19. 10. 2015

«Recenze» Bouřlivák

Název: Bouřlivák
Původní název: The Mighty Storm
Autor: Samantha Towle
Série: Mighty Storm
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 504
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání v ČR: 2015

Anotace: Rokenrolový milostný trojúhelník… životní příběh novinářky Tru Bennettové… a lídra rockové skupiny Mighty Storm Jakea, který jí kdysi zlomil srdce. Tru bylo pouhých čtrnáct let, když její nejlepší kamarád – a první dětská láska – Jake odjel z Anglie a zanechal ji se zlomeným srdcem. Dnes, o dvanáct let později, je Jake světoznámou rockovou hvězdou a snem mnoha žen. Kromě jediné: Tru Bennettové. Úspěšná hudební recenzentka a novinářka Tru moc dobře ví, že míchat práci se soukromím se nevyplácí. Nyní má před sebou úkol: udělat s Jakem interview, než se jeho kapela vydá na dlouho očekávané turné. A taková příležitost se neodmítá. Tru je rozhodnutá chovat se jako profesionálka, ale přitažlivost, která ani po dvanácti letech nepozbyla na síle, ji zaskočí. Jakeova nabídka zdokumentovat celé jejich turné je lákavá, avšak má jeden háček: Truina přítele Willa. Je Tru natolik silná, aby odolala atraktivnímu bouřlivákovi, který jí už jednou ukradl srdce? Přežije její vztah s Willem, když teď bude trávit dny v přítomnosti neodolatelného Jakea?


----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
“Nechtěla jsem jít na interview nepřipravená. 
Zvlášť když se to týkalo mého dávného nejlepšího přítele a bývalé lásky mého života.“
-úryvek ze strany 24-
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nakladatelství Baronet je známo knihami, které chytí za srdce i mysl. Jednou takovou je zajisté i titul Bouřlivák, jenž do českých knihkupectví dorazil v nedávné době. Příběh o ztraceném přátelství a lásce až za hrob je většinou sázka na jistotu, ale opravdu už toho nejsou čtenáři přesyceni? Na to a ještě zdaleka více z titulu Bouřlivák se podíváme právě teď.


Tru Bennettová vyrůstala v městečku společně se svým kamarádem Jakem. Ten byl nejen dobrým přítelem, ale hlavně první láskou, kterou Tru poznala. Jak to tak bývá, mladá dívka brzy přišla o kamaráda i svou lásku a dvanáct let přemýšlela, proč k tomu došlo. O tolik let později je z kdysi hudební nadšenkyně už vyspělá recenzentka a žena, která si splnila své sny. Má kolem sebe věrné kamarády a přítele Willa, se kterým se vzájemně milují. Jenomže i když se Jakem a svým zlomeným srdcem nikdy nechlubila, nyní musí s pravdou ven. Tru totiž není jediná, kdo si své hudební sny splnil, a právě to je důvod, proč se Jake znovu objevuje na scéně.


Z Jakea se totiž stal celosvětově známý rockový zpěvák patřící do hudební skupiny Mighty Storm, kterou milují miliony fanoušků po celém světě. Po rádoby nečekaném zásahu osudu se tato dvojice opět setkává a pravidlo, že stará láska nerezaví, potvrzuje už v prvních okamžicích, jež po tolika letech společně tráví. Jake, aby nepřišel o svou kamarádku z dětství, zachází až tak daleko, že Tru nabídne velkorysou nabídku, na kterou chtě nechtě musí kývnout. Pojede s celou kapelou na turné a o zářící hvězdě sepíše životopis. Zda opravdu bude souhlasit a nepřijde tak její kariéra v vniveč, a jak se na celou situaci bude tvářit lehce žárlivý přítel Will, se můžete dočíst v knize Bouřlivák.

Již v předchozích odstavcích jsem zmiňovala, že podobných příběhu je v knižním světě několik stovek, ne-li tisíců. Čím tedy Bouřlivák zaujme, abychom ho mohli vychválit do nebes? V první řadě to je čtivost. Naivně a lehkým stylem psán tento příběh donutí své čtenáře se začíst a už od něj neupustit. Ideální volba k zapomnění obyčejných strastí našeho života, které během krátké chvíle lze vyměnit za vtip, nadšení a smyslné chvilky.

Milostný trojúhelník, jenž se v příběhu objevuje, je možná klišoidní záležitostí, ale pokud se autorka umí dobře rozepsat a svým čtenářům nabídne dva úplně odlišné muže a dívku, která za jejich hašteření stojí, dokáže zaujmout, a i když vlastně čtenářům nepřináší nic nového, brzy zjistí, že to ani nepotřebuje. A právě takový um spisovatelka Samantha Towle vlastní.

Uměle vytvořené postavy jsou možná chvilkami naivní, ale i přesto dokonale splňují to, po čem čtenář prahne. Může se do postav vžít a společně s nimi prožívat jejich příběh. Jak se nakonec Tru rozhodne, je pouze na ni. Nám, čtenářům, nezbývá nic jiného, než ji v této životní etapě držet palce a doufat, že bude mít rozum a touhy stejné jako my. Co mohu již předem prozradit je, že žádná čtenářka by neměla býti zklamaná.

A z těchto důvodů titul Bouřlivák doporučuji všem ženám a dívkám prahnoucích po krásných chvilkách strávených u knihy, jelikož přesně tento titul jim to dokáže nabídnout. Pro fanoušky knihy Trable, kterou sepsala stejná, a to velmi šikovná autorka Samantha Towle a také pro příznivce nakladatelství Baronet, jež je obdobnými tituly známo. Jako příklad můžu uvést titul Ve víru rocku, který si je s Bouřlivákem velmi podobný.

Doporučení 4/5
Obálka 3/5


Recenze psána pro nakladatelství Baronet.

Titul můžete objednávat zde.



2 komentáře:

  1. Jsem právě v půlce. Kniha se mi líbí,ale Tru se mi zdá jako velmi nevyzrálá sobecká holka (to jsem napsala velice jemně). Jsem zvědavá jak se to bude sunout dál a kdy už konečně přestane lhát. Vůbec nevím, co se v další půlce bude řešit. Jsem z toho trochu v rozpacích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se ti to nakonec líbilo? Já byla spokojená. :-)
      M.

      Vymazat