23. 2. 2014

Rozhovor - František Kotleta

Spisovatel, trestanec, podnikatel, jesenický Mauglí a řezník. Pochází z umělecké rodiny... a tak dále. Jednoduše, tohoto muže známe všichni, ale, co možná nevíte, že je to správný chlap do nepohody a pořád by někoho mlátil. Kdyby mě hledal, nikdo mě neznáte. :-)
Jak může dopadnout rozhovor s tímto člověkem? Jasně, že úplně jinak než očekáváte... ale za to, mnohem lépe. Konec slov a tramtadadáááá. 
František Kotleta VS Mája - 1:0







Přístupno 18+.
Sdílím celý rozhovor, protože to prostě nemá chybu. Ale bacha! Na swingers jsem byla první!!!


"Na laciné otázky jsem expert.  Ale je vám jasné, že ty odpovědi budou... no, jak to říct? Kotletovské :-)"



Začala bych asi tím, co mě nejvíc zajímá. Jak vznikl nápad upíři vs mimozemšťani?

Může za to moje bejvalka. Vždycky říkala, že jsem ufoun a piju ji krev, takže k oběma entitám mám, jak vidno, dost blízko.

Co říkáte na to, že Vaše série je tak úspěšná? Očekával jste to?


Když je člověk génius, tak je jasný, že jeho dílo bude úspěšné. A když má tak sexy jméno, jako já, tak musí být úspěšný dvojnásob. Každopádně, výhodou je, že Češi mají rádi českou fantastiku a když člověk nepíše vyloženě bláboly, tak si své čtenáře vždycky najde.

Máte nějakou radu pro začínající "písálky"?

Kupujte si časopis Pevnost, kde vychází geniální rubrika Profíci radí, v níž skvělý čeští spisovatelé píší jak vytvořit román. Je vážně super, protože zrovna teď ji píší já. Byly kolem toho samozřejmě trošku boje, protože šéfredaktor Pevnosti je outlocitný kluk s malými penisem a některé moje návody a urážky českých spisovatelů, které v rubrice prezentuji, mu byly proti srsti, ale párkrát dostal přes držku a už se zklidnil.
Každopádně nejlepší rada, kterou říkal už A. C. Clark, je hodně číst a já k tomu dodávám spolu se starým pederastem Janem Ámosem Komenským, že je třeba mít "nervy ocelové a zadek olověný", tedy nežvanit, sedět na prdeli a psát.

Prozraďte nám prosím, bude další kniha a kdy?


Samozřejmě, že bude. Na přelomu března a dubna vyjde druhý díl Perunovy krve, který tuto dvoudílnou záležitost ukončí. Na Vánoc jsem pak slíbil samostatnou knihu s názvem Příliš dlouhá swingers party, což mě tak napadá, nevyrazíme na nějakou?

Jednou jste řekl toto - „Se závistí počítám! Ne každý překousne, že neznámý člověk napsal dobrý román,“ - vážně jste se s tím setkal?

To jsem řekl už dávno a dělal jsem si srandu. Každý ví, že kdyby byl vůči mě závistivý, tak dostane přes držku, aby se naučil trochu té křesťanské pokory.

Neberete si servítky, máte svůj názor a ne vždy jemně ho dokážete prosadit. Mě osobně se to líbí, ale jak na Vás reaguje okolí? 

Okolí reaguje pochopitelně dobře, přesně jak se říká ve starém vtipu, kdy chlápek zastaví na ulici holku a povídá: Slečno, nechcete si zasouložit? A ona na to: Chlape, a facku už jste dostal? Hodněkrát, odpoví chlápek, ale taky jsem si hodněkrát zasouložil. Čímž se dostáváme zpátky k tématu, co ta swingersparty? Půjdeš? Jo a o čem byla původní otázka?


Slíbil jste mi Kotletovské odpovědi, máte tedy pro nás a naše čtenáře nějaký vzkaz alá Kotleta?

Buďte dobří a mějte se rádi. A buďte nad věcí, nic není horšího než lidi, co se berou vážně. Jo, a pokud jste pěkná holka, napište mi.

Už Vás nebudu trápit, takže to zakončíme tím, abych z Vás vytáhla informace, jestli a hlavně kde na Vás můžeme narazit. Tedy přesněji řečeno, Vás potkat.

No já doufám, že se sejdeme na té swingers party. Nebo máš snad lepší plány na večer?



Co víc dodat. Pan Kotleta je má krevní skupina a nejen, že je to výborný spisovatel, je  i super člověk. Velmi za poskytnutí rozhovoru děkuji a třeba někdy... :-)

Zdroj: životopis a foto zde
           obálky zde 

3 komentáře:

  1. opravdu úžasný rozhovor..dokonce jsem se u toho zasmála, což se mi u rozhovorů nestává.. moc se těším na další rozhovory.. jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
  2. A představ si, když mi odpovědi došli. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Je strašne super že robíš tie rozhovory :D Super poznať takto viac autora :) Kotleta je ale číslo :D

    OdpovědětVymazat