16. 9. 2015

«Recenze» Hledání vytouženého dne

Jennifer Probstová se proslavila především jako autorka erotických romancí ze současnosti a její knihy se pravidelně objevují na špicích prestižních žebříčcích bestsellerů New York Times, USA Today a Wall Street Journal. Většina čtenářek se již jistě setkala s její sérií Manželství s miliardářem, která zatím jako jediná u nás vyšla. Nyní se nakladatelství Ikar rozhodlo, vydat další velmi povedenou sérii, jež vychází pod názvem Hledání a prvním dílem je Hledání vytouženého dne.

Jennifer Probstová – Hledání vytouženého dne

Originální název: Searching for someday
Série: Hledání
Díl v sérii: 1
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 320
Rok vydání v Čr: 2015

Anotace: Kate Seymourová vlastní velmi úspěšnou seznamovací agenturu a nadto má zvláštní dar vycítit, kdy se ve vzduchu vznáší skutečná láska. To jí ale v nejmenším nepomůže, když do agentury vtrhne rozezlený (ale zatraceně sexy) právník Slade Montgomery. Tvrdí, že její podnik je podvod…a jestli ne, ať mu Kate pomůže najít tu pravou ženu. Problém je pouze v tom, že Kate se do něj zamilovala sama…



Kate Seymourová vlastní ještě s dalšími dvěma kamarádkami úspěšnou seznamovací agenturu. Ve své práci jsou opravdu dobré a na svém kontě již mají hned několik svateb a zasnoubení. Proč tedy má sama Kate problém, najít si muže svého života? I když se snaží být otevřená veškerým možnostem, její osudový muž stále nepřichází.

Tedy aspoň do té doby, než se na prahu seznamovací agentury objeví rozezlený Slade Montgomery, rozvodový právník, který nevěří na lásku. Označí Kate za podvodnici, jež chce z jeho slabé sestry vytahat všechny peníze. Nakonec dospějí k vzájemné dohodě, Slade se do programu také přihlásí a chce, aby mu Kate předvedla své schopnosti a nalezla mu partnerku pro život. Jenže to pro Kate nebude tak jednoduché, Slade má velmi uhrančivý pohled a jeho božské tělo je přímo k nakousnutí. Jenže Kate má pravidlo, nikdy si nezačínat se svými klienty, ale dokáže Sladeovi odolat?

„Kdybychom žili naše životy jen podle statistik a báli se chopit šance, byl by z nás brzy národ robotů. Láska je jediné tajemné kouzlo na světě a jen ona nám dává nějakou naději.“ Zblízka sledoval její obličej. Velmi zblízka. „Souhlasím. Ale kouzlo je jen iluze, Kate, stejně jako láska. Přátelství přetrvá. Nebo rodina. Ale romantická láska je jen přelud – jako sklenice ledové kokakoly uprostřed pouště. Člověk k ní klopýtá, a když po ní sáhne, aby uhasil žízeň, rozplyne se mu mezi prsty.“                            ~Hledání vytouženého dne, str. 77~

Svůj první příběh s milostnou zápletkou napsala Jennifer Probstová ve dvanácti letech. Přečetla ho sice jen svojí tehdejší třídní učitelce, ale jak sama říká, od té doby už nemohla s psaním přestat. Dala si sice několik drobných přestávek, nyní už se však psaní zase věnuje na plný úvazek. První díl série s názvem Manželská smlouva (The Marriage Bargain), který byl v první desítce nejlepších knih Amazonu za rok 2012, vydalo nakladatelství Ikar v roce 2013.

Hledání vytouženého dne je velmi milý, ale i vtipný romantický příběh, jenž jistě potěší srdce nejedné čtenářky. Jennifer Probstová píše velmi poutavě a erotické scény dávkuje tak akorát, že její knihy mohou číst i ti čtenáři, kteří erotické romány moc v oblibě nemají. Dalo by se říct, že Hledání vytouženého dne je příběh plný klišé a nepřináší nic nového. Jenže nejen, že nás tato klišé nikdy neomrzí a stejně tyto knihy budeme dále vyhledávat, ale také se tato kniha přeci jen něčím liší. Jennifer Probstová dala hlavní hrdince kouzelnou schopnost a tou posouvá celý příběh zase trochu jiným směrem, nápad je to originální a mě samotnou nadchl.

Postavy jsou výborně vykresleny a krom magického doteku působí i velmi reálně. Ovšem kdo ví, jestli mezi námi někde nechodí druhá Kate, která také dokáže vycítit, jací lidé se k sobě nejen hodí, ale přímo si jsou předurčeni. Všechny postavy jsou velmi sympatické, jak milá Kate, svůdný Slade, Kateiny vtipné kamarádky anebo její matka, která nejednomu čtenáři připomene Roz Jebalovou z filmu Jeho fotr, to je lotr! Ale nejde jen o romantický příběh, setkáte se i s příběhem o psu Robertovi, který vás chytne za srdce a o to víc, když na konci zjistíte, že je založen na skutečných událostech. Vážně tomu pejskovi fandím a držím palce, ať už ho čeká do konce života jen samé štěstí.

Hledání vytouženého dne je mým prvním setkáním s Jennifer Probstovou, ale mohu říci, že jsem si její knihu oblíbila již od prvních stránek. Příběh mě do sebe ihned vtáhl a já si připadala, jak kdyby postavy vůbec nebyly fiktivní, bylo tomu právě naopak, připadala jsem si, jak kdyby to byli mí dlouholetí přátelé. Navíc já zrovna erotické romány nevyhledávám, ale v této knize erotických scén rozhodně není přehršel a hlavně vůbec nejsou vulgární. Hledání vytouženého dne mě opravdu nadchlo a já si velmi ráda přečtu jak pokračování této volné série, tak i předchozí sérii Manželství s miliardářem.


Hodnocení  obálka 4/5   příběh 5/5


Katka


Recenze napsaná pro Webmagazín rozhledna.


Zdroj
Anotace, obálka: bux.cz
Obrázky: pinterest.com, goodreads.com

1 komentář: