12. 2. 2014

Vybíráme knihu do knižního ringu.

MaKa se rozhodly, že se pustí do nového projektu. Přesný název vymýšlíme už dvě hodiny, takže ten ještě upřesníme. :-)

Jedná se v podstatě o to, že hodíme pár knížek a vy nám vyberete jednu z nich. Poté se do ní pustíme obě dvě a z toho vznikne ten náš projekt. Každá z nás sepíšeme menší recenzi se svým názorem a jako skoro každý večer, se sejdeme u latté a knihu rozebereme ze všech stran. Tentokrát si to ale budeme nahrávat a poté vám to sem hodíme. Bude to velmi těžké, jelikož největší hádky a rozumy padaly u spoilerových částí, ale pokusíme se je vynechat.

Teď k výběru. Knihy budou tři. S Katkou, jsme se na nich kupodivu shodly okamžitě, jen potřebujeme ještě dopomoci s tou jedinou. Návrhy házejte do komentů pod článkem. Děkujeme.



1. Najít Sky - Joss Stirling
Patnáctiletá Sky Brightová je na první pohled typická Angličanka, která se právě spolu s nevlastními rodiči přestěhovala do Colorada. Wrikenridge zase vypadá jako typický americký zapadákov, kde místní zběsile fandí svým sportovním týmům a střední školu ovládají roztleskávačky. Zed Benedict je pro každého problémový floutek, který hřeší na svůj vzhled a talent. Jenže první dojem může klamat.
Sky si jako malá prožila peklo a brzy odhalí, že Zed má tajemství, které dělá ze sněhem zapadaného Wrikenrigde zatraceně horké a nebezpečné místo. A to i tehdy, když v sobě objevíte netušené mimosmyslové schopnosti. A tak se Sky ocitá nejen ve víru první lásky, ale především uprostřed střetu dvou mocných klanů, z nichž jeden se neštítí únosů, vražd ani ovládání cizích myslí...
Sky a Zed budou muset sáhnout až na dno svých sil, pokud chtějí přežít, dodělat střední školu a aspoň trochu ošidit ruletu v padouchově hotelu v Las Vegas!

2. Překroč svůj stín - Katie McGarry
Nikdo neví, co se stalo té noci, kdy se z Echo Emersonové, populární holky, stal outsider s podivnými jizvami na rukou, o kterých si špitá celá škola. Dokonce ani Echo nezná celou pravdu, co se té strašlivé noci odehrálo. Ale byla by moc ráda, kdyby se vše vrátilo k normálu.
Ovšem když se v jejím životě zjeví Noah Hutchins, hezoun v černé kožené bundě, co holky vlastně jen využívá, její svět se obrátí vzhůru nohama takovým způsobem, že si to ani v nejdivočejších snech nedovedla představit. Noah jí totiž rozumí. A pomůže jí najít odpovědi. Přitom by neměli mít vůbec nic společného. A se všemi těmi tajemstvími, která v sobě oba nesou, je v zásadě nemožné, aby byli spolu. Přesto nedovedou potlačit vzájemnou přitažlivost. A Echo se ptá sama sebe, jak daleko může zajít, aby překročila vlastní stín, a co všechno je ochotná riskovat pro kluka, který ji může znovu naučit, jaké to je, když člověk miluje.

3. Čarodějky z East Endu - Melissa De La Cruz
Zakázaná magie V North Hamptonu, městečku v nejvýchodnějším výběžku Long Islandu, žijí tři ženy Beauchampovy – matka Joanna s dcerami Freyou a Ingrid. Zdá se, že tohle malebné městečko, věčně zahalené v mlžném oparu, uvízlo v čase, a všechny tři ženy zde žijí zdánlivě poklidným, jednotvárným životem.
Všechny tři ale ukrývají velké tajemství. Jsou to mocné čarodějky, které však mají zakázáno své magické schopnosti využívat. Přestože je magie, kterou používají, dobře míněná a neškodná, začnou se v městečku dít nevysvětlitelné, zlé věci.

9 komentářů:

  1. zaujali ma Čarodějky... tie si prosím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že bude bitka, už jen se na knize domluvit. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá zajímavě. :O :) Najít Sky.

    OdpovědětVymazat
  4. Preskoč svoj tieň je dokonalá kniha :) Melissou de la Cruz som skočila, jej druhá séria Modrokrvní bola otrasná, takže ja by som sa do tej nepustila. Najít sky by som raz chcela, ale nejak ma to neťahá.
    Ja vám odporúčam Preskoč svoj tieň :)

    OdpovědětVymazat
  5. Překroč svůj stín ;) doporučuji... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo přesně tenhle problém mám pořád :) Já jsem pro Překroč svůj stín :)

    OdpovědětVymazat
  7. Všetky vyzerajú skvele. :) Čo tak Najít Sky? :)

    OdpovědětVymazat