10. 2. 2014

Film podle knižní předlohy - Zápisník jedné lásky

Nádherný a dojemný příběh z pera spisovatele Nicholase Sparkse.. U této knihy to mám obráceně. Viděla jsem film, ale nečetla knihu. Do dnes mě to mrzí, ale na druhou stranu, se toho docela obávám. Tento film je pro mě jako Titanic. Pokaždé když se na něj podívám, tak pláču. Při čtení knihy, bych zatopila naši vesnici. Pokud můžu doporučit, určitě si ho shlédněte, kdo neviděl, o dost přichází. Je to nádherné...


Režie: Nick Cassavetes
Předloha: Nicholas Sparks (kniha)
Scénář: Jeremy Leven Kamera: Robert Fraisse
Hudba: Aaron Zigman
Hrají: Rachel McAdams, Ryan Gosling, Gena Rowlands, James Garner, Joan Allen, James Marsden, Kevin Connolly, Sam Shepard, Paul Johansson, Obba Babatundé, Traci Dinwiddie, Nancy De Mayo, Heather Wahlquist, Cullen Moss, Leslea Fisher, David Thornton, Jamie Anne Allman, Robert Fraisse, Matthew Barry




Ve snímku Zápisník jedné lásky předčítá starý muž ze svého vybledlého zápisníku pacientce (Gena Rowlands) v sanatoriu příběh o jediné ženě svého života. Ve filmu se přenášíme do minulosti a sledujeme životy dvou mladých lidí ze Severní Karolíny, kteří pocházejí z naprosto odlišného prostředí, Allie (Rachel McAdams) a Noaha (Ryan Gosling).
Ačkoliv Allie byla vychována v nádherném přepychovém jižanském domě a Noah vyrostl v chudém stavení, na jehož prahu džemovali hudebníci, nic mladé dvojici nezabrání v tom, aby spolu nestrávili jedno nádherné léto předtím než je odloučí nejprve rodiče, a poté druhá světová válka. Když se vojáci po válce vrátí domů, všechno je jinak.
Allie je zasnoubena s úspěšným podnikatelem a Noah žije sám se svými vzpomínkami ve 200 let starém domě, který nádherně restauruje. Když však Allie zahlédne v místních novinách článek o Noahově práci, ví, že ho musí vyhledat a rozhodnout se jednou provždy, zda-li poslechnout své srdce nebo rozum.(oficiální text distributora)

3 komentáře:

  1. Četla jsem knihu a viděla i film, ale dostala jsem chuť se na něj někdy podívat znovu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to vážně krásný příběh, mohla bych se na něj dívat pořád dokola. :-) Vůbec se nedivím, že si chuť dostala. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento film je neskutočne krásny. :) Sparksa úplne milujem a jeho knihy sú vážne krásne. :) Knihu som od tohoto filmu ešte nečítala, ale veľmi sa na ňu teším. :) Prajem pekný deň :)

    OdpovědětVymazat