1. 1. 2015

Jak to vidím já - Destrukční deník

Název: Destrukční deník
Originální název: Wreck This Journal
Autor: Keri Smithová
Počet stran: 224
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání v ČR: 2014

Anotace: Destrukční deník je pro všechny, kteří si vždycky přáli vést si deník nebo skicář, ale měli potíž s tím začít, pokračovat, nebo ho dokonce dokončit. Jeho autorkou je kanadská konceptuální umělkyně Keri Smithová, která se zaměřila na výrobu kreativních deníků, a donutí vás podívat se na svět z jiného úhlu pohledu. V téhle knížečce najdete nesmírnou sbírku nápadů, jak ji zničit (pardon, kreativně vyzdobit!). Nebojte se trhání, polévání kávou či jiných destrukčních metod, tahle kniha je k tomu určená! Destrukce je hra!

----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------

Pokud někdy tápete, čím podarovat své nejbližší, mám pro vás skvělý tip! Knižních titulů je na internetu dostatek, přesto si neodpustím také vám jeden doporučit. Jak by se vám líbilo, být protentokrát se svým knižním dárkem jedineční? Co takhle knihu nečíst, ale ničit? Myslíme si, že nic lepšího knihomolovi darovat nemůžete a ne, neděláme si legraci, tvořit totiž znamená ničit…



Nakladatelství CooBoo nedávno vydalo novinku s názvem Destrukční deník. Tuto knihu plnou úkolů a nápadů jak všemožně knihu znehodnotit, si i přes počáteční nechuť okamžitě oblíbíte. Nikdy by pravého knihomola nenapadlo, knihu zničit, počmárat, zlomit vazbu, proděravět, nebo si vzít sebou do sprchy. A právě takovéto nápady v Destrukčním deníků najdete. 



Toto prapodivné dílo od autorky a ilustrátorky Keri Smithové si získalo miliony ničitelů po celém světě a i když to nikdo nechápe, Destrukční deník se stal velikým hitem i u nás v České republice. Proto není divu, že právě tato kniha se stala nejen bestsellerem, ale také velmi chtěným dárkem k letošním Vánocům. 

Při prvních stránkách se budete ostýchat a hlavně bát s knihou dělat cokoliv jiného, než v ní pouze listovat, ale věřte, že jakmile se do ničení jednou dáte, už nedokážete přestat. Bezstarostně se vrátíte do dětských let a pastelky budou po dlouho dobu váš kamarád.



V knize se můžete opravdu vyřádit, slepovat strany k sobě, patlat na ni jídlo i kávu a použít ji jako památník a nechat si tam namalovat obrázek, či napsat vzkaz od svých přátel. Z Destrukčního deníku se může lehce stát zábava na celou noc, kdy klasické Sázky a dostihy vystřídá právě tato kniha a vaši přátelé se budou předhánět, kdo ji více poničí. Věřte, že na této knize se brzy stanete závislí a nebudete ji chtít dát z ruky… však to je jeden z úkolů, knihu mít neustále u sebe a je jedno, jak moc se u toho poničí, to je přece účel.


Doporučení 5/5
Obálka 5/5


Recenze psaná pro Kultura.21
Knihu můžete objednávat zde.


Zdroj: anotace+ obálka, fotografie ze soukromého zdroje

4 komentáře:

  1. Knížku jsem dostala k narozeninám a jsem z ní naprosto nadšená. Mám ji teda v originální verzi, takže někdy tápu, co se po mne vlastně chce, ale spolu s překladačem to nějak zvládáme. :) Je bombastická, nádherná, jeden z nejlepších dárků, co jsem k narozkám i Vánocům dohromady dostala!

    OdpovědětVymazat
  2. Destrukční deník mi přijde jako ta nejvíc nejlepší vymoženost, kterou někdo mohl vymyslet. Reflektuje absurditu a šílenství autora a zároveň ji objevuje v ostatních lidech, kteří se pro knihu nadchnou :D Jen v prosinci jsem deníky nakoupila hned tři, abych je obdarovala svým známým "bláznivcům", u kterých vím, že z toho budou mít radost a opravdu se do toho pustí :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsi měla Ježíška vyřešeného. :-) Je pravda, že to je čupr kniha. :-)

      Vymazat