9. 3. 2014

Jak to vidím já...

Kristina Hlaváčková – Dračí oči: Čarodějka 


Autor: Kristina Hlaváčková
Originální název: Dračí oči: Čarodějka
Série: ---
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 392
Rok vydání v Čr: 2014

Anotace: Učit se tančit, vyšívat a jak být hezká? To není nic pro princeznu Elenu. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy... Dokáže Elena čelit všem změnám a nástrahám osudu, které na ni čekají? S pomocí mladého draka Charlika a svérázného přítele Michaela na to nebude sama. Bude to však stačit? Nepůjde totiž jen o ni, ale o budoucnost celého světa!

"Moji bratři se učí tančit, proč bych se já nemohla učit bojovat?" Král se pousmál. "Prosím, otče, dovol mi učit se!" Udělala dva kroky vpřed. "Otče, prosím!" Král se k ní sklonil. "Jak se chceš stát bojovníkem, když se nedokážeš ani schovat tak, aby tě neobjevili?" otázal se a měl pocit, že v této diskusi našel konečný argument. Jeho dcera se na něj však vítězoslavně usmála. Narovnala se ještě o pár zbývajících milimetrů na maximum, které její páteř dovolila, založila ruce na prsa v imitaci postoje svého otce. Zhoupla se na patách a zdvihla hrdě bradu. "Ale já už tam chodím několik týdnů, skoro dva měsíce!"


Kniha mě zaujala, ještě než vyšla. S nadšením jsem čekala, až ke mně dorazí. Příběhy s draky mám moc ráda a neohrožená hrdinka, kterou nemusí pořád někdo zachraňovat? No komu by se to jako základ ke čtení nelíbilo. Jediné, kvůli čemu jsem se knihy bála, byl věk hrdinky, ale bylo to zbytečné, kniha byla prostě skvělá. 


Dračí krev 
Elena je nejmladší dítě a jediná dcera berberských vládců. Pro Darse, staršího bratra, slouží jen jako otloukánek. Vše se ale změní poté, co potká Charlika s Ašrakem. Najednou na sobě začne pozorovat změny, které se nejvíce týkají její magické části. Pomohou jí elfové a naučí ji, jak magii používat? A co se bude dít dále? Zvládnou s Michaelem všechny nástrahy, které je čekají? Jaké důsledky bude mít na Elenu dračí krev? 


Nejdřív mi chvíli trvalo, než jsem se do knihy začetla, věk hlavní hrdinky mě ze začátku trochu zarazil. Ale už po pár stránkách jsem věděla, že se nemám čeho bát. Elena je myšlením vyspělejší, a kdyby se v knize její věk tak často nezmiňoval, přišlo by mi, že je starší. Jako hlavní postava mi tedy ze začátku nesedla, přišla mi rozmazlená a až moc přechytračelá. Navíc se jí rodiče dostatečně nevěnovali a hned jak to šlo, se jí zbavili. Ovšem jakmile se dostala k elfům, jako mávnutím proutku prošla proměnou a já si ji oblíbila. Všechny problémy zvládala s přehledem a nebyl boj, který by vzdala. Na knize se mi líbila čtivost, pořád se tam něco dělo, řešilo a autorka nás nenechala chvíli vydechnout. Navíc se jí povedlo pro čtenáře vytvořit přímo fantastický svět, ať už jde o prostředí nebo různé bytosti, byla jsem z toho opravdu nadšená. Svět plný elfů, draků, trpaslíků a třeba i pidimužíků s okovanými botami. Čtení bylo úžasné a moje fantazie se nezastavila.


Knihu moc ráda doporučím dál. Kdybych si to později nepřečetla, ani by mě nenapadlo, že je to Kristiny Hlaváčkové první dílo.


Hodnocení                  obálka 5/5                 děj 4/5 




Katka 



Knihu si můžete zakoupit ZDE

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment



Zdroj 
Anotace, obálka: fragment.cz 
Obrázky: home.arcor.de, queen6.blog.cz

5 komentářů:

  1. Pěkná recenze :), na knížku se chystám tento měsíc a vidím že se mám opravdu na co těšit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-).. Určitě se těš, je opravdu skvělá :-)

      Vymazat
  2. Kniha mi taky dorazila domů, tak se do ní brzo pustím. :) Pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha sa mi zapáčila obálkou aj námetom, ale nejak extra veľa pozornosti som jej nevenovala. No postupne narážam na celkom pozitívne názory na knihu a začína ma viac zaujímať, takže sa k nej možno dúfam aj raz dostanem 8)

    OdpovědětVymazat