nacházíte teď nově nějaké další žánry, které jste dříve nečetly?

Mája: Určitě, začínám přicházet na chuť severským detektivkám.
Katka: Určitě ano. Já nikdy neměla vyhraněný jen jeden žánr, ale je fakt, že zrovna detektivky jsem nikdy moc nečetla.

7. Neoblíbenější nakladatelství?

Mája: Těch je poměrně dost. Navíc každý nakladatel nám nabízí něco jiného. Takže fantasy mám nejraději od Fantomu a třeba když chci něco nasládlého sahám po CooBoo. Teď jsem se dost oblíbila Yoli. Fragment mám ráda jeho širokou nabídkou atd. Takže jedno asi neřeknu. Mám je ráda všechny.
Katka: Nakladatelství posuzuji samozřejmě i podle nabídky knih a kvalitě jejich zpracování, ale dost mě ovlivňuje i to, jak se mi s nimi komunikuje, nebudu to tady vypisovat, ale převážně jsou všichni moc milí a příjemní.

8. Knižní scéna u které jste chtěli zabíjet?

Katka: Teď si nevzpomenu na nějakou určitou, ale jsou to všechny otevřené konce, za ty bych opravdu vraždila a o to víc, když je další díl knihy v nedohlednu.

9. O kom by jste si chtěly přečíst, ale samostatná kniha o něm/ní není?

Mája: Takových postav je více, ale asi nejvíc bych ráda samostatnou knihu o Camovi ze série Andělé. Vážně zajímavá postava o kterého bylo řečeno mnoho, ale přesto strašně málo
Katka: Velmi záludná otázka. Když to vezmu z poslední doby, tak by se mi líbilo aspoň pár kapitol věnovaných pohledu Strážce z knihy Kostičas. Strážce je velmi tajemný a jeho myšlenkové pochody by mě opravdu zajímaly. Třeba mě autorka ještě překvapí a přání mi splní. :-)

10. Jakou knihu, nebo sérii můžete číst stále dokola a nikdy vás neomrzí?

Mája: Budu se opakovat, ale nikdy mě nepřestane bavit Vampýrská akademie. Takových knih i sérií je samozřejmě více, ale VA jasně vede. Taky jí mám přečtenou třikrát...prozatím. :-)
Katka: A já se také budu opakovat, ale jelikož mám moc dobrou paměť na knihy, tak je mi to spíš na škodu. Knihy opakovaně moc nečtu, protože si příběh většinou skoro celý pamatuji.

Zdroj
Obrázky: theamazingworldofpsychiatry.wordpress.com, websigmas.com, prozeny.blesk.cz

12 komentářů:

  1. Pekný rozhovor, hlavne prvá otázka :D :D
    Mája o Camovi by som aj ja chcela zvlášť knižku, nebolo tam o ňom teda moc povedané. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. :-)

      Viď? Vždycky mi přišlo, že jen něco nakousne a pak zase nic z toho. Doufám, že se třeba jednou dočkáme. :-)

      Vymazat
  2. Pěkný rozhovor, ta první otázka se Vám povedla :) Katko já s recenzí takhle trávím většinou tak dva tři dny, první den to řeším v hlavě, druhý píšu a třetí dopisuji a kontroluji a pak nervy ani nedýchám, dokud nenajdu alespoň první komentář :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :-)..

      Mě vyhovuje když knihu dočtu večer a před spaním už si v hlavě formuji recenzi, druhý den dopoledne to sepíši, večer to znova překontroluji a další den mohu publikovat.. Jo jo, nejhorší je to čekání na odezvu, to jsou hrozné nervy :-D

      Vymazat
  3. moc pěkný rozhovor - jinakou jsem na tom jako Katka, taky knihy většinou nečtu opakovaně, pokud to tedy není takový skvost jako třeba Harry Potter, Hostitel, Quo vadis nebo Roztříštěná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, taky se občas najde kniha, kterou si s chutí přečtu znova, ale bohužel se to zase nestává tak často.. Právě se rozhoduji, že si seženu tu sérii Nebe, o které jsi se zmínila u recenze.. Příběh se mi moc líbil, už aby byl další díl a ty obálky jsou úžasné :-)

      Vymazat
    2. obálky jsou skvost! taky jsem si Nebe hrozně chtěla koupit, ale kvůli tomu exotovi co dělal korekci v českém překladu, se mi do toho nechce, protože TOLIK chyb v jedné knize jsem ještě nikdy v životě neviděla. je to děs :-((( taková skvělá série a takhle ji někdo zkazí :-/

      na pokračování Nebe se strašně těším, už mi moooooc chybí Perry a Roar a Árie :-)

      Vymazat
    3. To jo, to knihu dokáže pokazit, ale ty obálky :-)).. Mě spíš zklamalo, že druhý díl takhle rozdělili, měl být delší :-(.. Také se na pokračování moc těším :-)..

      Vymazat
  4. Super rozhovor, vážně se povedl :) přidávám se k ostatním, první otázka-paráda :D :) Já k recenzi většinu sednu ještě v den přečtení nebo druhý den, a napíšu ji "na jeden zátah" druhý den projdu znovu, udělám fotky a je to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :-).. Po takovém úspěchu se Vám sem snad budeme chodit dohadovat častěji, bylo to neplánované :-D..

      Já potřebuji sepsat recenzi co nejdříve, protože dokud ji nenapíšu, tak nejdu číst další knihu, ale zase potřebuji, aby se mi kniha trochu rozležela v hlavě, při tom rychločtení, co se mi někdy povede, potřebuji pak knihu vstřebat.. Dnes třeba recenzi budu psát hned, ale knihu čtu cca 5 dní, takže už další čas nepotřebuji, ale třeba Kostičas jsem četla cca 2 dny a to jsem psala recenzi až další den po dočtení :-)

      Vymazat