18. 3. 2014

Můžu z knih hloupnout?

Dnes 18.3.2014 jsem viděla po dlouhé době (cca půl roku) televizní noviny! A ejhle, hned tu máme námět na článek. :-)




Ráda se všude čtením chlubím a na otázky tipu, "co z toho máš", ráda odpovídám, že se knižně vzdělávám. Mám větší slovní zásobu, velmi dobře čtu a celkově, jsem doma vždycky na chytro. :-)
Po shlédnutí dnešních zpráv, si říkám, zda si to jen nenamlouvám. Dřív byla doba, kdy jsem nevynechala ani jedny zprávy, četla noviny a sjížděla novinky na internetu. Když si mě manžel dobíral, že ani nevím, že je na Ukrajině válka, kde vykradli banku, nebo jaké zvířátko se kde narodilo, mé klasické "nebuď melodramatický" se vyhnulo účinkem. Tak si říkám, jestli ty knihy, které mi zvětšují slovní zásobu a trénují mozek, naopak neškodí v tom, že mě okrádají o dění ve světě.

A víte co já na to? Tak ať. Války budou, zvířátka se taky stále plodí a jestli někde támhle ve Francii chybí pár šperků za miliony, mi je celkem fuk, vždyť já je ve šperkovnici nemám. :-)

Tímto pětiminutovým přemýšlením jsem přišla na to, že si klidně vezmu do ruky deštník, i když všude hlásí slunečno. Že se v hospodě k politické debatě vyjadřovat nebudu, protože ten chytrolín Nečas tam už vlastně není. :-) Já si totiž, budu pořád číst! Ano, knihy také stále budou, ale za to se mi krátí čas na to čtení, takže ho přece nebudu krátit ještě tím, že budu za hvězdu v putyce, nebo nutně musím zjistit, jak to u východních sousedů je. Však, ono se to ke mě, nějak dostane.

Pro tebe mediální ignorant, ty pro mě knižní nevzdělanec. :-)



Vaše - nemediální - Mája



Zdroj: Obrázek zde.



10 komentářů:

  1. Tak to já jsem potom mediální knihomil :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já zprávy vůbec nesleduji a vážně mi to nechybí. Občas se o nějaké té Ukrajině nebo zvířátku doslechnu, ale je mi to celkem dost fuk, protože mám jiné zájmy a když vidím, jak se vždycky táta rozčílí... Navíc nechápu, k čemu to je. To počasí se možná občas hodí, ale ten zbytek... To si radši půjdu číst. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ja to mám tak isto ako ty... dokonca som niekedy v izbe mala TV, no jednak som ju prestala pozerať a takisto mi začalo dochádzať miesto... tak som TV presťahovala a dala tam knižky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám televizi puštěnou celý den, ale pouze jako kulisu. Nejlépe na hudební stanici. :-D
      M.

      Vymazat
  4. Jenom malinkatá poznámečka: "jsem doma vždycky na chytro. :-)" ta věta mi nedává smysl. Nechtěla jsi napsat, že jsi doma vždycky za chytrou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, napsala jsem to tak, jak to doma říkáme. "Ty jsi dneska nějaká na chytro."
      Už si budeme kontrolovat i blog? :-D

      Vymazat
  5. Moje řeč. Jsem na tom podobně, kdybych nechodila ještě do školy a tam poslouchala ty drby, tak nic nevím. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ja pozerám správy väčšinou ráno pri raňajkách. Myslím, že aj spravodajstvo sa snažia robiť tak, aby ľuďom poskytovali aj užitočné informácie a už som sa zo správ dozvedela mnoho užitočných vecí. Rozhodne si radšej prečítam knihu, ale som rada, keď viem, čo sa vo svete deje, chcem byť informovaná a hoci mám knihy nadovšetko rada (okrem svojich blízkych), úplne aktuálne informácie a fakty v nich nenájdem :)

    OdpovědětVymazat